Majster je istý.... posledné miesto určí 30.kolo !

08.06.2014 20:33

     V Nedeľu 8.6. do obeda porazili domáce Stráže mužstvo z Rybiek pomerom 4:1 a čakalo sa na zápas Radimov - CEROVÁ. Bodový zisk pre naše mužstvo by nám ešte dával nádej v boji o prvé miesto do posledného kola, no zápas sme nezvládli , prehrali sme 4:2 a tak v Stražoch môžu oslavovať. Pred posledným kolom majú v Strážoch pred naším mužstvom troj bodový náskok a aj v prípade rovnosti bodov po poslednom zápase by sa tešili z postupu. V tom prípade by rozhodli vzájomné zápasy, v ktorých by naša domáca výhra 4:1 nestačila na jesenný debakel v Stražoch 8:1

 

Mužstvu Spartak STRÁŽE touto cestou gratulujeme k zaslúženej výhre v súťaži MO !!!

 

     Stále nevyriešená situácia v prípade zostupu je na druhom konci tabuľky. Kopčany zvládli zápas vo Vrádišti, vyhrali ho a odpútali sa na tri body od Smolinského, ktoré prehralo v P.Močidlanoch. Nič viac už Kopčany uhrať nemôžu, pretože svoj zápas 30.kola majú po predohrávke za sebou a ich zisk 32 bodov je konečný. Smolinské má zápas k dobru, no aj keď dokážu poraziť doma Radimov, dotiahnu sa bodovo na Kopčany, ale vďaka bilancii vzájomných zápasov týchto mužstiev sú na tom lepšie Kopčany. (KOP-SMOL 4:0, SMOL-KOP 4:1) Tu by rozhodoval lepší gólový rozdiel v týchto zápasoch a strelený gól na pôde Smolinského by Kopčany zachránil. Jediné, čo môže Smolinské v súťaži udržať, je v prípade ich výhry s Radimovom domáca prehra Š.Humeniec s Hlbokým. V tomto prípade by mužstvá Kopčian, Smolinského a Š.Humeniec mali zhodne po 32 bodov. Tu by rozhodoval vyšší počet získaných bodov zo vzájomných zápasov, kde by boli na tom najhoršie Š.Humence:

KOP-SMOL 4:0, SMOL-KOP 4:1, SMOL-Š.HUM 2:1, Š.HUM-SMOL 1:0, KOP-Š.HUM 1:0, Š.HUM-KOP 2:2.

Bodový zisk mužstiev po vzájomných zápasov by bol:

Kopčany     7 bodov

Smolinské   6 bodov

Š.Humence 4 body

Zjednodušene to znamená, že ak Š.Humence doma získajú aspoň jeden bod s Hlbokým, bude zostupujúcim mužstvom a skončí na poslednom mieste SMOLINSKÉ. Ak Š.Humence prehrajú a Smolinské doma vyhrá s Radimovom, zostupovať budú Š.Humence. Kopčany sú už v súťaži zachránené !!!

 

     Naše mužstvo ešte bude bojovať o druhú priečku v súťaži. Máme jeden bod náskok pred Radimov a doma zápas s Vrádišťom. Ak ho vyhráme, či ak nezískame menej bodov v tomto kole ako Radimov v Smolinskom skončíme druhý. V hre je stále aj rekordný zisk bodov nášho mužstva v súťaži MO. Momentálne sme na 55 bodoch, čo je vyrovnaný rekord z roku 2003 a aj bod doma s Vrádišťom by stačil k jeho prekonaniu. Nech však posledný zápas dopadne akokoľvek, táto sezóna je pre nás opäť úspešná a tak rozlúčka s ňou po poslednom zápase bude na mieste !

—————

Späť