Prehra v Radimove pomohla Stražom k titulu Majstra Oblasti !

09.06.2014 18:44

Nedeľa, 8.6.2014 o 17.00 h - štadión v Radimove

TJ Radimov - FK CEROVÁ      4 : 2   (3:0)

góly:  37.,42.a 49.min. Andrej Šebesta, 7.min. Martin Krempa -

           60.min. Ján FILUŠ, 78.min. Jozef BEŇA.

Cerová: Marek Holásek (K) -  Peter Horňák, Martin Ambra, Tomáš Ráček,

                                            Anton Veteška (76.Peter Machlica)  - Ján Filuš, Martin Pípa,

                                            Michal Gurín (68.Peter Kuchta), Marek Kubisa (46.Denis Badáň)-

                                            Jozef Beňa, Ján Salay.

Žlté karty: Peter Horňák, Jozef Beňa.

Rozhodovali: Dušan Mrázek (Ján Škrinár). Delegát ObFZ: .

 

 

          Tento zápas bol jedným z dlho očakávaných duelov, ktoré rozhodnú o víťazovi súťaže. Už do obeda si poradili Stráže s Rybkami a tak našou povinnosťou, ak sme chceli zostať v hre o titul, bolo v Radimove bodovať. Tento krát sa do brány postavil namiesto dlhodobo zraneného M.Holiča Marek Holásek, ktorý celkom určite tak chýbal mužstvu na ofenzívnych postoch. Góly ktoré inkasoval boli jednoznačné, zväčša čisté gólové príležitosti zakončené k žrdi, na ktoré by nemal zrejme ani stabilný brankár nárok. Naša hra však zostala za očakávaním, nedokázali sme sa najmä v prvom polčase dostať do hry a domáci diktovali hru. Keď sme sa dostali v prvom polčase k lopte, domáca snaha o offsaidovú pascu bola často účinná a tak sme sa z rychlého útoku do šance nedostali. Domáci dominovali. Tlačili na nás od začiatku, obstrelovali našu bránu, čo im prinieslo aj veľmi skoré vedenie v zápase. Už v 7.min. sa presadil strelou z dialky M.Krempa - 1:0. Lopta z jeho kopačky bola brankárovi schovaná medzi hráčmi a navyše tečovaná M.Pípom. Už o dve minúty sa podobne pokúsil prekonať M.Holiča B.Križánek, no jeho strela skončila nad bránou. Ďalšia domáca strela dopadla na brvno našej brány a my sme boli pod tlakom. V 34.min. však prišla naša ojedinelá príležitosť, ktorá mohla celé stretnutie výrazne ovplyvniť. Pred domácim brankárom sa objavil s loptou nikým neatakovaný M.Pípa, no jeho strela trafila iba brankára G.Mihála. Nedáš-dostaneš sa potvrdilo o dve minúty, keď sme pustili domáceho A.Šebestu za obranu a sám pred M.Holáskom strelou k žrdi zvýšil na 2:0. Naša mizéria v prvom polčase bola potrestaná v závere aj tretím gólom, čo už bol rozdiel triedy... V 42.min. po štandartnej situácii z kraja ihriska sa presadil úplne voľný a nekrytý A.Šebesta a hlavou k tyčke uzavrel polčasové skóre - 3:0.

         Stále však mužstvo verilo v prípade zlepšenej hry v našu gólovú odpoveď a možno aj vo vyrovnanie. Boli sme odhodlaní nastúpiť do druhého polčasu s jednoznačným cieľom a to zvrátiť výsledok. Všetka naša snaha však bola naštrbená už v 49.min, keď sa za našu obranu dostal opäť A.Šebesta a opäť sa nemýlil - 4:0. Domáci mali nahrané, no naše mužstvo sa stále snažilo o skorigovanie stavu. Zlepšili sme hru a hlavne sme zjednodušili prechod do útoku. Dostávali sme sa aj pred bránu súpera a boli sme nebezpečnejšími. V 60.min. sa po našej akcii a prihrávke J.Beňu podarilo skórovať J.Filušovi a v ofenzívnej snahe nás to opäť povzbudilo - 4:1. Náš druhý gól síce prišiel, ale v čase, keď do konca už zostávalo iba 12 minút a domáci nám viac nedovolili. Na 4:2 sa presadil J.Beňa, ktorému skórovať ponúkol D.Badáň, po prekonaní domácej offsaidovej pasce.

         Naše mužstvo má v závere súťaže nemalé problémy so zložením zostavy, veľké zmeny je tréner každý zápas nútený robiť v obrane i v bráne a naša forma zápas od zápasu klesá. Domáce zápasy dokážeme vybojovať aj za nepriaznivého stavu a mužstvo predsa len aj za týchto problémov nestráca svoju tvár a bojuje vždy o dobrý výsledok. V takomto ťažkom a dôležitom zápase by sme však nemali súpera dostať do vedenia 4:0, čo býva často rozhodujúce vedenie. Nedokázali sme síce vybojovať pre Cerovú titul Majstra Oblasti, no stále prežívame veľmi úspešnú sezónu, možno najúspešnejšiu v našej histórii v súťaži MO a ani posledné zápasy tento fakt nezmenia. Naše problémy pred posledným zápasom sa zväčšili, ale mužstvo bude s tými, ktorí sú v poriadku a môžu nastúpiť, pripravené posledný domáci duel zvládnuť a bodovať. Veríme, že aj cerovský fanúšik nás príde v snahe o úspech povzbudiť a prežije s nami úspešný záver úspešnej sezóny !!!

 

—————

Späť