Cerová porazila Lieskové .... Prípravka ukončila sezónu !

22.06.2014 10:33

      Duel Cerová - Lieskové  má svoje počiatky v roku 1996 a od tej doby sa s malými prestávkami tento prestížny zápas koná každý rok. Nastupujú proti sebe rodáci, alebo súčasní obyvatelia týchto dvoch častí obce, aby dokázali, kto v tom dannom roku je lepší a kto dokázal vytvoriť také mužstvo, ktoré dokáže svojho "rivala" poraziť.

      Aj v tomto roku sa ukázalo, že s cerovským futbalom to stále nie je také zlé. Našlo sa 32 futbalistov z našej obce, ktorí odohrali plných 90 minút vyrovnaného zápasu. Tradičnú rivalitu bolo cítiť v každej minúte. Tu nešlo o "zahrať si futbal", ale o výhru a prestíž. Už v úvode zápasu sa po chybe cerovskej obrany presadil Pavol Chovanec  a dostal tak Lieskové do vedenia. Cerová sa ihneď snažila o vyrovnanie, čo prišlo napokon z kopačky Michala Gurína.  Rozdielový gól pred polčasovou prestávkou dalo mužstvo Cerovej, keď sa gólovo presadil Patrik Machlica. V druhom polčase sa odohrával vyrovnaný boj, ktorý mal rozhodnúť zrejme jeden gól. Lieskové sa snažilo o vyrovnanie, čo by mohlo dostať zápas do penaltového roztrelu a Cerová dúfala v tretí gól, ktorý by o všetkom rozhodol. Na strane Lieskového sa neraz zaskvel brankár Roman Konopa, ktorý v dôležitých okamihoch nepustil do gólovej radosti najmä Tomáša Vlčka. V prvom polčase mu vyrazil pekný priamy kop na žrď a v druhom mu zlikvidoval jeho samostaný prienik. Treba však povedať, že najmä v závere sa prejavila väčšia kvalita a asi aj vekový priemer cerovského mužstva. Desať minút pred koncom sa po druhý krát presadil Michal Gurín a v závere uzavrel skóre zápasu Tomáš Vlček.

       Po minuloročnom dramatickom zápase, keď o výhre Lieskového rozhodli pokutové kopy sa tento krát tešili z výhry Cerovania. Už po tomto zápase sa však obe mužstvá doberali, ako to všetko svojmu súperovi znepríjemnia o rok a tak sa už teraz môžeme tešiť na ďalší dramatický zápas, v ktorom celá obec hrá futbal za tých svojich !!!

 

CEROVÁ - LIESKOVÉ    4 : 1  (2:1)

Góly: Michal Gurín 2, Patrik Machlica, Tomáš Vlček - Pavol Chovanec.

 

Cerová: D.Závadský - P.Tomek, Pe.Machlica, A.Jurovatý, R.Jurovatý, M.Holásek, D.Pavlík,

                                     Pa.Machlica, J.Keračík, P.Mikúšek st., P.Mikúšek ml., S.Veteška,

                                     A.Veteška, T.Miča, T.Vlček, M.Gurín.

Lieskové:  R.Konopa - P.Maderič, P.Kuchta st., P.Kuchta ml., P.Chovanec, J.Masár ml.,

                                     J.Herceg ml., M.Janák, Š.Balúch, P.Madluška, M.Oravec, J.Čerešník,

                                     M.Tomek, L.Tomek, T.Ráček, M.Masár.

Rozhodoval:  Ľ.Pavlík.

 

     V predzápase cerovského derby ukončili svoju prvú sezónu naši Prípravkári exhibičným zápasom s mužstvom

FK Senica B". Po zápase mali všetci hráči spolu s rodičmi pripravené občerstvenie a mohli tak spolu s Vedením FK ukončiť našu premiérovú sezónu v tejto kategórii, ktorú možno považovať  za úspešnú . Všetkým deťom a aj im rodičom FK poďakoval za ich prístup a snahu a už dnes sa tešíme na nový ročník, kde doteraz nabrané skúsenosti naši hráči určite využijú k tomu, aby boli ešte úspešnejší.

     Ďakujeme aj nášmu súperovi a ich trénerovi Františkovi Melicherovi, že vyšiel nášmu klubu v ústrety a mohli sme s nimi takýto zaujímavý a v závere aj rušný zápas odohrať.

 

Prípravka FK CEROVÁ - Prípravka FK Senica"B"   1:3  (0:2)

Gól Cerovej: Peter Chlupík. 

—————

Späť