Na úvod novej sezóny treba zabudnúť !

09.08.2015 22:18

1.kolo MO:

Nedeľa, 9.8.2015 o 17,00 hod, ihrisko FK Cerová

 

FK CEROVÁ - TJ Kerko Šajdíkové Humence   1 : 3  (1:1)

Góly: 11.min. Jozef BEŇA - 24.,59. a 79.min. Patrik Václavek.

CEROVÁ:  Marek Holič - Peter Horňák, Martin Pípa, Marek Holič, Michal Kubisa -

                                         Michal Gurín, Tomáš Miča (68.Peter Medluška),

                                         Pavol Nosko, Ján Filuš, Jozef Beňa (K) - Peter Petráš.

Žltá karta: Marek Holič (obranca), Pavol Nosko, Peter Petráš.

Rozhodovali: Milan Túbl (Ján Hušek), Delegát ObFZ: Milan Machlica.

 

     Na úvod jesennej časti sme dlho čakali a zodpovedne sme sa pripravovali. Úspešne sme zvládli prevážnu časť prípravy a boli sme vo veľkom očakávaní pred štartom nového ročníka. Tu nás však zastihli problémy, z ktorými sa stretáva veľa mužstiev. Hráči na dovolenkách sú bohužiaľ v týchto dňoch bežným problémom. Nám z rôznych dôvodov chýbalo dnes sedem hráčov, čo sme bohužiaľ nezvládli. Na dovolenke sú bratia Veteškovci, S.Šimek a R.Jurovatý. Do Nemecka za prácou na najbližšie týždne odišli J.Holič a J.Herceg, no a na nešťastie Marek Kubisa pre nevoľnosti preležal v bolestiach celý zápas v domácej kabíne... Chýbal tak dôležitý stopér, dvaja obrancovia a krajní záložníci. Na poslednú chvílu sa nám podarilo dostať na ihrisko T.Miču a P.Madlušku, ktorí nemajú s "A" mužstvom žiadne skúsenosti. Najmä T.Miča v základe pokiaľ vládal predviedol bojovnosť ... Problémom však boli nútené zmeny na postoch, na ktorých museli hráči nastúpiť. M.Pípu sme nemohli využiť v strede zálohy a zápas odohral v obrane a najmä J.Beňa odohral zápas v strede poľa, kde nebol tak výrazný , ba dokonca sa v hre strácal a jeho potenciál tak nebolo možné využiť. V útoku nastúpil P.Petráš, ktorý je momentálne našou brankárskou jednotkou. Do toho všetkého nám nepomohla ani neznesiteľná horúčava, v ktorej sme sa dokonale vytrápili.

    Horúco bolo všetkým, našim i hosťom, či divákom. Hostia predviedli účelný futbal najmä v druhom polčase, kde sme sa nedokázali presadiť. V prvom polčase sme v úvode otvorili skóre, keď sa presadil cez stred obrany J.Beňa. Mali sme aj ďalšie šance, kde treba spomenúť najmä tú v 26.min., keď úplne voľný P.Petráš netrafil bránu hostí. Na zvýšenie skóre sme príležitosti mali, no bránu sme už po góle trafili do polčasu iba raz. Hostia využili svoj prvý rohový kop na vyrovnanie, keď sa presadili po hlavičke. Šance Ľ.Hanzlíčka a R.Horvátha zneškodnil brankár M.Holič.

    V druhom polčase nám patril jeho úvod, no naše pokusy ku gólu neviedli. V 60.min. zahrávali hostia nepriamy kop a po rozohratí skončila tečovaná strela pod brvnom našej brány. Na tento gól sme už neodpovedali a ďalšie šance sme si už nevypracovali. Hostia hrozili najmä z brejkov, čo viedlo ešte raz aj ku gólu. Ten padol po faule v 16-ke a premenenej penalte.

    Výhra hostí je zaslúžená. Mali sme na to dostať sa do dvojgólového vedenia v prvom polčase, no nestalo sa tak a v druhom polčase sme už nezachytili vedenie hostí. Tí mali aj ďalšie gólové úniky, no buď ich sami nepremenili, alebo ich zastavil nepresný rozhodca. Pán Túbl treba povedať zápas viedol s veľkými chybami, nepresnosťami na oboch stranách a bol asi ešte slabším článkom celej hry ako naši "náhradníci" v zostave. Neprehrali sme vďaka jeho chybám, no futbalu škodil na oboch stranách. Treba priznať , že spätná prihrávka hostí osamotenému útočníkovi do gólovej šance ofsaid nemôže byť!

    My musíme na takýto úvod súťaže zabudnúť. Vieme už teraz, že o týždeň bude zostava iná a my sa musíme iba zlepšovať...

 

—————

Späť