Gól v závere zápasu znamenal našu výhru !

09.11.2014 20:00

Nedeľa, 9.11.2014 o 13.30 h - štadión ŠK Petrova Ves.

ŠK Petrova Ves - K CEROVÁ       0 : 1   (0:0)

Góly: 85.min. Jozef BEŇA.

Cerová:  Peter Petráš - Roman Vanek (K), Jozef Holič, Marek Holič, Martin Ambra -

                                      Peter Kuchta (87.Peter Machlica), Michal Gurín, Peter Horňák,

                                      Ján Filuš, Marek Holásek  - Jozef Beňa.

Žltá karta: Peter Horňák, Marek Holásek, Michal Gurín.

Rozhodca: Ján Lapoš (Milan Tubl), Delegát ObFZ: Peter Mikuš.

 

 

          Do tohto zápasu sme nastupovali s cieľom neprehrať. Každý získaný bod na ihrisku súpera je plusový do tabuľky pravdy a sme radi, že sme v zápase nakoniec bodovali naplno. Tieto body nám zrejme zabezpečujú prvú priečku počas zimnej prestávky a tak musíme byť spokojný. K tomu však treba pripísať body zo stretnutia s Jablonicou, kde ešte nie je doriešená inzultácia rozhodcu hráčom súpera.

          Oproti posledným zápasom sme mali jednu vynútený zmenu, keď zraneného M.Kubisu nahradil P.Kuchta. Terén v P.Vsi bol miestami podmočený, s pribúdajúcimi minútami bol stále náročnejší , no s ohľadom na končiacu sa jeseň bol dobre pripravený a zrejme jeden s tých kvalitnejších v našej súťaži.

          Na ihrisku sa hral vyrovnaný futbal. Obe mužstvá mali zhodne v jednotlivých polčasoch rovnaký počet strieľ na bránu a vedľa brány a obe mužstvá si vypracovali aj šance na skórovanie. Hostia mali tie najnebezpečnejšie v prvom polčase, domáci v druhom, no gólovo sme sa presadili my až v samotnom závere zápasu. Domáci v prvom polčase zakončovali zväčša spoza 16-ky, no buď bránu netrafili, alebo všetko bez problémov riešil P.Petráš v bráne. My sme prvú gólovú šancu mali v 25.min., keď zlú rozohrávku obrany domácich vystihol M.Gurín, no sám pred brankárom nedôrazne zakončil a P.Pivák v bráne po prvý krát domácich výrazne podržal. V 44.min. sme mali veľkú možnosť dať domácim gól do šatne, no J.Beňa sa sám pred brankárom v zakončení jemne pošmykol a jeho strelu vyrazil P.Pivák na roh. Bola to čistá gólová príležitosť, ktorú zvykne náš kanonier bez problémov premieňať.

         Druhý polčas sme začali opäť aktívne. V 56.min. po rohu J.Filuša zakončoval do rúk brankára strelou M.Holič a v 63.min. strieľal vedľa brány J.Beňa. Ten zakončoval aj v 68.min. nad domácu bránu. Svoju prvú šancu na gól mali domáci v 65.min., keď výborne zahratý priamy kop z ich kopačky iba z námahou vyrazil skvelý P.Petráš na rohový kop. V 72.min. sa ocitol vo veľkej šanci D.Gál, no skvelým vybehnutím zabránil P.Petráš presnej strele a zakončenie domáceho útočníka minulo našu bránu. V 85.min. sme rýchlo rozohrali hru po domácom faule a po kombinácii, M.Ambru a M.Gurína prenikol až k bránkovej čiare J.Filuš. Ten presnou spätnou prihrávkou ponúkol zakončenie J.Beňovi, ktorý sa pred prázdnou bránou nemýlil - 0:1.V závere zápasu sa už domáci nedostali ani do veľkého tlaku a ich jediná možnosť skončila strelou z uhla na brvne brány P.Petráša.

        Opäť v ďalšom zápase sme neinkasovali a tak sme potvrdili našu vedúcu pozíciu v tabuľke najmenej inkasovaných gólov. (13 gólov). Opäť sa presadil najlepší strelec mužstva a s 22 gólmi je aj nedostižne kanonierom celej súťaže. Na ihisku súpera sme získali 11 bodov, posledných 6 kôl sme neprehrali (1 remíza) a to naposledy v 9.kole v Radošovciach. Doma sme body nestratili a sme po zásluhe na čele jesennej tabuľky. Naše mužstvo sme na jeseň omladili aj o M.Holiča, ktorý prišiel z úspešného "B" mužstva, čo je jedným z pozitív vytvorenia mužstva rezervy. Máme veľa ďalších schopných, nádejných a mladých hráčov v "B" mužstve a ich čas presadiť sa v prvom mužstve určite prichádza. Vedenie klubu dalo v tomto smere voľnú ruku trénerovi J.Filušovi a aj on je doteraz zárukou úspechu. Na konci výbornej práce klubu je tento úspech "A" mužstva a tak FK Cerová bude v kľude a v spokojnosti zimovať pred jarnou časťou... 

—————

Späť