Súpera z Rohova zostrelil Jozef Beňa !

01.05.2016 21:03

Nedeľa, 1.5.2016 o 17,00 hod, štadión FK Cerová

 

FK CEROVÁ - OŠK Rohov        3 : 2  (2:1)

Góly: 28.(11m),34.a 88.min. Jozef BEŇA -

           21.min. Peter Ivánek, 86.min. Boris Job.

CEROVÁ:  Peter Petráš - Marek Holič, Anton Veteška (76.Jozef Holič), Peter Horňák,

                                          Michal Kubisa - Jaroslav Herceg , Stanislav Šimek , Martin Pípa,

                                          Peter Kuchta (22.Ján Filuš), Pavol Nosko - Jozef Beňa (K).

Žlté karty: neboli.


Rozhodovali: Vladimír Vlk (Martin Dutka), Delegát ObFZ: nebol.

 

        Po krutej prehre na pôde lídra v Radimove a poslednej domácej remíze s B.Sv.Jurom bolo cieľom nášho mužstva dostať sa dobrým výkonom a hlavne výhrou opäť do pohody. V jesennom zápase sme cestovali do Rohova vo veľmi oklieštenej zostave a tomu zodpovedal aj výkon a naša prehra. Mali sme tak nováčikovi súťaže čo vracať a o to bola naša motivácia väčšia. Na našom ihrisku sa Rohov predstavil ako ambiciózne a kvalitné mužstvo s množstvom mladých bojovných hráčov. Mali vo svojom mužstve aj najlepšieho strelca prebiehajúcej sezóny, no P.Kessl sa tentokrát nepresadil. Ich hra však bola "futbalová" s cieľom dostávať sa často do zakončenia. Počas celého zápasu sa pokúsili o zakončenie 21 krát, čo je vysoko aktívne číslo v týchto štatistikách. 13 krát trafili priestor našej brány, pričom vo väčšine prípadov musel predviesť svoje umenie brankár P.Petráš, ktorý naše mužstvo aj dnes výrazne podržal. My sme ich streleckú štatistiku nevyrovnali ani z polovice, no opäť sme boli efektívnejší viac ako súper. Vypracovali sme si menej šancí, no tie naše boli vždy gólové a zväčša sami pred brankárom hostí. Naša efektivita tak nie po prvý krát bola základom úspechu a bodového zisku... Na rozdiel od súpera sa náš kanonier gólovo zaskvel a to až 3 krát. Už v prvom polčase sme však prišli o zraneného P.Kuchtu, ktorý by nám pri jeho možnej absencii v ďalších zápasoch určite chýbal... V závere zápasu sa dostal do hry po dlhom zranení Jozef Holič, ktorý tak odohral svoj 30. zápas v drese Cerovej.

          Úvod zápasu patril hosťom a často aj zmätkom v našich zadných radoch. Jednu takúto našu chybu už mohol potrestať v 14.min. E.Flámik, no mieril do brvna. Naša prvá strela prišla až v 19.min., no J.Beňa hlavičkoval nedôrazne do rúk brankára. V 21.min. sa už hostia radovali, keď po rohovom kope hlavičkoval osamotený P.Ivánek - 0:1. V tej istej minúte mohol na druhej strane odpovedať J.Herceg, no nemieril presne. V 27.min. sa ocitol sám pred brankárom stíhaný A.Veteškom útočník I.Ravas, no vybehnutý P.Petráš zachránil. O minútu neskôr bol po faule na P.Noska v 16-ke hostí nariadený pokutový kop, ktorý následne premenil J.Beňa - 1:1. V 34.min. predviedli rýchlu akciu J.Filuš s J.Beňom, ktorý sa sám pred brankárom P.Noščákom nemýlil - 2:1. V 36.min. po zahranom rohovom kope zatlačili domácich hostia a niekoľko krát sa pokúsili o gólové zakončenie. Akcia skončila nožničkami P.Kessla, no P.Petráš loptu vyrazil na roh. Hostia zakončili aktívny prvý polčas strelou do rúk brankára v 39.min., no i tak bolo skóre priaznivejšie pre domácich.

Strely v 1.polčase:    na bránu:     mimo:                  Rohové kopy v 1.polčase:

                         Cerová:             3                2                                Cerová:             2

                          Rohov:             8                2                                 Rohov:             6

 

        Aj úvod druhého polčasu patril hosťom, no opäť sa v 48.min. nepresadil P.Kessl. Ocitol sa sám pred našim brankárom, no P.Petráš znova domácich podržal. Ďalší priebeh pokračoval bez výraznejšieho zakončenia, až na nepriamy kop hostí z 66.min., kedy lopta z kopačky M.Marečka skončila na brvne. V 72.min. mohol o všetkom rozhodnúť opäť J.Beňa. Po prihrávke J.Filuša za obranu hostí bol sám pred brankárom, no v snahe obstreliť ho netrafil priestor brány. V 86.min. prekvapili hostia domácu obranu, keď prihrávkou cez stred poľa sa ocitol za obrancami B.Job, ktorý povedľa P.Petráša vyrovnal - 2:2. Domáci sa vrhli okamžite do útoku v snahe dať víťazný gól a to sa podarilo okamžite. Hostí sme uzavreli pred ich 16-kou a po akcii J.Hercega a J.Filuša sa ocitol za obranou J.Beňa, ktorý svojim tretím gólom zasadil hosťom rozhodujúci úder - 3:2. Bola to naša prvá a nakoniec aj jediná strela v druhom polčase do priestoru brány !!! Hostia už nijako svoje štatistiky nevylepšili a tak sa skóre zápasu už nezmenilo...

Strely v 2.polčase:    na bránu:     mimo:                  Rohové kopy v 1.polčase:

                         Cerová:             1                4                                Cerová:             2

                          Rohov:             5                6                                 Rohov:             5

 

      Dnes rozhodla efektivita a výkon brankára na našej strane, pričom hosťom nestačila výrazná strelecká aktivita. Už po niekoľký krát sme museli na domácom ihrisku otáčať skóre zápasu a presvedčili sme sa, že vieme zabrať najmä v závere zápasu a že žiadny zápas nie je pre nás skončený či stratený pred konečným hvizdom.

 

 

—————

Späť