Domáca výhra s Brodským nás dostala na čelo tabuľky.

24.08.2014 21:49

Nedeľa, 24.8.2014 o 17.00 h - štadión FK Cerová

FK CEROVÁ - TJ Baník Brodské     2 : 0   (2:0)

Góly: 10.a 36.min. Jozef BEŇA.

 

Cerová:  Marek Holič - Martin Ambra, Peter Machlica, Roman Vanek (K), Marek Holič -

                                      Peter Horňák, Peter Kuchta (42.Denis Badáň), Ján Filuš,

                                      Martin Pípa, Marek Kubisa - Jozef Beňa .

Žltá karta: Martin Ambra, Marek Holič.

Rozhodca:  Ján Lapoš (Peter Morvay), Delegát ObFZ: Jozef Holásek.

 

    Mali sme výhodu druhého stretnutia na domácej pôde za sebou a aj sme ju využili. Bolo dôležité tieto domáce súboje vyhrať, nadobudnúť potrebné sebavedomie a so získanými bodmi v pohode odchádzať na zápas k ďalšiemu súperovi. Toto všetko sa nám do bodky podarilo. Navyše sme si opäť udržali aj pri zmene na brankárskom poste čisté konto a pozícia lídra tabuľky je odmenou za úspešný vstup do súťaže. Pozitívom je návrat brankára Marka Holiča po vážnom zranení medzi tri tyče. Veľkou pomocou bol aj návrat M.Kubisu do zostavy. Nie tak už veselou správou je zranenie J.Salaya, ktoré si zrejme vyžiada chyrurgický zákrok a v jesennej časti ho budeme asi márne na ihrisku hľadať. Zranený je aj brankár P.Petráš a do zápasu nemohol naskočiť ani J.Holič, ktorý bol pracovne v zahraničí. Svoju šancu dostal opäť M.Holič v obrane a opäť nesklamal.

      Celý zápas mal vyrovnaný priebeh, čím sa potvrdili aj správy o kvalite nášho súpera. Brodské neodohralo na Cerovej zlý zápas, vypracovalo si aj šance, no "tutovku" sme medzi nimi nenašli. Snažili sa o aktívnu hru, o držanie lopty a časté zakončenie. V druhom polčase ich útoky smerovali cez centrované lopty z krajnej časti ihriska, no so všetkým si obrana či brankár Holič poradili. Naša obrana hrala aktívne a agresívne a hostia sa tak nepresadili. Naše mužstvo čakalo na chyby súpera a to dnes stačilo na dva góly, ktoré prišli po ich chybách. V ostatnom priebehu zápasu sme kontrolovali hru a bohužiaľ aj zahadzovali ďalšie šance, ktoré mohli aj skôr súpera položiť.

      Už v 2.min. zakončoval P.Horňák z blízka do brankára E.Heseka, ktorý vyrážal na roh. V 10.min. sme vyvinuli tlak na súperovu rozohrávku, obrana hostí pod tlakom urobila fatálnu chybu, ktorú potrestal nekompromisnou strelou k tyčke J.Beňa - 1:0. V 21.min. zakončovali hostia, keď strelu k tyčke vyrazil M.Holič na roh, po ktorom hostia hlavičkovali vedľa brány. V 29.min. išiel sám do brejku J.Beňa, no včasným vybehnutím mu znemožnil zakončenie brankár Hesek.V 36.min. po strate lopty súpera zahrali domáci rýchly brejk po ľavej strane a presný center M.Kubisu našiel voľného J.Beňu. Ten hlavičkou k tyčke zvýšil na 2:0. Na konci polčasu zahrozili hostia. V 37.min. vyrazil M.Holič strelu z dialky a v 41.min. hlavičkovali hostia po rohu na zadnú tyč, kde však loptu domáci obranca dostal do bezpečia.

      V druhom polčase držali hostia viacej loptu na svojich kopačkách, no šance mali domáci. Už v 48.min. aktívny D.Badáň potiahol akciu po pravej strane, prihral pred bránu J.Beňovi, no ten volejom prestrelil bránu. O 3 minúty neskôr išiel J.Beňa s J.Filušom sám na bránu súpera. Zvolil však v poslednej chvíli prihrávku na spoluhráča, no aj vďaka vracajúcemu sa obrancovi skončila táto akcia iba rohovým kopom !!! V 63.min. poslal nebezpečnú strelu na našu bránu M.Chovanec, ale M.Holič sa opäť vyznamenal. V 70.min. strieľal na druhej strane J.Filuš a brankár v páde so šťastím rukou vyrazil na roh. Veľkú šancu mali hostia v 74.min, keď po dlhom centri na zadnú tyč hlavičkoval G.Trubiroha, no bránu netrafil. Domáci už k záveru zápasu kontrolovali jeho priebeh a po zásuhe získali potrebné tri body.

—————

Späť