Koválov body na Cerovej neubránil.

25.10.2015 19:47

Nedeľa, 25.10.2015 o 14,30 hod, štadión FK Cerová.

 

FK CEROVÁ - TJ Koválov        4 : 0  (0:0)

Góly: 59.a 67.min. Jozef BEŇA, 63.min. Rastislav JUROVATÝ,

          81.min. Tomáš MIČA.

CEROVÁ:  Peter Petráš - Jozef Beňa (K), Anton Veteška , Pavol Nosko,

                                          Michal Kubisa (79.Jozef Holič) -

                                          Stanislav Šimek (75.Tomáš Miča) ,Michal Gurín,

                                          Rastislav Jurovatý, Jaroslav Herceg, Marek Kubisa -

                                          Ján Filuš.

Žlté karty: neboli.

Červená karta: 44.min. Tomáš Kolibecký (Koválov)


Rozhodovali: Štefan Petráš (Pavol Dzindzik, Ján Škrinár), Delegát ObFZ: nebol.

 

          Po domácej výhre s Rybkami bol pred nami ďalší cieľ a to uhrať všetky domáce body a zažehnať definitívne hernú a výsledkovú krízu. Chýbal nám síce M.Pípa, no svoju šancu dostal od začiatku R.Jurovatý a ako striedajúci hráč sa na ihrisku objavil po dlhom zranení aj J.Holič.Jeho návrat je určite pre mužstvo pozitívny impulz do posledných kôl. Doteraz zranení hráči iba pribúdali a tak návrat jedného z nich už mužstvo potrebovalo. Náš súper má určite taktiež svoje problémy, ktoré sa ukázali navonok práve v tomto zápase. Na stretnutie nastúpili desiati a chvíľu po tom, čo ich jeden hráč doplnil im určite nepomohlo ani vylúčenie. Takmer celý zápas tak hrali vlastne o hráča menej. Svojou taktikou na našom ihrisku však nikoho neprekvapili a tak ako vo svojom poslednom vystúpení na našom ihrisku, tak aj dnes venovali svoju snahu iba bráneniu svojej 16-ky. Okolo svojho pokutového územia sa neustále pohybovalo minimálne osem hráčov, ktorí zhusťovali tento priestor a tak dobívanie ich brány bolo o to náročnejšie. Smerom dopredu neboli prakticky vôbec nebezpeční. Počas celého zápasu sme zaznamenali iba dve strely na našu bránu a tak ku skórovaniu mali ďaleko.

          Prvý polčas naše mužstvo iba hľadalo cestu ako prekonať obranu hostí. Boli sme málo aktívny pri zakončení, keď sme v tejto časti hry vystrelili iba 5x a to 3x vedľa. Mali sme 8 rohových kopov, no žiadnu gólovú šancu. Zakončovali sme iba zo stredných vzdialeností, keď nás hostia do vlastnej 16-ky nepúšťali. Hra po krídlach nám nevychádzala a boli sme nepresní v rozohrávkach. Prvý polčas tak skončil bez gólov.

         Druhá časť hry však prinášala po celý čas domácim divákom iba radosť. Vypracovali sme si veľa gólových šancí, ktoré zostali veľmi často aj nevyužité. Najmä J.Hercegovi nebolo zrejme súdené dnes skórovať, keď sám zahodil tri čisté gólové šance. To však už naše mužstvo viedlo, keď v 59.min. náš veľký tlak na bránu hostí zakončil J.Beňa strelou k tyčke spoza 16-ky - 1:0. Už o tri minúty posunul akciu pred súpera J.Filuš a po nrážačke Mareka Kubisu sa dostal do gólovej šance R.Jurovatý. Ten svoju príležitosť využil a otvoril si tak strelecký účet v "A" mužstve - 2:0. V 67.min. rozohral akciu J.Beňa cez stred poľa, narážačkou cez J.Hercega sa dostal opäť k lopte a jeho tvrdé zakončenie k tyčke znamenalo tretí gól - 3:0. Potom prišla séria ďalších nepremenených gólových šancí a obrana hostí bola pod veľkým tlakom. V 79.min. sa ešte dočkal gólu aj striedajúci T.Miča. Svoj prvý gól v našom mužstve si zaslúžil určite hlavne za doterajšiu veľkú ochotu pomôcť najmä v zápasoch, kde sa mužstvo nevedelo dať pre rôzne dôvody dohromady. Tentokrát bol na správnom mieste a uzavrel skóre zápasu na 4:0.

         Koválov nebol bohužiaľ kvalitným súperom v tomto zápase, no ani na nás sa nik v súbojoch s Rohovom, či Š.Humencami neobzeral aké máme problémy so zostavou a koľko hráčov sme vtedy dali dokopy. Veľa mužstiev má v súčasnosti problémy s aktívnym udržaním mužstva pred poslednými zápasmi a dnes si to Koválov odniesol zostavou i výsledkom. My sa dúfajme už dostávame z najhoršieho, no ešte sú tu tri dôležité zápasy, do ktorých musí každý futbalista ísť s chuťou a ochotou zabojovať za celé mužstvo.

—————

Späť