Domáca výhra s Borským Mikulášom !

06.09.2015 20:22

Nedeľa, 6.9.2015 o 16,30 hod, štadión FK Cerová

 

FK CEROVÁ - TJ Sokol Borský Mikuláš     3 : 1  (2:0)

Góly: 8.min. Pavol NOSKO, 12.min. Stanislav ŠIMEK, 57.min. Ján FILUŠ -

          90.min. Marián Macek

CEROVÁ:  Peter Petráš - Dušan Kassay, Marek Holič, Peter Horňák, Anton Veteška (K), -

                                         Pavol Nosko, Michal Kubisa (46.Jaroslav Herceg), Ján Filuš, 

                                         Martin Pípa (73.Slavomír Veteška), 

                                         Stanislav Šimek (72.Rastislav Jurovatý) - Marek Kubisa.


Rozhodovali: Dušan Mrázek (Martin Rybecký), Delegát ObFZ: nebol.

 

          Po domácej prehre so Š.Humencami v prvom kole sme 3x v rade za sebou vyhrali a vždy s čistým kontom. Súperi, ktorých sme zdolali sa ocitli na konci tabuľky a týmto stretnutím nám začínala séria kvalitných súperov. B.Mikuláš doteraz síce vyhral iba 2 zápasy, no v ich strede sú kvalitní a skúsení futbalisti spolu s mladými šikovnými hráčmi a tvoria spolu kvalitné mužstvo. My sme sa museli dnes zaobísť bez kanoniera mužstva Jozefa Beňu, ktorý má troj zápasový dištanc po vylúčení v Hlbokom. Zároveň stále chýba stopér Jozef Holič pre zranenie. Na to, že nám v každom zápase chýba nejaký kľúčový hráč sme už zvyknutí, no dôležité bolo, že všetci ostatní hráči boli na zápas pripravení a k dispozícii.

          Naše mužstvo opäť predviedlo veľkú efektivitu a tak ako v predošlých zápasoch využilo minimum streleckých príležitostí na dôležité a rozhodujúce góly. V prvom polčase sme poslali na súpera päť strieľ a vyhrali sme ho 2:0. Hostia sa snažili o zakončenie častejšie, no z deviatich pokusov sa netešili v prvom polčase ani raz. Už v úvode zápasu po našej chybnej  rozohrávke nepremenil šancu, aj keď z ostrého uhla, hosťujúci R.Cintula. V 8.min. potiahol akciu domáci S.Šimek cez M.Kubisu, ten sa uvolnil a prihral do šance vo vnútri 16-ky P.Noskovi. Ten už loptu iba usmernil k protiľahlej tyčke a otvoril nie len skóre zápasu, ale aj svoje strelecké konto v drese Cerovej - 1:0. O štyri minúty A.Veteška potiahol loptu, prihral J.Filušovi, ktorý poslal do brejku S.Šimeka. Ten sa rútil z pravej strany sám na brankára hostí a povedľa neho zvýšil domáce vedenie - 2:0. V 17.min. mal veľkú šancu hosťujúci D.Pálka, no sám v 5-ke poslal strelu priamo na domáceho brankára. V tej istej minúte sa pred brankárom hostí zasa objavil voľný M.Kubisa, pokúsil sa vybehnutého brankára prelobovať, no loptou bránu netrafil. V 25.min. poslal M.Sokol strelu z diaľky na brankára Petráša, no ten loptu vyrazil na rohový kop. Do polčasovej prestávky sa už nič podstatné neudialo a tak domáci po zásluhe viedli o dva góly...

          Druhý polčas bol v znamení snahy hostí o celoplošnú aktivitu, držali loptu a často sa snažili o streľbu. Vystrelili 11 krát, no bránu trafili iba dva krát. Ich aktivita bola neefektívna a často neškodná. Vypracovali si dve podstatné šance, no z nich neskórovali. V 62.min. sa po rohu na zadnej tyčke objavil M.Sokol, no bránu netrafil a v 64.min. ho napodobnil striedajúci R.Daniel, keď  sám pred brankárom v šanci neuspel po strele vedľa. Naše mužstvo sa snažilo pri dvojgólovom vedení zápas kontrolovať a nepúšťať hostí do šancí. Smerom k súperovej bráne sme toho veľa nepredviedli a poslali sme na ich bránu iba dve strely. Jedna z nich však bola gólová a znamenala vedenie o tri góly, čo prakticky rozhodlo o našej výhre. V 57.min. prihral presne do uličky medzi hráčov súpera M.Kubisa na J.Filuša a ten sa sám pred brankárom M.Bednárom  nemýlil - 3:0. Prakticky až do konca bolo o všetkom rozhodnuté a jediné čo mohlo našim pokaziť náladu bol koniec našej dlhej nepriestrelnosti. Brankár P.Petráš a celé mužstvo neinkasovali 371 minút, čo v 90.min. ukončil M.Macek, ktorý sám v našej 5-ke umiestnil loptu presne k tyči - 3:1.

       Rekordy, či dlhé minúty bez inkasovania gólu sa ľahko zabudnú pokiaľ je mužstvo v zápasoch úspešné a boduje. Naše mužstvo dalo už dávno zabudnúť na úvodný spackaný domáci zápas so Š.Humencami a ďalšie 4 zápasy v rade vyhrali. V týchto štyroch zápasoch máme skóre 9:1, čo svedčí o výbornej obrane a efektivite v útoku. Mužstvo čakajú teraz dva zápasy s favoritmi súťaže a tieto štatistiky by bolo dobré udržať a hráčom v tom držíme palce.

       V najvyššej súťaži odohral Peter Petráš svoj 30 zápas (29. v bráne) a Anton Veteška 360 zápas !!! 

—————

Späť