Ďalšia domáca výhra prišla v nadstavenom čase.

21.09.2014 20:26

Nedeľa, 21.9.2014 o 16.00 h - štadión FK Cerová

FK CEROVÁ - TJ Koválov       2 : 1   (0:0)

Góly: 74.a 90.min. Jozef BEŇA - 68.min. Marián Hlavenka.

 

Cerová:  Peter Petráš - Martin Ambra, Peter Machlica (46.Ján Filuš), Roman Vanek (K),

                                      Jozef Holič - Michal Gurín, Peter Horňák ,  Martin Pípa,

                                      Marek Kubisa - Jozef Beňa , Marek Holásek.

Žltá karta: Marek Holásek.

Rozhodca:  Radovan Srnec (Miroslav Mikúš), Delegát ObFZ: Peter Mikúš.

 

          Po prehre v Rybkách sme nastupovali s niekoľkými zmenami. V bráne chýbal M.Holič, ktorého nahradil P.Petráš, nenastúpil D.Badáň a J.Filuš (striedal v druhom polčase), no k dispozícii už bol M.Pípa. Našim súperom bol Koválov, ktorý podľa očakávania ničím v ich hre neprekvapil. Čakali sme urputnú obranu a snahu o rýchle brejky čo sa potvrdilo. V čase, keď ich mužstvo stratilo loptu sa pred ich 16-ku postavilo osem "obrancov" a vytvorili tak miestami nepriepustnú obranu pred brankárom R.Prétorym. V predu zostávali iba M.Tokoš a M.Maca, ktorých snaha bola o rýchly útok, čo sa im najmä v druhom polčase, kedy sme doháňali gólové manko miestami darilo. Hostia vystrelili v zápase 5x a bránu trafili dva krát. Po ich jedinom rohovom kope sa presadil hlavičkou M.Hlavenka a ich obrana bola po tom o to urputnejšia. Naše mužstvo malo neustálu prevahu, stále loptu na kopačkách a náš počet strieľ skončil na čísle 17. Mali sme 11 rohových kopov a veľkú snahu o skórovanie. V tomto smere nebolo čo nášmu mužstvu vytknúť a veľká vôľa po výhre sa vyplatila až do posledných sekúnd, kedy sme rozhodli o našej výhre.

         Naša prvá strela prišla v 8.min,keď zachraňoval po pokuse M.Ambru R.Pretóry. V 17.min. zahrávali hostia priamy kop a lopta z ich kopačky skončila na prednej tyčke, kde ju však s prehľadom kontroloval P.Petráš. Naše prvopolčasové najväčšie šance mal najprv v 20.min. M.Pípa, keď po centri M.Kubisu v páde hlavičkoval k tyčke , no opäť zachraňoval brankár hostí. Ďalšiu možnosť mal v 38.min. M.Holásek, keď osamotený nevyužil center z ľava a hlavičkoval vedľa. Prvý polčas tak skončil bez gólov. Druhý polčas už priniesol veľa vzrušenia. V 53.min. strieľal vedľa M.Gurín a v 56.min. nastrelil po priamom kope J.Filuš brvno. V 60.min. sa mohol dostať do šance hosťujúci M.Tokoš, no všetko riešil vybehnutím P.Petráš. V 67.min. zahrávali hostia ich jediný rohový kop, k hlavičke sa dostal nekrytý M.Hlavenka a otvoril skóre - 0:1. Vyrovnanie však prišlo pomerne skoro, keď o šesť minút neskôr využil presný center M.Kubisu osamotený J.Beňa a hlavou vyrovnal - 1:1. V 77.min. zakončoval vedľa brány M.Holásek a v 39.min. hlavičkou netrafil bránu J.Beňa. V tomto čase boli už hostia pod stálym tlakom, ktorému úspešne odolávali. V 84.min. sa dostal do už v tom čase otvorenej obrany k lopte hosťujúci M.Tokoš, no v šanci netrafil loptu a jeho nedôrazom k zakončeniu ani nedošlo. Potom už hostí domáci k lopte nepúšťali. V čase, keď bežala posledná minúta z dvoch nastavených vyšla J.Filušovi v zhusťenom strede obrany hostí opakovaná narážačka s J.Beňom , jeho strelu vyrazil R.Pretóry a dorážka J.Beňu už znamenala víťazný gól - 2:0.

        Hostia mali síce pocit, že rozhodca príliž nadstavoval, no gól padol v 92.min. po tom čo boli avizované 2 minúty nad riadny čas. Naše mužstvo si svojou aktivitou výhru zaslúžilo. Hostia sa po svojej taktickej hre stále viac a viac približovali k úspechu a črtajúca sa remíza by bola pre nich odmenou. Šťastie v posledných minútach však stálo pri nás, keď sme všetky sily venovali iba výhre. Našim chlapcom treba poďakovať za výkon ktorý podali a tento mimoriadne ťažký zápas napokon zvládli ziskom všetkých bodov...

 

—————

Späť