Skvelý úvod novej sezóny po domácej výhre !

03.08.2014 20:44

Nedeľa, 3.8.2014 o 17.00 h - štadión FK Cerová

FK CEROVÁ - TJ Hlboké    4 : 0   (3:0)

Góly: 11.a 53.min. Jozef BEŇA, 6.min. Jozef HOLIČ, 26.min. Peter KUCHTA.

 

Cerová:  Peter Petráš - Martin Ambra, Peter Machlica, Roman Vanek (K), Jozef Holič -

                                      Peter Horňák (46.Marek Holič), Peter Kuchta (60.Denis Badáň),

                                      Michal Gurín, Ján Filuš, Marek Kubisa - Jozef Beňa.

 

Rozhodca:  Peter Smaženka (Milan Hurbánek), Delegát ObFZ: Dušan Koníček.

 

          Dlho očakávaný úvod novej sezóny začal derby zápasom s Hlbokým. Tréner nemohol počítať s M.Pípom, M.Holáskom a stále zraneným M.Holičom. Naopak svoj prvý zápas odchytal Peter Petráš, ktorý napokon udržal čisté konto a po prvý krát hral v drese Cerovej aj Jozef Holič, ktorý sa uviedol aj gólom. Zápas sme napokon zvládli výborne, udávali sme tempo hry, presadili sme sa pred bránou súpera šancami a aj gólovo, čím rástlo aj naše sebavedomie v zápase. Kontrolovali sme hru a hostí sme do vážnejším možností nepúšťali.

           Hneď v úvode zápasu pohrozili hostia, keď center z pravej strany prepadol cez vybehnutého brankára vedľa zadnej žrde. O tri minúty však domáci otvorili skóre. Výbornou individuálnou akciou sa presadil Jozef Holič, obišiel brániaceho hráča a jeho strela zapadla k zadnej žrdi brankára hostí - 1:0. V 11.min. zahrával priamy kop Jozef Beňa a technickou strelou zvýšil vedenie na 2:0. V 14.min. poslal nebezpečnú strelu M.Kubisa, pri čom sa zaskvel brankár O.Šraga, keď loptu s námahou vyrazil na roh. Asi najväčšiu príležitosť mali hostia v 20.min. keď hlavičkoval Roman Morávek do tyče, čomu predchádzalo nedôrazné bránenie domácich. O tri munúty mal možnosť gólovo zakončiť ďalší hráč hostí, no z 5-ky jeho strela skončila v náručí brankára Petráša. V 25.min. zahrával štandartnú situáciu J.Filuš na M.Kubisu, ktorého center poľahky poslal do opustenej brány Peter Kuchta, ktorý si tak otvoril strelecký účet v seniorskej kategórii - 3:0. V 39.min. mohol navýšiť polčasové skóre J.Beňa, ktorý bol sám na 5-ke hostí, no skákajúcu loptu zakončil už pod tlakom obrany hostí vedľa brány.

            Druhý polčas pokračoval v réžii domácich. Hostí sme prestrieľali v pomere strieľ 11:3 a v pomere rohových kopov 6:1. Hneď v úvode poslal strelu na bránu hostí M.Kubisa, no brankár ju vyrazil na roh, po ktorom hlavičkoval M.Holič nad bránu. V 53.min. sa po prihrávke M.Holiča dostal k lopte J.Filuš a skvele načasovanou prihrávkou medzi obrancov dostal do gólovej šance J.Beňu a ten sa opäť nemýlil - 4:0. V 57.min. sa ku gólovému zakončeniu priblížil J.Filuš, no v ceste do brány stála jeho strele žrď. V 70.min. mal možnosť zakončiť M.Kubisa, no najvhodnejší moment k zakončeniu preváhal. O tri minúty poslal v sľubnej šanci loptu nad bránu s chuťou hrajúci J.Filuš. O to najkurióznejšie čo sa dalo zahodiť sa postaral v 80.min. Jozef Beňa. Po prihrávke M.Gurína sa ocitol sám pred prázdnou bránou asi dva metre od bránkovej čiary, no aj vďaka odskoku lopty bránu prekopol.... Aj táto situácia a mno ďalších nepremenených šancí znamenala, že sa skóre už nemenilo no i tak je konečný výsledok zaslúžený.

            Naše mužstvo hralo ofenzívny a možno povedať že aj atraktívny futbal pre fanúšikov. Hostia boli pod stálym tlakom a v tomto zápase sa našim v hre nevyrovnali. Po pravde nepredviedli očakávaný výkon, no to hlavne vďaka hre domáceho mužstva, ktoré súperovi viac nedovolilo. Úvod sezóny tak vyšiel, no treba v začatej ceste pokračovať....a to už o týždeň v Kútoch ! 

—————

Späť