Hodový zápas prerušil neporaziteľnosť lídra súťaže !!!

06.10.2014 20:20

Nedeľa, 5.10.2014 o 15.00 h - štadión FK Cerová.

FK CEROVÁ - FK Borský Svätý Jur        4 : 2   (3:0)

Góly: 3.min. Peter HORŇÁK, 36.min. Marek KUBISA, 39.min. Peter KUCHTA,

         79.min. Ján FILUŠ - 67.a 87.min. Ondrej Majzún.

 

Cerová:  Peter Petráš - Roman Vanek (K), Jozef Holič, Marek Holič, Martin Ambra -

                                      Martin Pípa (24.Peter Kuchta) , Michal Gurín, Peter Horňák,

                                      Marek Kubisa, Ján Filuš - Jozef Beňa.

Žltá karta: Michal Gurín.

Rozhodca: Petr Pišoja (Milan Hurbánek), Delegát ObFZ: Jozef Holásek.

 

     Také skvelé hody Cerovský futbal dlho nemal. V sobotu vyhrala Prípravka 9:1, po nich "B" mužstvo rozobralo svojho súpera zo Štefanova a vyhralo 8:0 a v nedeľu všetci očakávali súboj s lídrom súťaže, ktorý po prvom kole a prehre v Radošovciach už body viac nepustil a vyhral 8 zápasov v rade! Prišlo niečo okolo 300 divákov a to aj z tábora hostí, či okolitých dedín. Tento súboj mal napokon aj svoju kvalitu, pekné momenty a čo bolo podstatné pre domácich, aj niekoľkonásobnú gólovú radosť na strane Cerovej. Našim chýbal v poslednom zápase vylúčený brankár M.Holič, ale skvele ho zastúpil P.Petráš. V zostave sa objavili aj hráči, ktorí boli stále nedoliečení, no na ich výkone to nebolo poznať. Podobné problémy mal M.Ambra, či J.Beňa, ktorý sa síce gólovo nepresadil, ale v tomto smere sa zaskveli iní hráči. Pre chorobu stále chýbal M.Holásek.

      Domáce mužstvo hralo od úvodných minút trpezlivo, prehusťovali stred poľa so snahou nedovoliť súperovi kombinačnú hru a donútiť ho hrať nakopávané lopty. To sa nám aj darilo. Naši obranci nemali problém s vysokými centrami a naše protiútoky  boli vždy veľmi nebezpečné. Vzadu sme sa v prvom polčase nedopustili žiadnej chyby a boli sme vysoko efektívni, keď sme vystrelili 5x, z toho dva krát mimo a ďalšie tri strely skončili gólom ! Hostia strieľali zväčša z diaľky a bránu trafili iba dva krát. Ich najvážnejšia šanca v prvom polčase bola z priameho kopu v 42.min., keď strelu D.Strapka vyrazil P.Petráš. My sme zahrozili už v 4.min. Center rozbehnutého M.Kubisu prepadol na zadnú tyč, kde ju dosahoval J.Beňa na poslednú chvílu a to ho stálo lepšie zakončenie. V 13.min. centroval z tej istej strany M.Ambra, bránený J.Beňa však loptu umne tečoval za svoj chrbát a dobiehajúci P.Horňák svoju veľkú šancu sám pred brankárom využil - 1:0. V 35.a 38.min. zahrával takmer z identického miesta štandartnú situáciu dva krát J.Filuš a oba jeho pokusy skončili gólom. Najprv v snahe o hlavičkovanie zmýlil svojim výskokom M.Gurín brankára M.Micháleka, ten loptu nezasiahol a takmer na čiare z nulového uhla napálil loptu do siete M.Kubisa - 2:0. Pri druhom pokuse J.Filuša predlžoval hlavou J.Beňa a výborný teč dobiehajúceho P.Kuchtu skončil za chrbátom hosťujúceho brankára - 3:0. V 40.min. mal šancu na zakončenie J.Beňa, obohral dvoch svojich strážcov, no jeho strela minula bránu M.Micháleka. Skvelý prvý polčas zo strany domácich skončil pre hostí pohromou.

        V druhom polčase hostia pridali na aktivite, mali častejšie loptu na svojich kopačkách, no zväčša bez úspešne. Na oboch stranách bolo vidieť dohromady 16 strieľ, o ktoré sa mužstvá podelili rovným dielom. V 49.min. zahrával rohový kop J.Filuš a M.Kubisa zakončoval do rúk brankára hostí. V 61.min. centroval po štandartnej situácii J.Filuš a svoj skvelý nábeh využil hlavičkujúci M.Holič. Iba s veľkou námahou reflexným zákrokom zmaril jeho šancu skvelý brankár M.Michálek. V tej istej minúte mal dve veľké šance J.Beňa. Najprv vystihol zlú rozohrávku hostí , no jeho strela bránu netrafila. Následne sa objavil úplne sám pred brankárom M.Michálekom, no ten ho aj vďaka svojmu včasnému vybehnutiu vychytal ! V 66.min. mali svoju prvú gólovú šancu hostia, keď sa ocitol sám pred P.Petrášom S.Kopiar, no podobne ako J.Beňa ani on nepochodil pri výbornom zákroku brankára. O minútu neskôr sa však už hostia radovali z gólu, keď center do 16-ky tečoval O.Majzún a využil tak zaváhanie domácej obrany - 3:1. V 74.min. po rohu hostí vznikol v našej 16-ke veľký závar, dva pokusy o strelu, no ani jedna strela po našu bránu nedoleteľa. Hostia zvyšovali aktivitu, no na druhej strane prišla šanca, ktorú využil J.Filuš a jeho gól dostal hostí do kolien. V 79.min. zahrával priamy kop a lopta z jeho kopačky skončili v sieti bezmocného brankára hostí - 4:1. O minútu neskôr hostia nebezpečne zakončili svoju akciu, no ich strela minula našu bránu. V 81.min. prišiel krásny futbalový moment na našej strane, ktorý si zaslúžil potlesk tribún aj keď gólom neskončil. Kombinácia po ose M.Kubisa - J.Beňa - J.Filuš a následná strela nad bránu bola z našej strany peknou bodkou za vydareným zápasom. V 87.min. ešte využil svoju šancu na druhý gól hosťujúci O.Majzún, no iba upravil pre hostí na prijateľnejších 4:2.

        Naše mužstvo si výhru v tomto zápase zaslúžilo. Hostia boli aktívni, prišli si k nám po víťazstvo, no neboli lepším mužstvom. Opäť nás zdobila efektivita a boli sme pred bránou súpera veľmi nebezpeční. Ak sa k tomu pridá takmer bezchybne pracujúca obrana bez zbytočných niekedy až nepochopiteľných chýb, akým sme sa nie vždy dokázali v minulosti vyvarovať, tak sme ťažkým súperom pre každé mužstvo bez ohľadu na postavenie v tabuľke. Dnes sme navyše potešili plné tribúny a ďakovanie verných fanúšikov za skvelý hodový futbalový zážitok bol na mieste. Zavŕšili sme navyše 17. mesiac bez domácej prehry v rade a to je séria, ktorá musí vzbudzovať rešpekt. My sa ale nevzdávame ani pred ťažkým zápasom vonku a tentokrát sme odhodlaní dopriať našim fanúšikom podobný zážitok aj v Radimove... 

 

—————

Späť