Gól v nadstavenom čase nám zabezpečil výhru v P.Močidľanoch !

31.08.2014 22:06

Nedeľa, 31.8.2014 o 17.00 h - štadión TJ P.Močidľany

 

TJ Popudinské Močidĺany - FK CEROVÁ      0 : 1   (0:0)

Gól: 90.min. Jozef BEŇA.

 

Cerová:  Marek Holič - Martin Ambra, Anton Veteška, Roman Vanek (K), Marek Holič -

                                      Lukáš Khúla (46.Tomáš Vlček), Michal Gurín (67.Ján Filuš),

                                      Marek Holásek, Martin Pípa, Marek Kubisa - Jozef Beňa .

Žltá karta: Marek Holič, Marek Holásek.

Rozhodca:  Ivan Štora (František Patka), Delegát ObFZ: nebol.

 

        K tomuto zápasu sme cestovali s veľkým množstvom chýbajúcich hráčov, pričom by s touto situáciou malo problém asi každé mužstvo v súťaži. Trénerovi chýbali Jozef Holič (v zahraničí), P.Machlica, P.Horňák, J.Salay, P.Kuchta (všetci zranení) a D.Badáň (odcestovaný). Navyše je zranený aj hrajúci tréner J.Filuš, ktorý sa tak kvôli absenciám posadil aspoň na lavičku... no napokon sa postaral o víťazný gól. Všetci títo hráči by v prípade ich účasti pravdepodobne patrili do základu. Aj tu sa prejavila výhoda "B" mužstva, kde pravidelne hrávajú mimo iných M.Holič a T.Vlček, ktorí dostali svoju šancu dnes a nesklamali. Najmä M.Holič v obrane si svoj post zastal a poradil si aj s takým skúseným hráčom akým je M.Foriška. Mužstvo aj s týmito zmenami pracovalo a pôsobilo kompaktne a aj chyby ktoré prišli potrestané neboli. Zápas sme tak zvládli a gól v nadstavenom čase možno brať ako bonus za dobrý výkon a bojovnosť do posledných minút.

         Domáce mužstvo dokázalo, že na ich pôde nik ľahký zápas neodohrá. Ich hra bola sústredená vyslovene na rýchly prechod do útoku, kde svoje kvality mal potvrdzovať M.Foriška. V obranej fáze hrali sústredene a jednoducho. Domáci vyslovene obetovali R.Kudláča, ktorý sa po celý zápas nepohol od J.Beňu a vyprevádzal ho aj na občerstvenie počas zápasu :) Znepríjemňoval nášmu strelcovi život nepríjemným bránením, J.Beňa bol po celý zápas pokrytý a miestami aj vyslovene okopávaný. Toto by nejednému hráčovi futbal znechutilo...no napokon to nebolo k ničomu, keď J.Beňa využil náš brejk na jediný gól zápasu. V prvom polčase sa hral vyrovnaný futbal, no pre diváka to kvalitu neprinieslo. Kombinačný futbal sa tu jednoducho hrať nedal a tak o mnohom rozhodovala bojovnosť. Domáci zakončili 3x, no ani raz do priestoru brány. My sme mali o jeden pokus viac, 2x sme bránu ohrozili, no skóre bolo bez gólov. Už v 4.min. zahrával nad bránu priamym kopom J.Beňa. V 37.min. sme dokonca skórovali po peknej strele M.Holáska... no rozhodca pískal faul R.Vaneka. V 45.min. nebezpečne zahrával priamy kop J.Beňa, brankár jeho strelu vyrazil, o dorážku sa snažil L.Khúla, ale lopta po zákroku brankára Zabadala skočila na brvne.

          Druhý polčas už priniesol viacej vzrušenia i šancí. Prevaha bola na našej strane, no gólové šance aj na strane domácich. Na rohy sme vyhrali 8:2, ale ani z týchto situácií sme neuspeli. V 63.min. prišla veľká šanca domácich, keď M.Foriška prihral do 5-ky úplne voľnému I.Lukáčovi. Jeho nepodarenú strelu však v páde zneškodnil M.Holič v bráne. O dve minúty predviedol veľké sólo obranca M.Ambra až do domácej 16-ky, kde musel čeliť veľmi netaktickému zákroku obrancu čo si pýtalo pokutový kop, no nestalo sa tak. V 68.min. po domácom rohovom kope prišlo zakončenie hlavičkou, ale loptu do bezpečia pri bránkovej čiare dostal M.Pípa. V 74.min. centroval striedajúci J.Filuš a zakončenie po hlavičke M.Holiča musel riešiť domáci brankár. V 82.min. po našom rohu hlavičkoval nekrytý J.Beňa, ale lopta tesne minula domácu bránu. Domáci v samotnom závere cítili šancu uspieť najmä z rohových kopov a zabudli na obranu. Po prihrávke po krídle sa tak dostal do brejku úplne voľný J.Filuš, obišiel ležiaceho brankára a spetnou prihrávkou vyzval ku skórovaniu J.Beňu. Ani jeho dnešný "strážca" mu v nadstavenom čase zakončenie neprekazil a tak domácim takmer získaný bod utiekol - 0:1. P.Močidľanom po predvedenej hre nestačil bod po rysujúcej sa remíze a prišli následne o všetky tri. Naši tak zápas zvládli a táto výhra bude určite v ďalšom priebehu súťaže cenná.     

—————

Späť