V Radošovciach sme na zisk bodov nemali šancu !

28.09.2014 20:19

Nedeľa, 28.9.2014 o 16.00 h - štadión v Radošovciach

Chvojničan Radošovce - FK CEROVÁ        5 : 2   (3:1)

Góly: 10.a 53.min. Tomáš Vacula (oba 11m), 31.min. Eduard Petrovič,

          40.min. Adam Mikuš, 88.min. Roman Ondráš -

          34.min. Jozef BEŇA, 90.min. Martin PÍPA.

 

Cerová:  Marek Holič - Peter Horňák, Peter Machlica , Roman Vanek (K), Marek Holič -

                                      Tomáš Vlček, Peter Kuchta (62.Anton Veteška) , Martin Pípa,

                                      Marek Kubisa, Ján Filuš - Jozef Beňa.

Červená karta:  48.min. Marek Holič (brankár).

Žltá karta: Jozef Beňa.

Rozhodca:  Peter Tokoš (Peter Holenka), Delegát ObFZ: Marián Bašnár.

 

          Už v týždni pred zápasom boli obavy z maródky, ktorá mužstvo zasiahla a napokon ani nedovolila štyrom našim hráčom k zápasu nastúpiť. V obrane tak chýbali nemocní M.Ambra a J.Holič, v útoku M.Holásek a do hry nezasiahol ani zranený M.Gurín, ktorý zostal aspoň na lavičke, no do hry nezasiahol. Mužstvu nepomohol ani D.Badáň, ktorý odohral stretnutie v rovnakom čase za "B" mužstvo. Svoju šancu v zápase dostal opäť M.Holič mladší (dokonca zápas dochytal v bráne) a aj Tomáš Vlček, obaja hráči "B" mužstva. Absencia najmä obrancov bola v zápase cíťiť, no naše mužstvo by si aj s týmito výpadkami v zostave malo poradiť. Mužstvo ktoré nastúpilo nepredviedlo očakávaný výkon a najmä naše individuálne chyby nás zrážali v stretnutí do kolien. Zlý zápas odohral brankár M.Holič, ktorý neistými zákrokmi "zariadil" najmä pokutový kop a faulom mimo pokutového územia mužstvo svojim vylúčením oslabil. Neistá bola aj obranná línia na čele s kapitánom R.Vanekom. Pred bránou súpera sme si aj vypracovali sľubné príležitosti, no tu sme však sklamali v koncovke. Domáci vyhrali dnes zaslúžene. Išli od začiatku za víťazstvom, boli aktívnejší , v súbojoch boli vždy skorej ako my, boli dravejší smerom dopredu a hlavne trestali naše chyby. Musíme priznať, že ich víťazstvo mohlo byť v druhom polčase aj vyššie, no sľubné šance zahodili... Keď vieme na tomto mieste upozorniť na zlé výkony rozhodcu musíme byť dnes spravodlivý a rozhodcu P.Tokoša pochváliť. Svojimi verdiktami zápas nijako negatívne neovplyvnil a vylúčenie, či pokutové kopy posúdil správne. Škoda, že takéto slová smerom k rozhodcovi nemôžeme používať častejšie...

          V prvom polčase domáci začali vysoko aktívne a ich šance pred našou bránou pribúdali. Z ich strany prišlo 11x zakončenie a iba 2x lopta s ich strieľ minula našu bránu. My sme bránu trafili 4x, no dali sme gól a dve veľké príležitosti sme zahodili... Už v 9.min. zrazil brankár M.Holič k zemi domáceho útočníka a nariadený pokutový kop premenil T.Vacula - 1:0. V 17.min. hlavičkoval na bránu J.Beňa, loptu odvrátil brankár Zongor , no J.Beňa dokázal ponúknuť gólovú šancu T.Vlčkovi, ale jeho nedôrazné zakončenie gól neprinieslo. O dve minúty mal gólovú šancu P.Kuchta, keď si sám pred brankárom zle prebral loptu a to ho pripravilo o kvalitné zakončenie. Všetko vyriešil včasným vybehnutím brankár Zongor.  V 31.min. sme nechali zbitočne manévrovať s loptou R.Ondráša, ten ponúkol spoluhráčovi center, ktorý usmernil do našej brány z blízka E.Petrovič - 2:0. V 35.min. zahrával priamy kop z prava J.Filuš priamo na hlavu voľného J.Beňa, ktorý znížil na 2:1. Prvý polčas však týmto skóre neskončil, keď sme svojim nedôrazom pripustili ďalší gól na konte domácich. V 40.min. sme neodkopli z naše 5-ky loptu do bezpečia a tak svojim dôrazom sa presadil domáci A.Mikuš - 3:1.

        Druhý polčas pre nás začal opäť veľmi zle. V 49.min. neodhadol svojim vybehnutím brankár M.Holič situáciu a fauloval domáceho hráča mimo pokutového územia. Prišlo vylúčenie a do brány sa postavil jeho menovec z obrany. O 5 minút neskôr prišiel opäť pokutový kop po faule R.Vaneka. T.Vacula najprv M.Holiča neprekonal, no dorážku už premenil v ďalší domáci gól - 4:1. V nasledujúcich piatich minútach mali domáci tri čisté gólové príležitosti, no R.Ondráš, či E.Petrovič šance trestuhodne zahodili. V druhom polčase sme paradoxne domácich prestrieľali. Na ich bránu sme poslali o štyri strely viac, kopali sme rovnaký počet rohových kopov, no nepresadili sme sa. Naopak v závere sme ponúkli domácim úplne zbytočný piaty gól, keď na poliacej čiare stratil školácky loptu R.Vanek a samostatný nájazd premenil R.Ondráš - 5:1. V posledných minútach sa nám podarilo aspoň upraviť skóre zápasu na "prijateľnejších" 5:2, keď strelu J.Filuša vyrazil brankár Zongor iba pred M.Pípu a ten hlavou loptu dorazil do siete.

       Bol to náš najhorší zápas v doterajšom priebehu jesennej časti. Zažili sme už veľa takýchto prehier a vieme, že v dlhodobej súťaži sa takéto zaváhania dajú napraviť. V najbližšom zápase v hodovú nedeľu privítame lídra súťaže, ktorý má veľkú šancu pocítiť, ako vyzerá napravenie tohto "výbuchu" a veríme , že sa naši chlapci dajú pred týmto zápasom do poriadku a všetko pre výhru na ihrisku urobia.  

—————

Späť