Krutá prehra trápiaceho sa mužstva !

27.09.2015 13:31

Nedeľa, 27.9.2015 o 10,00 hod, štadión v Rohove.

 

OŠK Rohov - FK CEROVÁ       4 : 0  (2:0)

Góly: 12.a 48.min. Patrik Kessl, 22.min. Erik Flámik, 86.min. Ivan Ravas.

CEROVÁ:  Peter Petráš - Slavomír Veteška, Anton Veteška (K), Martin Pípa,

                                          Stanislav Šimek - Pavol Nosko, Jaroslav Herceg, Michal Gurín,

                                          Ján Filuš, Tomáš Miča (76.Peter Madluška) - Jozef Beňa.

Žlté karty: Martin Pípa.


Rozhodovali: Ľubomír Ďurica (Ivan Štora), Delegát ObFZ: Radovan Valla.

 

          Tento zápas mal byť po domácej remíze s Radimovom ďalším cieľom získať body na ihrisku súpera. Bolo sa treba prispôsobiť doobedňajšej hodine nedeľného zápasu, čo by problémom nemalo byť. Opäť a nie po prvý krát však nastali problémy pri zostavovaní kádra pred týmto zápasom. Hráči, s ktorými sme už dlhší čas nepočítali a to s vedomím dlhodobých zranení sú P.Kuchta, M.Holásek či J.Holič. V poslednom stretnutí si natrhol väzy v členku P.Horňák a tak ani on nemohol pomôcť. Prišli však v týždni problémy s nemocou, čo si "odskákali" J.Beňa, M.Pípa a M.Gurín. Títo hráči napokon museli nastúpiť, no ich výkony boli zdravotnými problémami až príliž viditeľne patrné a obmedzujúce. Chýbali sily, istota na lopte a nepomáhala ani frustrácia s celkového stavu na ihrisku. Nemocní napokon zostali aj bratia Kubisovci , no tí už mužstvu pomôcť nevedeli a liečili sa doma. To čo najviac mrzí je neúčasť R.Jurovatého a najmä obrancu M.Holiča, ktorý sa rozhodol na zápas necestovať. Iba vďaka prístupu S.Vetešku , T.Miču a P.Madlušku, ktorí by za normálnych okolností do hry nezasiahli, sme necestovali deviati !!!

       K zápasu a jeho priebehu sa netreba veľmi rozpisovať. Domáci vyhrali po zásluhe, boli aktívnejší, behavejší a hladovejší po úspechu. Výsledok mohol byť aj iný...no bohužiaľ pre nás hlavne vďaka ďalším nepremeneným šanciam domácich. Do niekoľkých sme sa dostali aj my, no hlavne už spomenuté problémy nášho kanoniera J.Beňu zabraňovalo v ich premieňaniu. Naša obrana, ktorá v prvých siedmych zápasoch inkasovala iba 8x nezostala dnes pohromade. Z jej radov bol dnes v nej iba A.Veteška. Bolo naškodu, že hráči ktorí svojim spôsobom hry dokážu zápas ovplyvniť v náš prospech v stredovej formácii museli plniť defenzívne úlohy v obrane. Tím, ktorý dnes nastúpili netreba veľa vytíkať. Niektorí z nich sa aj pre zdravotné problémy obetovali, niektorí vymenili pohodlie tribúny za nevďačnú úlohu na ihrisku. Títo hráči zaslúžia poďakovanie. Dôležitý je však výsledok a ten je negatívny...neúspešný.

        Je veľmi pozitívne, že aj cez vlastné problémy hráči nastúpili aby aspoň odohrali. Nelichotivý je však prístup tých, ktorí sklamali..neprišli. Futbal je šport a na dedine má byť zábavou s partiou blízkych ľudí, koníčkom,  či u niektorých aj zmysel uplatnenia sa vo voľnom čase. Tu je však kolektív závislí na chovaní sa jednotlivcov. Tí čo chcú trénovať, či hrať trpia vďaka ostatným, ktorí pre nich a pre kolektív neurobia nič navyše. Tu treba obetovať svoj voľný čas, prispôsobiť sa, pomôcť svojim kamarátom....svojmu klubu ak treba. Odmenou je mu často "iba" skvelý kolektív, zábava, radosť z úspechu a z uznania. Teraz je priestor na prehodnotenie prístupu každého hráča k svojim povinnostiam v mužstve. Ešte sa hrá o veľa bodov, ešte je čas na sebazlepšenie sa. Tréning je na to aby sa mužstvo stretlo a treba urobiť u každého maximim v tom, aby sa ho zúčastnil. Zápas je vrcholom celého kolobehu futbalovej činnosti. Koho futbal baví a nechce zradiť kamarátov musí na futbale byť aj cez menšie zranenie, či nemoc. Ak sa nastúpiť nedá...kolektív a partia ocení aj jeho príromnosť v kabíne. Toto sú základy úspechu každého mužstva...toto je fungujúci kolektív futbalistov..... Toto sú veci, ktoré v cerovskej kabíne vždy platili, vďaka ktorým prichádzali úspechy a vďaka čomu aj futbalisti do tohto kolektívu prichádzali. Tieto pravidlá sa nemenia, fungujúci kolektív je dôvodom, prečo futbal na Cerovej robíme..... treba sa vrátit k týmto hodnotám a dodržiavať ich. Potom sa už nik nebude hanbiť za výkon a za výsledok svojho mužstva !!!   

—————

Späť