Úvaha po zápase v Kopčanoch !

28.10.2012 18:46

          Nie je zvykom sa na podobné veci, ktoré si prečítaťe od nás sťažovať, ale pokladám si za korektné na niektoré prežité veci v Kopčanoch upozorniť.

Domáce Kopčany boli skutočne v našom vzájomnom zápase bojovnejší a aj keď nie futbalovejší no na nás to v tomto prípade stačilo. Nepodali sme v žiadnom prípade oslnivý výkon a k optimálnej hre z nášho pohladu to malo ďaleko. Vyhrať stretnutie, keď je mužstvo bojovnejšie je logické a určite poraziť favorita stretnutia aj povzbudivé. To čo však domáci v druhom polčase predvádzali voči nám je prinajmenšom zarážajúce. Chovanie sa domácej lavičky voči našim výhradám k plynulosti hry bolo neslušné a vulgárne. Velkým príkladom všetkým bol zrejme "pán" tréner, ktorý svojim vulgarizmom a slabomyselným chovaním smerom k hosťom a ich lavičke len posmelil svojich hráčov v jeho napodobňovaní. To čo predvádzali niektorí dvadsať ročný futbalisti smerom k ďaleko starším možno povedať Pánom futbalistom bolo neskutočné. No a keď spŕška neslušností ide na funkcionára hostí z priestoru lavičky aj od malých chlapcov, ktorí mali zrejme podávať lopty, domáci tréner sa pri tom usmieva tak si svoj úsudok o úrovni pozadia domácej lavičky a usporiadatelskej služby ihneď urobíte sami. Je pravda že po zápase "pán" tréner prišiel a povedal že to je v zápale hry. No keď som aj tak jeho vulgarizmus odmietol, pretože z mojich úst vulgarizmus nikdy nevyšiel... pribudli od neho ďalšie a ešte som mal byť vraj rád že som nebol aj dokopaný. Takže ďakujem !!! No a keď po góle hostí domáci pozbierali všetky lopty a rozhodli sa hrať s jednou , tak naše námietky skončili v podobnom duchu. To že toto všetko nerieši rozhodca radšej nekomentujem, lebo jeho problémy s posudzovaním zápasu ho dostatočne zamestnávali. K jeho výkonu sa nebudeme vyjadrovať, lebo vieme že zápas sme si prehrali sami. Asi je logické že súper sa bude venovať najlepšiemu strelcovi súťaže, no ten si užil dôsledné okopávanie miestami hraničiace so zákernosťou, ale žlté karty si odvážajú iba hostia (aj keď tie boli zaslúžené). Nehovorím, že my sme nefaulovali a určite aj naše fauly neboli pohladkaním , ale nikto nikoho neurážal a nevyhrožoval sa.  Nehanbím sa povedať, že keď som bol od iných mužstiev upozornený že v Kopčanoch je "divočina" myslel som si že to všade. Ale ubezpečujem Vás že nie !!! Diváci sú všade oddaný svojim a aj v zápale hry a povbudzovaniu sem tam niečo "uletí" , ale správanie sa hráčov a lavičky...nebodaj usporiadatelov by malo ísť príkladom.

 

      Nie som v každom zápase poverený vedením mužstva a robím to s tým že chcem pomôcť, ale v Kopčanoch už na lavičku radšej nie.... Radšej si zrejme naivne zachovám idealistický odstup.

 

Ľubomír Pavlík

—————

Späť