Derby skončilo smutne a predčasne !!

02.11.2014 19:00

Nedeľa, 2.11.2014 o 13.30 h - štadión FK Cerová.

FK CEROVÁ - TJ Tatran Jablonica         1 : 0   (0:0) - nedohrané

Góly: 75.min. Jozef BEŇA.

Cerová:  Peter Petráš - Roman Vanek (K), Jozef Holič, Marek Holič, Martin Ambra -

                                      Marek Kubisa, Michal Gurín (46.Peter Kuchta), Peter Horňák,

                                      Ján Filuš, Marek Holásek  - Jozef Beňa.

Žltá karta: Peter Horňák.

Rozhodca: Dušan Mrázek (Ján Hušek), Delegát ObFZ: Jozef Holásek.

 

    Také veľké a očakávané derby aké sa hralo v prvú novembrovú nedeľu na Cerovej a to aj vzhľadom na jeho priebeh, by si zaslúžilo iný záver aký v 76.min. nastal. Ale poďme po poriadku...

    Obe mužstvá sa zišli v očakávanom zložení. Domácim dlhodobo chýba zranený M.Pípa, ktorý však už v posledných zápasoch nenastupoval a tak jeho absencia bola vyriešená už vopred. Hostia aj podľa ich slov sa v jesennej časti stretli takmer v plnom zložení. Derby Cerová-Jablonica je predsa len očakávaným zápasom a aj viacerí hráči sa snažia tohto duelu sa zúčastniť. Cerová v tomto roku v 14-tich domácich zápasoch stratila body iba po jednej remíze a to práve s Jablonicou v jarnej časti. Naopak Jablonica v posledných zápasoch Cerovej nepodľahla a tak obe mužstvá mali dôvod v tomto stretnutí uspieť. Samozrejme, prvoradé sú body do tabuľky, ktoré chceli obe mužstvá.

     To že derby nemá favorita sa ukázalo aj počas hry, keď rozdiel v tabuľke nebol v prvom polčase takmer poznať. Hostia využívali jednoduchú taktiku, keď si v zadu problém nerobili a zbavovali sa lopty jednouchými odkopmi. V predu sa snažili o napádanie a vyžiť naše chyby na gólové šance. Agresívne sa nevyhýbali osobným súbojom, bojovali o svoju šancu v strede poľa a našim znepríjemňovali rozohrávku, čo malo úspech. Naše mužstvo bolo nepresné v prihrávkach, neisté v rozohrávke a ťažko sme sa dostávali do gólových šancí. V prvom polčase hostia neboli horším mužstvom. Obe mužstvá vystrelili v prvej časti 6x, hostia raz trafili bránu, naši boli o jeden pokus na bránu úspešnejší. Najväčšiu možnosť mali hostia po nedorozumení obrany s brankárom , no P.Petráš nedopustil zakončenie útočníka hostí. Na našej strane mal gólovú šancu M.Holásek, no výborným vybehnutím mu zabránil skórovať brankár Komorník.

      Do druhého polčasu už nastúpilo agresívnejšie a aktívnejšie domáce mužstvo. Boli sme úspešnejší v osobných súbojoch a prichádzali aj možnosti k zakončeniu. Hostia nechali v prvom polčase veľa síl a s prichádzajúcimi poslednými munútami im evidentne sily pomaly dochádzali. Domáci vysunuli k J.Beňovi ďalšieho hráča a vytvárali sme tlak na obranu hostí. Hostia hrozili z brejkov, či štandartiek, no vážne zakončenie neprišlo. V 75.min. poslal pred 16-ku hostí vysokú loptu M.Ambra, J.Filuš loptu pokryl a poslal do šance J.Beňu. Ten sa sám pred brankárom nemýlil a otvoril skóre - 1:0.

      Po inkasovanom góle nastali veľké protesty u postranného rozhodcu vzhľadom na uznaný gól, čo vyústilo v ŽK pre Martina Búrana. Ten už jednu kartu mal z prvého polčasu a tak bol vylúčený. V tom okamihu nastala situácia v blízkosti domácej lavičky, kde sa hostia stále dohadovali s postranným rozhodcom. Vylúčený M.Búran bol stále na ihrisku a jeho "aktivita" vyústila do fyzického kontaktu s postranným rozhodcom. Hlavný rozhodca následne zápas predčasne ukončil.

      Inkasovaný gól nemusel pre Jablonicu znamenať prehru. Náš súper do tej doby odohral dobrý zápas a ďalších 15 minút hry mohlo pre obe mužstvá priniesť ďalšiu zmenu skóre. Pre Jablonicu nebolo nič stratené a ak cítia nespokojnosť, tak ich hnev by mal smerovať hlavne na ich hráča Martina Búrana, ktorý ich šance v zápase pochoval jasnou inzultáciou. VIDEO zo zápasu jasne nasvedčuje to, že gól bol regulárny a hráči hostí zbytočne hľadali vynníka u postranného rozhodcu.

      Nikoho v tomto stretnutí nechceme predčasne súdiť, ale určite aj hostia cítili, že tento zápas, ktorý bol dobrým duelom aj pre Jablonicu nemal skončiť v 76.min., ale mal sa dohrať na ihrisku. Derby tak skončilo smutnou nefutbalovou bodkou a bude sa musieť "dohrať" za zeleným stolom na ObFZ.... bohužiaľ !     

—————

Späť