Po nepremenených šanciach sme hrali v Kútoch bez gólov !

09.08.2014 23:30

Sobota, 9.8.2014 o 17.00 h - štadión FK TJ Kúty

FK TJ Kúty - FK CEROVÁ     0 : 0

 

Cerová:  Peter Petráš - Martin Ambra, Peter Horňák, Roman Vanek (K), Jozef Holič -

                                      Ján Salay (6.Anton Veteška), Peter Kuchta (69.Tomáš Vlček),

                                      Michal Gurín, Ján Filuš, Denis Badáň (52.Lukáš Khúla) - Jozef Beňa.

Žltá karta: Anton Veteška.

Rozhodca:  Ján Lapoš (Peter Morvay), Delegát ObFZ: Ľuboš Štora.

 

          V našom prvom zápase na ihrisku súpera sme nenastúpili v ideálnej zostave. Chýbali M.Pípa, M.Kubisa či P.Machlica. Svoju šancu však dostali opäť mladí hráči. Do zápasu zasiahli D.Badáň, P.Kuchta i T.Vlček. Aj napriek zmenám v zostave sme do Kútov odchádzali s cieľom neprehrať a pokúsiť sa o zisk troch bodov. Už v prvom polčase tomu nasvedčovala aj naša hra a aktivita pred bránou súpera. Streľbou sme sa vyrovnali so siedmymi pokusmi domácim, no gólové šance boli na našich kopačkách. Bohužiaľ sme strelecky zlyhali, keď najmä pokusy J.Beňu zneškodnil najlepší hráč domácich brankár J.Herda.

         Zápas pre nás nezačal dobre, keď už v 3.minúte sa vážne zranil J.Salay, ktorý musel ihrisko opustiť a jeho zranenie členka si zrejme vyžiada dlhšiu liečbu. Naše mužstvo trpezlivo čakalo na domáce chyby a na možnosti udrieť pred domácou bránov. Kúty sa snažili o ohrozenie našej brány, no na ich kopačkách bolo veľa nepresností a až ku koncu prvého polčasu sme ich do vážnej šance nepustili. Naša prvá šanca prišla v 16.min., keď po rohovom kope J.Filuša nekrytý J.Beňa z 5-ky hlavičkou netrafil bránu. V 23.min. vysunul aktívny J.Filuš do gólovej šance opäť J.Beňu. Ten postupoval sám na brankára J.Herdu, ale ten zamedzil gólu dobrým pozičným vybehnutím z brány a zakončenie J.Beňu vyrazil na roh. Do sľubnej šance sa dostal aj P.Kuchta, no aj jeho zakončenie gól neprinieslo. V 39.min. sa do šance dostali aj domáci, keď M.Valla poslal svojou strelou loptu vedľa brány. V 42.min. po domácom rohovom kope zakončoval T.Dominik, no P.Petráš loptu vyrazil na roh.

         Aj v druhom polčase boli strelecké pokusy oboch mužstiev vyrovnané a prichádzali šance na skórovanie pred oboma brankármi. Domácich sme predčili aj v zahrávaní rohových kopov, no ani to na gól nestačilo. Úvod druhej časti nás zastihol vo veľkom útlme a akcie domácich sme riešili iba odkopnutím lopty. V 47.min. mal tak veľkú príležitosť domáci P.Valúšek, no jeho strela skončila iba v rukách P.Petráša. Postupne sme sa dostávali opäť do hry a prišli aj šance. O našu prvú strelu sa v 50.min. pokúsil J.Beňa, no J.Herda ju poslal na roh. V 56.min. sa po vysunutí J.Filušom dostal do 16-ky súpera M.Gurín, obohral obrancu , no jeho krížna strela bránu minula. Najväčšia príležitosť domácich prišla v 65.min. Center z pravej strany preletel do našej 5-ky, kde zle pokrytý P.Valúšek hlavičkoval našťastie iba do rúk P.Petráša. V 76.min. zakončoval nad našu bránu M.Mihál. V 81.min. mal opäť veľkú gólovú príležitosť J.Beňa, keď sa v 16-ke domácich uvoľnil cez dvoch obrancov, no jehu strelu vyrazil nohou Jakub Herda. Poslednú vážnejšiu šancu mal v 87.min. J.Holič, keď nevyužil výborný center J.Filuša a jeho hlavička skončila nad domácou bránou.

         Remíza z Kútov má svoju veľkú cenu a je to pre nás prvý bod z ihriska súpera. V takýchto zápasoch však z toľkých vypracovaných gólových šancí treba niečo premieňať. Prípadný inkasovaný gól by dnes o to viac zrejme mužstvo trápil, lebo všetci sme cítili, že na víťazstvo sme mali kvalitu i predvedený výkon. Zlyhali sme v zakončení, no na druhej strane sme po dvoch zápasoch ešte neinkasovali a čo je potešiteľné, našou hrou sme nedovolili súperovi množstvo šancí pred našim brankárom. Čakajú nás dva domáce zápasy a dúfame, že takáto predvedená hra už góly prinesie.

—————

Späť