Líder nám uštedril vysokú prehru...

18.05.2015 15:24

Nedeľa, 17.5.2015 o 17.00 h - štadión FK Cerová

FK CEROVÁ - TJ Radimov       2 : 7   (2:2)

Góly: 32.min. Marek KUBISA, 37.min. Martin PÍPA - 23.a 49.min. Róbert Fruhauf,

          52.a 68.min. Patrik Božek, 59.a 84.min. Aleš Foriška, 11.min. Andrej Šebesta.

Cerová:  Peter Petráš - Anton Veteška, Martin Pípa, Marek Holič, Peter Machlica -

                                      Peter Horňák, Michal Kubisa, Jaroslav Herceg,

                                      Patrik Suchý (81.Rastislav Jurovatý), Ján Filuš  - Marek Kubisa.

Žltá karta:  Marek Holič.

Rozhodca: Rastislav Španka (Pavol Dzindzik st.) , Delegát ObFZ: nebol.

 

 

     Týmto zápasom sme ukončili sériu stretnutí s prvými tromi mužstvami súťaže, no žiaľbohu pre nás týmto zápasom aj vyvrcholila naša kríza a problémy v mužstve. To, že v čase, kedy nám chýbalo najviac hráčov sme narazili na lídra súťaže, bolo aj napokon odrazom na konečnom výsledku a hre na ihrisku. Mali sme možnosť sa presvedčiť, že Radimov je mužstvo, ktoré ak funguje spravodlivosť musí vyhrať tento ročník MO. To, že doteraz na jar stratili iba dva body po remíze s B.Sv.Jurom nie je určite náhoda. Pred týždňom sme mali možnosť hrať proti B.Sv.Juru, no hra Radimova bola "niekde inde".... v pozitívnom zmysle. Radimov, aj keď sme im v druhom polčase nekládli veľký odpor, hral futbal, vďaka ktorému dominovali, boli nebezpeční z každej štandartnej situácie a boli v pohybe aj bez lopty počas celého zápasu. Toto bol náš prvý  jarný súper, ktorý svoju kvalitu týmto spôsobom jednoznačne predvádzal na ihrisku.

      To, že sme doteraz jediné mužstvo, ktoré v Radimove vyhralo je už dávno preč. Na tento odvetný zápas nastúpilo úplne iné mužstvo, čo je však dôsledkom našich problémov so zraneniami, ktoré sme už neraz spomínali. Mená ako Beňa, Holásek, Gurín, Kuchta a dnes aj nemocný Jozef Holič nášmu mužstvu až príliž chýbajú a z ich absenciami sme sa doteraz nedokázali takmer v žiadnom zápase vysporiadať. Škoda, že nie je ani veľa ďalších mladých hráčov z "B" mužstva, ktorí sú ochotní pre náš futbal urobiť o niečo viac ako v skutočnosti chcú.... Sme radi za snahu presadiť sa a pomôcť nám P.Suchému, M.Kubisovi, či dnes aj R.Jurovatému, ktorí sú jediní z tých ktorí sa chcú o svoju budúcnosť v cerovskom futbale "pobiť", no ich skúsenosti v prvom mužstve sú ešte iba minimálne. Musíme priznať, že naša kvalita je dnes slabá a musíme čakať na zranených, či na letnú prestávku, ktorá dúfame naše rany v mužstve zahojí. Toto je aspoň malé ospravedlnenie mužstva po výprasku s Radimovom, no musíme byť aj kritickí. V druhopolčasovej obrane nám chýbal v podstate iba J.Holič a nefungovalo tam prakticky nič. Nedokázali sme zachytávať pohyblivých hráčov súpera a takmer všetky góly padli do prázdnej brány, alebo bez asistencie obrancov z čistej gólovej šance. Útok súpera bol lepší ako naša obrana a to rozhodlo o všetkých góloch. V úvode nám chýbalo sebavedomie a bolo cítiť prílišný rešpekt pred súperom. Až za stavu 0:2 a nepremenenej penalte hostí sme zdvihli hlavu, začali bojovať a zistili sme, že sa dá so súperom hrať. Ak mal Radimov slabinu, bolo to v obrannej hre a v brankárovi... to sme dokázali pri zlepšenom prístupe využiť a do polčasu vyrovnať... Z toho pramenil aj náš optimizmus pred druhým polčasom, no chyby pri bránení štandardky a rýchlych útokoch súpera nás položili. Dopredu sme si vypracovali už iba minimum a spolupráca J.Filuša s M.Kubisom nefungovala. Bolo smutné pozerať sa na pribúdajúce skóre na celkovom výsledku, no bolo to odzrkadlením kvality súpera nad našim mužstvom. Bola to realita.

      Po takomto zápase nemôže byť určite nik z nás spokojný. Za posledné roky je to najhoršia domáca prehra, no všetko je už za nami a treba pozerať dopredu. Tých, ktorí na jar bojujú o postup máme už za sebou a teraz nás čakajú mužstvá, kde sme schopní (a to poznám naše mužstvo) aj bez zranených predviesť futbal, ktorý prinesie dôležité body. Cestujeme k poslednému mužstvu do Vrádišťa, doma Sekule, potom derby v Jablonici a v poslednom kole privítame v súčasnosti predposlednú P.Ves. Tu musí mužstvo zdvihnúť hlavy, zabojovať o svoje sebavedomie a predviesť, že má na to, tieto celky zdolať. To čo bolo doma v nedeľu už bude patriť iba do histórie, kde bude vysoká prehra iba negatívnym faktom. Na to však mužstvo musí zabudnúť a pozerať sa dopredu. Bez chýb a s nasadením vieme hrať s kýmkoľvek a to treba ukázať už v najbližšom zápase a urobiť pre úspech všetko ! 

—————

Späť