Domáca výhra s Kútami v úvode jarnej časti !

15.03.2015 18:30

Nedeľa, 15.3.2015 o 14.30 h - štadión FK Cerová.

FK CEROVÁ - FK TJ Kúty      4 : 1   (0:1)

Góly: 65.(11m) a 90.min. Jozef BEŇA, 55.min. Ján FILUŠ, 85.min. Marek KUBISA -

          21.min. Tomáš Dominik.

Cerová:  Peter Petráš - Peter Machlica, Jozef Holič, Marek Holič,

                                      Peter Horňák (72.Anton Veteška) - Marek Kubisa ,

                                      Peter Kuchta (81.Jaroslav Herceg), Martin Pípa, Ján Filuš,

                                      Marek Holásek  - Jozef Beňa (K).

Žltá karta: Peter Horňák, Marek Holásek.

Rozhodca: Petr Pišoja (Milan Hurbánek), Delegát ObFZ: nebol.

 

     Na prvé jarné kolo (po odložení 16.kola) sme nastupovali doma v pozícii lídra súťaže a s cieľom udržať si domácu neporaziteľnosť. Prítomní diváci však videli, že sa tento cieľ nenapĺňal ľahko. To, prečo sme v tomto stretnutí vyhrali je aj potvrdením pravidla, že futbal sa hrá na strelené góly a hrá sa 90 minút. Hostia sa v stretnutí dostali do siedmych gólových šancí a premenili iba jednu, ktorá stačila na polčasové vedenie. V tomto aspekte si zápas prehrali sami. Tu domácich v nevídanej miere podržal aj brankár Petráš. Potvrdilo sa, že naše mužstvo vie byť nesmierne efektívne a príležitosti na skórovanie premieňa. V druhom polčase sme mali prevahu, šance a zo šiestich priamych strieľ na bránu sme 4x skórovali a ďalšie šance nepremenili. Prvý polčas hrali hostia účelne, využívali rýchle brejky a zakončenie. Mali 8 streleckých pokusov a z toho 5 na bránu. Dali gól a ďalšie šance zahodili. Domáci v tejto časti hry neboli lepším mužstvom, keď sme bránu trafili iba 2x. Na rohy vyhrali hostia prvú časť 1:4. Druhý polčas bol úplne iný. 9 strieľ domácich, z toho iba tri vedľa, územná prevaha, šance. Hostia vystrelili 4x , no bránu netrafili...

     Prvú gólovú šancu mali hostia v 13.min., keď strelu P.Valúška vytesnil P.Petráš na brvno. O 4 minúty mali ďalšiu, no opäť sa zaskvel P.Petráš. Strelu R.Ivánka vyrazil na rohový kop. V 21.min. sme už také šťastie nemali a hostia do tretice svoju šancu premenili. Po rohovom kope sa z päťky nemýlil T.Dominik - 0:1. Prvú vážnu šancu domácich na skórovanie mal v 23.min. po priamom kope J.Beňa, no bránu iba tesne minul. V 32.min. mal gólovú šancu opäť J.Beňa, ocitol sa sám pred brankárom J.Herdom, no ten skórovaniu zabránil. V 42.min. mohol skórovať hlavičkujúci M.Holič, no loptu z jeho hlavy smerujúcu na zadnú tyč vykopol z bránkovej čiary obranca hostí.

      Do druhého polčasu domáci nastúpili vo veľkom štýle. Už v 46.min. mal "gólovku" J.Beňa, no sám pred bránou nemieril presne. V 49.min. vyrazil brankár J.Herda priamy kop M.Kubisu. V 55.min. sa už domáci tešili, keď akciu M.Holáska a J.Beňu zakončoval J.Filuš strelou k tyčke - 1:1. Minútu po góle mohli hostia opäť skórovať, no M.Šefčovič nemieril presne. Ten istý hráč v 60.min. znova neprekonal P.Petráša a tak o 4 minúty udreli domáci. Po faule na J.Beňu v 16-ke pri pokuse o zakončenie sám faulovaný hráč premenil pokutový kop a dostal tak domácich do vedenia - 2:1. V 79.min. tesne pred brankárom Herdom tečoval loptu J.Beňa, brankára preloboval, no vracajúci sa obranca dostal loptu z bránkovej čiary  do bezpečia. V 80.min. prenikol po ľavej strane do domácej 16-ky hosťujúci T.Dominik, no jeho strelu opäť zneškodnil P.Petráš, ktorý si následne poradil aj s ďalšou dorážkou hostí. V 85.min. predviedol podobný prienik do 16-ky hostí M.Holásek, odcentroval na úplne voľného M.Kubisu, ktorý strelou z voleja zvýšil domáce vedenie - 3:1. V 87.min. ďalšiu šancu nepremenil J.Beňa, keď obohral obrancov, no brankár jeho pokus poslal na roh. V nadstavenom čase sa však J.Beňa mohol radovať s gólu, keď premenil rýchly útok J.Filuša a M.Kubisu - 4:1.

     Obe mužstvá mali dostatok šancí na skórovanie a tak je domáca výhra zaslúžená. O zisku bodov rozhodujú premenené šance a v tomto boli domáci úspešnejší. Hostia začali stretnutie vo veľkom štýle , no nevydržali v ich nastavenom tempe počas celého stretnutia. Domáci v prvom polčase sklamali, neboli agresívny , ich hra nebola priama smerom na bránu. To všetko sa v duhej časti zmenilo, vytvárali tlak na súpera, ktorý robil chyby. Premieňali sme šance a stretnutie sme postupom času ovládli. Hostia tak nezanechali na Cerovej zlý dojem, ale na body to nestačilo. Veľa mužstiev v súťaži je vyrovnaných a aj toto víťazstvo má svoju veľkú cenu...

     V drese domácich odohral svoj 80. zápas Peter Horňák, 70.zápas Peter Machlica a na 40.zápas v "A" mužstve nastúpil Jaroslav Herceg. 

—————

Späť