Vo Vrádišti sme si napravili chuť !

24.05.2015 22:02

Nedeľa, 24.5.2015 o 17.00 h - štadión TJ Vrádište

TJ Vrádište - FK CEROVÁ        0 : 6   (0:3)

Góly: 16., 18., 23.a 57.min. Jozef BEŇA, 81.min. Martin PÍPA (11 m),

           85.min. Marek HOLIČ.

Cerová:  Peter Petráš - Anton Veteška, Jozef Holič, Marek Holič, Peter Horňák -

                                      Peter Machlica, Michal Kubisa, Jaroslav Herceg,

                                      Marek Kubisa, Martin Pípa - Jozef Beňa (69.Slavomír Veteška).

Žltá karta:  nebola.

Rozhodca: Petr Pišoja (Peter Holenka) , Delegát ObFZ: nebol.

 

      Zápasy s vedúcimi mužstvami sme nezvládli ,no pred stretnutím na pôde u beznádejne posledného Vrádišťa sme si verili. V tabuľke sme klesli, stratili sme kontakt s prvými priečkami a po zraneniach a problémoch so zostavou nebola nálada v mužstve ideálna. Všetko vyvrcholilo domácou prehrou s Radimovom a bolo na čase všetko zmeniť. Pred zápasmi s poslednými tromi mužstvami a derby s Jablonicou by dojem s jarnej časti v najlepšom zlepšili všetky body na domácom ihrisku, uspieť v derby v Jablonici, no na úvod hlavne vyhrať vo Vrádišti, kde po pravde v posledných týždňoch vyhrával takmer každý. Bohužiaľ mužstvu nepomohol P.Suchý a ani nemocný J.Filuš. Naopak návrat kanoniera J.Beňu po zranení mal na mužstvo podľa očakávania veĺmi kladný dopad a odrazilo sa to aj na výsledku. Doposiaľ sme sa v koncovke trápili, no J.Beňa dal v úvode čistý hattrick a svoj štart po dlhej odmlke zakončil aj štvrtým gólom. Potom mohol v kľude vystriedať...

     Súper bohužiaľ potvrdil, prečo je posledný a prečo jeho výsledky nie su pre ich klub lichotivé. Doteraz dostali 100 gólov, pričom je to o 40 viac ako ďalšie mužstvo... 21 gólov súperom a iba 10 bodov je žalostná štatistika domácich a sú tak jednoznančým outsaiderom súťaže. To predvádzali aj na ihrisku. O všetkom nasvedčuje táto štatistika: Domáci za celý zápas 4x vystrelili, z toho 2x do priestoru brány. Naše musžtvo poslalo na súpera 33 strieľ a z toho sme bránu trafili 17x. Naša prevaha bola drtivá a zápas možno prirovnať k nepodarenému prípravnému zápasu, ktorý mužstvu nič nedal. Po pravde je nám ľúto do akej situácie sa domáci dostali po tom, čo po minuloročnom postupe do MO panovala v tomto klube pozitívna eufória... Dnes ich mužstvo nie je konkurencie schopné a už iba čaká na záver súťaže. Nám zápas pomohol v získaní novej sebadôvery a aj ako možnosť preveriť svoje útočné možnosti. Neboli sme síce v plnej sile, vyhrali sme veľkým rozdielom...no rezervy tu boli. Tie ďalšie nepremenené strely boli zväčša čisté gólové šance. V dôležitých momentoch sme bránu často netrafili, alebo sme dali možnosť zachytať si domácemu brankárovi. Naopak v čase, keď sme ovládali loptu, posúvali si ju a hrali kombinačne dopredu bol súper bez šance. Výsledok je spravodlivý, je odzrkadlením síl na ihrisku , no najmä nepremenené šance berieme ako naše rezervy pred ďalšími zápasmi.

     Veríme, že zostava sa ako tak pred poslednými zápasmi ustaluje. J.Beňa je síce asi jediný zranený, ktorý sa pred koncom jarnej časti do hry vracia, no ak sa do zostavy vráti aj dnes nemocný J.Filuš, či pomôžu ešte P.Suchý či R.Jurovatý, dokážeme bodovať v každom zápase tak, ako sme si predsavzali.

     Na zápas bude mať dobré spomienky Marek Holič, ktorý vo svojom 30.zápase  za "A" mužstvo po prvý krát skóroval. Svoj 90.zápas v drese Cerovej odohral Peter Horňák a svoj 50.zápas v drese "A"čka odohral Jaroslav Herceg. Každá takáto štatistika je iba pozitívom pre mužstvo a veríme že získané skúsenosti a pribúdajúce štarty každého hráča budú iba pozitívom pre ďalšie výkony mužstva !

—————

Späť