Nezvyčajný strelec rozhodol o výhre v Hlbokom !

02.05.2015 10:00

Piatok, 1.5.2015 o 17.00 h - štadión TJ Hlboké.

TJ Hlboké - FK CEROVÁ      0 : 1   (0:0)

Gól: 88.min. Peter MACHLICA.

Cerová:  Peter Petráš - Anton Veteška, Jozef Holič, Marek Holič, Peter Horňák -

                                      Martin Pípa , Peter Kuchta (79.Patrik Suchý), Jaroslav Herceg,

                                      Michal Kubisa (65.Ján Filuš), Peter Machlica

                                      - Marek Kubisa (90.V.Ondrovič).

Žltá karta:  nebola

Rozhodca: Peter Smaženka (Peter Morvay, Milan Tubl), Delegát ObFZ: nebol.

 

          Naše mužstvo pred týmto zápasom postihli veľké problémy so zostavou, ktoré však budú zrejme pretrvávať až do konca súťaže. K úzkemu kádru pre jarnú časť a k doteraz absentujúcim hráčom pribudli dve vážne zranenia našich dvoch kapitánov. Najlepší strelec súťaže Jozef Beňa utrpel v Koválove natrhnutie stehenného svalu a je mimo hry minimálne do konca mája. Marek Holásek ako stabilný člen našej ofenzívnej zostavy , opora tímu a pri neúčasti J.Beňu aj kapitán mužstva si taktiež v Koválove privodil zranenie menisku a jeho štart v jarnej časti sa zdá byť nemožný. Do Hlbokého sme tak síce odchádzali v kompletnom možnom zložení, no bez hráčov súčasného "B" mužstva by bolo zrejme nemožné zápas odohrať... V základnej zostave sa pri skúsených P.Petrášovi v bráne (44 rokov), A.Veteškovi (39) a P.Horňákovi (34) objavili už iba hráči, ktorých vek nepresiahol hranicu 24 rokov. V takejto zostave sme nastúpili prvý krát v súťaži.

         Zápas sa odohral na dobre pripravenom teréne za ideálneho počasia. Keďže sa nehrali zápasy iných súťaží, privítali sme aj účasť troch rozhodcov. Bolo patrné, že svoje problémy so zostavou museli riešiť aj domáci. Zápas nemal najvyššiu úroveň, no bol vedený v slušnosti a vo vzájomnom rešpekte oboch mužstiev. To čo však veľmi zápasu chýbalo boli gólové šance. Počas celého stretnutia sme na podobnú príležitosť čakali márne. To čo obe mužstvá v zakončení predviedli boli najmä strely spoza 16-ky a zakončenia zo štandartných situácií, pri ktorých sa však obaja brankári veľmi nezapotili. Prvý polčas bol aj v tomto smere viacej vyrovnaný. Naše mužstvo malo v tejto časti prevahu v počte rohových kopov, no domáci túto štatistiku vyrovnali v polčase druhom. Najvážnejšou šancou domácich v prvom polčase bola strela z priameho kopu z 28.min., keď F.N.Drinc trafil iba náruč P.Petráša. Podobne dopadla aj strela P.Kuchtu na našej strane v 38.min.

         V druhom polčase boli najmä strelecky aktívnejší domáci, keď sa pokúsili o zakončenie 9x, no iba 3x trafili našu bránu. Oproti tomu naše mužstvo vystrelilo 4x a z toho nastrelilo žrď domácej brány a napokon šťastným gólom aj skórovalo.... Svoju vážnejšiu šancu mal v 60.min. domáci R.Mráz, no jeho strela bránu minula. O tri munúty mal možnosť pred bránou súpera P.Kuchta, ale jeho dvojnásobné zakončenie zneškodnili domáci obranca a brankár. V 83.min. prišla chvíla Marka Kubisu, keď výborne zahraný priamy kop skončil na žrdi brankára O.Šragu. V 88.min. využil odrazenú loptu pred 16-kou súpera M.Pípa a z voleja ju poslal na bránu domácich. Lopta z jeho kopačky bola tečovaná Petrom Machlicom do protismeru domáceho brankára a skončila v jeho sieti - 0:1. Domáci už na tento gól v závere nedokázali reagovať. Peter Machlica dal svoj prvý gól v seniorskom futbale, ktorý bol napokon aj rozhodujúcim v tomto zápase.

         Zápasu zrejmä podľa priebehu svedčala remíza, no nemyslíme si že výhra nie je zaslúžená. Tak isto by sme museli reagovať aj v prípade, ak by podobný gól padol na druhej strane. Bohužiaľ pre domácich bol gól nešťastný, no platný, priebeh zápasu nepriniesol žiadne kontroverzné situácie a obe mužstvá sa snažili o výhru, ktorú napokon dosiahlo naše mužstvo. Futbal sa hrá na góly a kto ich dá je spravodlivým víťazom. Chápeme aj domáce sklamnie po inkasovaní gólu, no urážlivé reakcie domáceho predsedu na našich hráčov boli viac ako nevhodné....

         Naše mužstvo teraz čaká séria zápasov s mužstvami prvej trojky priebežnej tabuľky. Tešíme sa na náročné zápasy do ktorých ideme bez akéhokoľvek tlaku pre nutnosť úspechu, no s odhodlaním potvrdiť naše postavenie a predviesť výkony, ktoré pomôžu k bodovému zisku v každom stretnutí....

—————

Späť