Osem gólov a výhra v súboji s Rybkami !

18.10.2015 20:16

Nedeľa, 18.10.2015 o 14,30 hod, štadión FK Cerová.

 

FK CEROVÁ - TJ FC Rybky        5 : 3  (2:1)

Góly: 8.a 48.min. Ján FILUŠ, 18.a 54.min. Marek KUBISA,

          69.min. Stanislav ŠIMEK - 22.,51.a 88.min. Jaroslav Paszko.

CEROVÁ:  Peter Petráš - Jozef Beňa (K), Anton Veteška , Pavol Nosko,

                                          Michal Kubisa - Stanislav Šimek ,Michal Gurín,

                                          Martin Pípa, Jaroslav Herceg (84.Tomáš Miča),

                                          Marek Kubisa (74.Rastislav Jurovatý) - Ján Filuš.

Žlté karty: neboli.


Rozhodovali: Milan Hurbánek (Thao Tran Dinh), Delegát ObFZ: nebol.

 

      Mužstvu stále chýbajú zranení hráči a 5 stretnutí v rade nevyhralo. Toto sú najdôležitejšie fakty, ktoré nás trápia a ktoré bolo a je stále treba prekonať. So zraneniami už zrejme v tomto roku nič nespravíme. Kopačky už neobujú M.Holásek, P.Kuchta, J.Holič...uvidíme, či bude možné ešte rátať na jeseň s P.Horňákom. Zranený je aj D.Kassay, ktorý nám tak veľmi pomohol v doterajších kolách... Vyzerá to však, že zostava sa pomaly môže stabilizovať po prekonaní rôznych chorôb, kde najmä bratia Kubisovci, J.Beňa, M.Pípa, či M.Gurín by mohli byť už aj v ďalších kolách pripravení v potrebnej pohode hrať. Toto sa prejavilo aj dnes, kedy sme sa bez dlhodobo zranených zišli v žiadanom počte a kvalite. Najdôležitejšie bolo prerušiť sériu bez výhry a to aj v prípade, že hra by nebola očakávajúca. Dôležité boli domáce body. Po ich získaní sa mužstvu určite uľavilo a treba povadať, že aj spôsob akým sme naplno bodovali bol potešujúci. Mužstvo sa nestratilo kombinačne, videli sme výborne pripravené gólové situácie a prevahu na ihrisku. Mrzia síce inkasované góly, ktoré sme súperovi sami pripravili a ponúkli, no aj obrana sa oproti prvým zápasom mení a veríme, že jej súhra ešte ďalšie úspechy prinesie...

      Prvý polčas nepriniesol zrovna strelecké preteky, no v tomto smere sme dominovali my. Na súpera sme poslali šesť strieľ a všetky skončili v priestore brány. Hostia trafili bránu iba dva krát, no raz z toho skórovali. Úvod patril jednoznačne nám, keď už v 8.min. sme sa tešili z gólu. Skvelú prihrávku za obranu poslal J.Herceg smerom na úplne voľného J.Filuša, ktorý sa sám pred brankárom nemýlil - 1:0. V 17.min. sa o prvú strelu pokúsil hosťujúci P.Černek, no P.Petráša nezaskočil. O minútu neskôr už bolo 2:0. Priamy kop z diaľky zahrával J.Beňa a jeho strieľaný center nad zemou tečoval M.Kubisa a zmenil smer lopty, ktorá skončila v bráne prekvapeného brankára M.Bartoňa. Našu nadvládu v prvom polčase však už v 21.min. naštrbil hosťujúci J.Paszko, keď využil zaváhanie J.Beňu a po samostatnom úniku prekonal P.Petráša - 2:1. V 25.min. mohol po priamom kope skórovať J.Beňa, no jeho strela skončila na brvne, odrazila sa od zeme na hranici bránkovej čiary a dorážajúci S.Šimek už hlavičkou iba prestrelil bránu. Skóre 2:1 tak bolo konečným pre prvú časť hry.

     Začiatok druhého polčasu bol veľmi rušný, keď za 8 minút padli 3 góly. V 47.min. zahrali domáci peknú rýchlu akciu po pravom krídle, keď cez J.Beňu prenikol po krídle M.Gurín a výborným centrom ponúkol gól pre J.Filuša. Ten využil svoj nábeh do 5-ky súpera a dal svoj druhý gól v stretnutí - 3:1. V 51.min. však po fatálnej chybe S.Šimka a jeho prihrávky súperovi na gól, sa druhý krát v zápase presadil J.Paszko - 3:2. O dve minúty sme však opäť viedli o dva góly. Marek Kubisa zahral výborne priamy kop a strelou k tyčke zvýšil na 4:2. V 69.min. sme už dokonca viedli o tri góly, keď po akcii Mareka Kubisu a jeho streleckom pokuse dostal loptu dosiete výborne postavený S.Šimek - 5:2. Za tohto stavu sme dostali, niekedy až ľahkovážne, hostí do šancí. Tí však nepremenili najmä svoj priamy kop v 71.min, a ani veľkú šancu J.Červinkuv 83.min., keď jeho strela len tesne minula našu bránu. Napokon sme však znova urobili chybu v obranných radoch a tak strelou k tyčke zavŕšil svoj hattrick J.Paszko - 5:3. V druhom polčase sme vystrelili 10 krát a iba 3x sme bránu netrafili. Hostia vystrelili 6 krát, pričom dali dva góly.

      Dôležité body sú doma a čaká nás druhý zápas na domácom ihrisku v rade za sebou, kedy očakávame aj v súboji s Koválovom bodový zisk. 

—————

Späť