Cerová opäť po roku porazila Lieskové rovnakým výsledkom !

28.06.2015 01:00

Sobota, 27.6.2015:

CEROVÁ - LIESKOVÉ   4 : 1  (1:0)

Góly: Peter Machlica 2, Tomáš Vlček, Michal Gurín -

          Tomáš Ráček.

 

          Tradičný derby zápas obyvateľov a rodákov Cerovej proti Lieskovému sa konal už po 19. krát. Prvý ročník sa odohral v roku 1996 a až na jednu výnimku sa toto stretnutie hrá každoročne. Vždy je to zápas, kedy sa v oboch táboroch stretajú futbalisti a často aj "nefutbalisti", ktorí majú chuť dokázať druhej strane, kto je v tomto športe v našej obci lepší. Dlho bola táto séria vyrovnaná , keď v roku 2010 Lieskové svojou výhrou vyrovnalo stav na 7:7. Od tej doby však Cerová vo vzájomných zápasoch kraľuje. Lieskové už vyhralo iba jeden duel a to v roku 2013 po penaltovom roztrele. Pred týmto ročníkom tak bol stav vzájomných zápasov v pomere 10:8 pre Cerovú !

            Treba povedať aj fakt, že postupom času Lieskové stráca na Cerovú v zložení mužstva pred týmto derby. Na strane Cerovej rok od roku pribúdajú hlavne mladšie ročníky a hráčov na ich strane pribúda. Sú to najmä bratia Machlicových, T.Vlček, R.Jurovatý, P.Mikúšek... a zároveň stále do zápasov pravidelne zasahujú aj hráči, ktorí si pamätajú začiatok tejto tradície... Toto sa odzrkadlilo aj v tomto ročníku, keď do modrého dresu Cerovej sa oblieklo 17 hráčov. Naopak opačný trend zaznamenalo Lieskové. Asi jediným nováčikom v posledných rokoch je J.Masár ml. a mladí futbalisti tu chýbajú. Aj v tomto roku Lieskovému chýbali viacerí hráči ktorí zväčša tento zápas nezmeškajú ako P.Chovanec, J.Čerešník, P.Maderič, či R.Konopa... Lieskové pred týmto zápasom malo problém zložiť svoju zostavu a toto všetko sa odzrkadlilo aj na zápase. Lieskové síce vedelo držať skóre zápasu o gól až do poslednej časti a tak žila stále ich nádej na remízu, no v čase keď inkasovalo po tretí raz už so stretnutím nedokázali nič urobiť. Jediný gól prvého polčasu dal z priameho kopu T.Vlček. V druhom polčase zvýšil síce M.Gurín na 2:0, no onedlho skóre korigoval T.Ráček na 2:1. Až dva góly Petra Machlicu rozhodli o pohodlnom víťazstve Cerovej, ktoré tak malo rovnaké skóre ako v roku 2014.

            Cerová tak v konečnom súčte deväťnástich zápasov vedie nad Lieskovým 11:8. O rok by sa mal odohrať jubilejný 20.ročník tohto ojedinelého derby a treba veriť, že obe mužstvá sa naň náležite pripravia. Termín zápasu bude jasný už začiatkom roka 2016 a bude dostatočný čas na mobilizáciu oboch mužstiev. Bola by škoda túto tradíciu prerušiť. Najmä Lieskové ak dokáže svoje mužstvo dať čo najlepšie dohromady musí veriť, že má stále futbalistov, ktorí sa dokážu Cerovej na ihrisku vyrovnať a je v ich silách sériu zdramatizovať. Na druhej strane mužstvo Cerovej má svoju budúcnosť a nie je vylúčené, že sériu výhier bude aj naďalej predlžovať. Toto derby žije aj medzi tými, ktorí hrať nemôžu a na tribúne sú aj takí, ktorí počas tohto zápasu tých svojich podporujú a radujú sa z ich úspechu. Aj preto je zápas Cerová-Lieskové výborným divadlom pre samotnú obec a tak veríme, že táto tradícia bude pokračovať čo najdlhšie.

—————

Späť