V Radimove s tromi bodmi a čistým kontom !

12.10.2014 20:10

Nedeľa, 12.10.2014 o 15.00 h - štadión v Radimove.

Družstevník Radimov - FK CEROVÁ        0 : 1   (0:0)

Gól: 86.min. Jozef BEŇA.

 

Cerová:  Peter Petráš - Roman Vanek (K), Jozef Holič, Marek Holič, Martin Ambra -

                                      Peter Kuchta (89.Anton Veteška) , Michal Gurín, Peter Horňák,

                                      Marek Holásek, Ján Filuš - Jozef Beňa.

Žltá karta: Marek Holič,Michal Gurín.

Rozhodca: Peter Smaženka (Marián Bednár), Delegát ObFZ: Ľuboš Štora.

 

     V tomto zápase sme nemali čo stratiť. Nastúpili sme bez zraneného M.Pípu a M.Kubisu, ktorý bol v práci. Hrali sme podobne ako doma proti B.Sv.Juru. Zhustili sme stred poľa s cieľom nedovoliť súperovi kombinačnú hru a ich nakopávané lopty boli prácou pre našu obranu. Celá obranná línia hrala dnes bez chýb. Vysoké lopty sme vyhrávali a čo prešlo riešil dnes opäť spoľahlivý Peter Petráš v bráne. Domáci mali s kobináciou problém a v okolí 16-ky sa ani raz nepresadili jeden na jedného pred našim obrancom. Terén bol veľmi tvrdý a pripomínal betónovú plochu a to bolo aj na škodu domácemu mužstvu. Aj napriek tomu si Radimov svoje šance vytvoril, no nepremenil. My sme sa do brejkových situácií najmä v prvom polčase nedostávali často. Naša útočná snaha sa tak spoliehala najmä na štandartné situácie , čo napokon aj rozhodlo. Nepresadil sa ani skúsený bývalý slovenský reprezentant Pavol Masaryk. V súbojoch s ním sa zaskveli najmä J.Holič a M.Holič, ktorý odviedli opäť výborný výkon.

      Domáci boli od začiatku aktívny a mali viac času loptu na svojich kopačkách. My sme však hrali trpezlivo a ich útoky sme zväčša riešili. V prvom polčase nás jasne prestrieľali 10:2, pričom ich polovica pokusov smerovala medzi tyče. Svoju prvú šancu mali už v 2.min., no všetko sme vyriešili bez ohrozenia brány. V 18.min. vyrazil výborný P.Petráš domácu strelu na roh a podobne zareagoval aj pri nebezpečnom pokuse R.Fruhaufa v 36.min. Najbližšie boli domáci ku gólu v 44.min., no strela domácich po centrovanej lopte skončila na žrdi brány hostí.

      V druhom polčase sme začali aktívnejšie my, ale k zakončeniu sme sa veľmi nedostávali. V tejto časti hry sme vystrelili 3x, z toho iba raz na bránu, no tento pokus bol trojbodový. Naopak domáci zakončili 12x, viac krát nás pritlačili do 16-ky, k čomu im dopomohlo aj 8 rohových kopov. V 65.min. hlavičkoval vedľa M.Krempa, v 67.min. strieľal nad bránu T.Kocák a v 77.min. ohrozil P.Petráša tiesnený útočníkom obranca R.Vanek, ale náš brankár pohotovo odvrátil vlastný gól. V 85.min. zakončovali domáci hlavičkou po rohovom kope vedľa a o dve minúty mali podobnú šancu naši. Roh zahral na prednú tyč J.Filuš a pohotový J.Beňa hlavou poslal loptu do siete - 0:1. Domáci potom ohrozili našu bránu už iba z priamych kopov, no nič z toho nebolo.

     Hrali sme účelne, eliminovali sme silnú stránku domácich, donútili sme ich hrať vysoké centrované lopty a nepustili sme ich do kombinačnej hry. Mali sme šťastie pri šanciach domácich a v našej bráne stál dnes bezchybný P.Petráš. Opäť sme skórovali z minima šancí čo stačilo na možno nečakaný úspech. V obrane sme namali dnes slabinu a to všetko stačilo na skvelé víťazstvo na ihrisku veľmi silného súpera. Toto víťazstvo treba doma potvrdiť s Vrádišťom, kde budeme naopak favoritom my a potom budú mať tri body z Radimova veľmi veľkú cenu...

     

—————

Späť