O domácej výhre sme rozhodli v druhom polčase

05.04.2015 20:17

Nedeľa, 5.4.2015 o 16.00 h - štadión FK Cerová.

FK CEROVÁ - TJ Popudinské Močidľany       3 : 0   (0:0)

Góly: 55.min. Jozef BEŇA, 68.min. Jaroslav HERCEG, 83.min. Ján FILUŠ.

 

Cerová:  Peter Petráš - Peter Machlica, Jozef Holič, Marek Holič, Anton Veteška -

                                      Marek Kubisa (76.Patrik Suchý), Peter Kuchta, Martin Pípa,

                                      Ján Filuš (85.Michal Kubisa), Jaroslav Herceg  - Jozef Beňa (K).

Žltá karta: neboli.

Rozhodca: Peter Smaženka (Peter Tokoš), Delegát ObFZ: Marián Bašnár.

 

          Na domáce ihrisko sme sa vrátili po dvoch prehrách v rade na ihriskách súpera a naviac s potrestanými dvomi hráčmi. Úzky káder v jarnej časti sa pred týmto zápasom opäť zúžil a problémy zložiť základnú zostavu boli viac ako reálne. Po tom, čo stále nie je schopný zasiahnuť do hry zranený M.Gurín a mužstvu nepomôže ani R.Vanek, obdržali v Brodskom piatu ŽK M.Holásek a P.Horňák. To znamenalo Stop na jeden zápas. Navyše prišla zlá správa o zranení brankára M.Holiča, ktorý pre zranený prst na ruke už na jar zrejme nenastúpi. Zostalo nám tak 10 stálych hráčov "A" mužstva. Tréner J.Filuš sa tak rozhodol postaviť J.Hercega, ktorý nepomohol v sobotu "B" mužstvu, no v nedeľu si to vynahradil a stal sa napokon jedným z hrdinov dôležitého zápasu. Svoju premiéru v "A" mužstve si odbyli aj "B"-čkari P.Suchý a M.Kubisa ako striedajúci hráči.

         Zápas to bol dôležitý najmä pre navrátenie sebavedomia domáceho celku po dvoch prehrách a pre udržanie kontaktu s prvou priečkou. Prvý polčas bol z našej strany nervózny, plný nepresností a to sa odzrkadlilo aj na bezgólovom skóre. Svoje negatívum prispelo k rozháranej a nepresnej hre aj zlý a tvrdý terén, no i počasie, ktoré bolo veterné a na pocit takmer mrazivé. Hra bola vyrovnaná, šance mali obe mužstvá. Viac streleckých pokusov mali domáci, no väčšiu šancu na skórovanie mali hostia. Už v 7.min. bol sám pred brankárom M.Čech, no netrafil bránu. Už pred tým mal gól na hlave po centri J.Filuša domáci M.Holič, no tesne prestrelil bránu. Hostia ešte pohrozili priamym kopom v 16.min. keď J.Flajžík mieril z diaľky vedľa. V 30.min. mal po dlhej lopte za obranu šancu sa presadiť cez obrancu J.Beňa, no mieril vedľa. V 40.min. zahrával M.Kubisa priamy kop do brvna a následnú dorážku poslal J.Beňa vedľa.

         Druhý polčas bol z našej strane takým ako sme zväčša zvyknutý. Držali sme hru pod kontrolou, mali sme streleckú i hernú prevahu a prišli aj gólové situácie. V 55.min. sa presadil po priamom kope J.Beňa a otvoril tak skóre zápasu - 1:0. V 60.min. zahrali domáci peknú kombináciu po ose J.Filuš, M.Kubisa a zakončenie P.Kuchtu skončilo vedľa. V 62.min. bol sám pred vybenutým brankárom J.Filuš, no jeho prudká strela skončila nad bránou. V 68.min. sa po prihrávke P.Kuchtu ocitol sám pred brankárom J.Herceg a strelou k žrdi navýšil domáce vedenie - 2:0. Až v 80.minúte sme zaznamenali prvú druhopolčasovú strelu hostí, ktorá však nič nepriniesla. Hostia sa veľmi ťažko dokázali v tejto fáze hry presadiť. V 83.min. vznikla pekná kombinácia pred 16-kou hostí medzi P.Kuchtom, J.Beňom a J.Filušom. Ten sa ocitol sám pred brankárom a nemýlil sa - 3:0. V 89.min. mohli hostia upraviť skóre , no prudkú strelu vyrazil P.Petráš a dorážka hostí skončila nad bránou.

        Aj napriek domácej snahe udržiavať terén v prijateľnom stave, bolo ihrisko veľkým nepriateľom kombinačnej hry. Takmer mrazivé počasie, zima a tvrdosť terénu neumožňovali na našom ihrisku presné kombinácie. Boli to však napokon domáci, ktorí si s terénom v druhom polčase poradili a najmä týmovou zodpovednou hrou získali výhru. Prvý gól bol veľmi dôležitý a dostal do  domácich potrebný pokoj, čo dopomohlo v ďalšom priebehu hry. O tento gól sa postaral J.Beňa, ktorý štandartku vypracoval, zakončil a dal svoj 26 gól v sezóne. Čo viac, vo svojom 91 zápase za Cerovú dal svoj 100. gól. Za 100 gólmi na Cerovej, je veľa úspešných kombinácií mužstva, no i individuálnych akcií samotného hráča. Sú tam i góly, ktoré rozhodli o výhre, bodoch a góly, ktoré boli rozdielové vo vyrovnaných stretnutiach. Na veľa z týchto gólov pracovalo celé mužstvo, ale za veľa gólmi z tejto stovky sú aj bezmocní obranci, ktorí nedokázali nášho kanoniera ani v presile zastaviť. Veľa bolo aj brankárov súpera, ktorí sa iba bezmocne pozerali, ako končí ďalšia štandartná situácia... 100 gólov J.Beňu je úspechom celého mužstva, no najmä odzrkadlením kvality samotného hráča. Sme presvedčení, že 100 gólov je iba okrúhlym číslom v počte gólov J.Beňu, ktoré v našom drese ešte súperom uštedrí.   

—————

Späť