Naša prvá prehra prišla v Rybkách.

19.09.2014 20:44

Piatok, 19.9.2014 o 16.30 h - štadión TJ FC Rybky

TJ FC Rybky - FK CEROVÁ       3 : 1   (1:0)

Góly: 45.min.Vladimír Obuch, 58.min.Miroslav Kováčik, 82.min.Peter Černek -

          70.min. Marek KUBISA.

 

Cerová:  Marek Holič - Martin Ambra, Peter Machlica (65.Marek Holič), Roman Vanek (K),

                                      Jozef Holič - Denis Badáň (46.Michal Gurín), Peter Horňák ,

                                      Ján Filuš, Marek Holásek (67.Peter Kuchta), Marek Kubisa -

                                      Jozef Beňa .

Žltá karta: Marek Kubisa, Jozef Holič.

Rozhodca:  Ferdinand Mikula (Ľubomír Ďurica), Delegát ObFZ: Miroslav Maca.

 

          Netradične v piatok sme mali nastúpiť k ďalšiemu majstrovskému stretnutiu, keď v pôvodne plánovanom termíne nám ho nedovolil odohrať podmočený terén v Rybkách. Aj napriek pracovnému dňu sa nám podarilo dať dohromady takmer kompletné mužstvo, keď chýbal iba M.Pípa. Terén aj napriek tomu že prišlo od jeho podmočenia k veľkému zlepšeniu nebol ideálny, keď si na ňom miestami robila lopta čo sama chcela. To však nie je výhovorka, bol to stav rovnaký pre obe mužstvá. Naše mužstvo nebolo horším celkom na ihrisku. Hral sa vyrovnaný zápas, no výkony niektorých jednotlivcov v našom drese mali ďaleko od ideálu a nevyhli sme sa individuálnym chybám. Nič však nebýva ideálne a tak sme zápas nezvládli tak, aby sme si odviezli aspoň bod.

         Ďaleko od ideálu bol aj výkon hlavného rozhodcu Mikulu. Niekedy až neuveriteľné školácke chyby rozhodcu na oboch stranách znamenali často neprávom pridelený či odmietnutý rohový kop, autové vhadzovanie, či inú štandartnú situáciu. V týchto prípadoch pôsobil často veľmi zmeteno. Z našej strany však cítime krivdu v dvoch prípadoch. Po faule na M.Ambru síce už vložil rozhodca píšťalku do úst, no napokon pustil domáceho hráča k samostatnému nájazdu , ktorý skončil rozhodujúcim tretím gólom. V závere už za stavu 3:1 bol evidentne faulovaný v domácej 16-ke J.Beňa, ktorého domáci hráč poslal zákrokom k zemi , no asi to p.Mikulu nepresvedčilo a hru pustil ďalej. V týchto prípadoch sme žiadali iba o pravdivé posúdenie danej situácie a korektný prístup rozhodcu k jeho povinnostiam. Nesťažujeme sa na rozhodcu v priamom spojení s našou prehrou, za ktorú môžeme sami, ale chceme poukázať na to, že v tomto zápase bol najslabším článkom hlavne p.Mikula.

        V celom zápase sme domácich prestrieľali. V prvom polčase bol pomer strieľ 3:6, v druhom 5:7 pre hostí. Na rohové kopy bolo 7:7, no domáci boli v tejto štatistike aktívnejší najmä v druhom polčase. Prvá šanca prišla na našej strane už v 20 sekunde, keď sám pred brankárom zakončoval J.Filuš, no domáci gólman všetko vyriešil. V 16.min. mal veľkú šancu domáci P.Černek, no jeho strelu kryl M.Holič. Podobne dopadla aj strela v 16.min. od M.Kováčika. V 21.min. po roku M.Kubisu zakončoval tesne vedľa hlavičkujúci J.Beňa. Jediný domáci rohový kop v prvom polčase sa kopal v jeho poslednej minúte, loptu nedôrazne vytlačil za 16-ku M.Holič a V.Obuch strelou k žrdi dal hosťom gól do šatne - 1:0.

        V druhom polčase sme boli menej dôrazní v našej hre a prichádzali aj naše chyby. Šance si tvorili najmä domáci: V 55.min. zakončoval nebezpečne F.Ravas, no všetko vyriešil M.Holič. Ten si však už neporadil v 58.min. so strelou M.Kováčika, ktorý po tom, čo si poradil s obrancom P.Machlicom zvýšil domáce vedenie - 2:0. V 64.min. domáci ešte nastrelili brvno a v 67.min sa nepresadil sám pred brankárom V.Obuch. V 70.min. sme zahrávali na krátko priamy kop a zakončenie z ostrého uhla M.Kubisu skončilo popod brankára M.Chodúra v jeho sieti - 2:1. V tejto časti sa lámal celý zápas, keď my sme sa snažili aj zmenou rozostavenia a striedaniami o vyrovnanie a domáci svojou aktivitou stále zamestnávali našu obranu. V 82.min. prišla už spomínaná situácia, na konci ktorej premenil svoj samostatný únik P.Černek strelou k žrdi a rozhodol o domácej výhre - 3:1. Ako sme spomínali, marne sme sa ešte dožadovali pokutového kopu a tak nič podstatné sa už nezmenilo. Rozhodca síce ukončil hru už v 87.min (!!!), no ani v prípade jeho presnejších hodiniek, by sa už na výsledku veľa nezmenilo.

         Domáci si svojou aktivitou získané body zaslúžili. My sme nepodali očakávaný výkon, pustili sme domácich do viacerých šancí a gól z hry sme nedali. Po tejto stránke zostali body po zásluhe doma. Prišla tak naša prvá prehra, ktorá však v dlhodobej súťaži musela zákonite prísť, keďže súťaž je vyrovnaná a každý zápas je určite náročný. My ideme v naše ceste ďalej, čaká nás súper na našom domácom ihrisku , ktorého hru budeme anticipovať a dobre ju poznáme. Veríme, že vďaka nášmu zlepšenému výkonu zostanú tentokrát body na Cerovej.

            

—————

Späť