V susedskom derby zostali všetky body doma !

23.08.2015 21:19

Nedeľa, 23.8.2015 o 16,00 hod, ihrisko FK Cerová

 

FK CEROVÁ - TJ Tatran Jablonica     2 : 0  (2:0)

Góly: 18.min. Stanislav ŠIMEK, 34.min. Jozef HOLIČ.

CEROVÁ:  Peter Petráš - Michal Kubisa, Anton Veteška, Jozef Holič (46.Slavomír Veteška),

                                         Marek Holič - Stanislav Šimek (86.Rastislav Jurovatý), Pavol Nosko,

                                         Jaroslav Herceg (71.Michal Gurín), Ján Filuš, Martin Pípa - 

                                         Jozef Beňa (K).

Žltá karta: Jozef Beňa, Stanislav Šimek.

Rozhodovali: Milan Hurbánek (Štefan Petráš), Delegát ObFZ: Dušan Koníček.

 

     Už v treťom kole sa naše mužstvo stretlo v tradičnom derby zápase so susednou Jablonicou a to iba 2 mesiace po poslednom vzájomnom stretnutí. Vtedy sa hralo v Jablonici a zrodila sa remíza. Posledné derby na našom ihrisku sa hralo v novembri 2014 a pre inzultáciu rozhodcu sa nedohralo, keď sme napokon vyhrali kontumačne. Dnešný zápas sa ani jednému s týchto stretnutí nepodobal. Na ihrisku neprevládali vášne, nervozita, či zápasové vzraty. Až netradične sa zápas odohral v priateľskom duchu a bez emócií. Vážnejšie fauly boli trestané kartami a hral sa futbal. Bohužiaľ však o kvalitnom a divácky príťažlivom stretnutí sa povedať nedá. Najmä v druhom polčase bolo gólových šancí ako šafránu a diváci si najmä v tejto časti hry na svoje neprišli. Naše mužstvo bolo aktívnejšie a najmä strelecky úspešnejšie v prvom polčase a o všetko podstatnom rozhodlo. Druhý polčas sa do hry dostali hostia, no chýbala kvalita a výrazné šance. Naše mužstvo držalo bez väčších problémov dvojgólové vedenie, no v ofenzíve sa absolútne nepresadzovalo. Hostia nedonútili domácich odovzdať na ihrisku viac ako predviedli a tak v tomto duchu sa napokon aj stretnutie skončilo.

     V prvom polčase domácim nechýbala efektivita, keď so šiestich pokusov do priestoru brány premenili dve na pohodlné vedenie. Už v 18.min. sa po akcii J.Hercega a J.Filuša dostal do čistej šance po centri na zadnú tyč S.Šimek.Ten svoju šancu premenil a otvoril skóre - 1:0. Druhý gól padol v 34.min., keď hostia dali J.Holičovi až príliž času a priestoru na krásnu strelu spoza 16-ky, ktorá zapadla povedľa tyče do brány J.Komorníka - 2:0. Medzi oboma gólmi mali dve šance hostia. V 23.min. P.Gaža tak dlho váhal v sľubnej príležitosti so zakončením, až mu loptu odobral A.Veteška. V 28.min. po našom rohovom kope a rýchlom brejku mal veľkú príležitosť B.Kolenyak, no vychytal ho P.Petráš. Našu šancu na skórovanie mal v 33.min. S.Šimek, keď jeho strelu k tyčke vytlačil brankár hostí. Gól do šatne nedal ani J.Beňa, keď po priamom kope z veľkého uhla sa lopta odrazila od Ľ.Zajonca do tyče a následná dorážka S.Šimeka iba tesne minula žrď brány... Polčasové vedenie bolo zaslúžené, keď hostia trafili priestor brány iba 1 krát.

      Výkon nášho mužstva poznačilo vynútené striedanie počas prestávky. J.Holič pre zranenie dohral a museli sa preskupiť obranné rady. Mužstvo zbytočne neotváralo obranu, nechcelo dopustiť rýchle brejky hostí a do útoku sa nehrnulo. Hostia sa tak dostávali častejšie do hry, hrozili z rohových kopov a z centrovaných lôpt no bez úspešne. Zo všetkých svojich zakončení trafili našu bránu iba 2 krát. V 58.min. zneškodnil priamy kop B.Kolenyaka P.Petráš a v 77.min. tak isto vyriešil náš brankár hlavičku toho istého hráča hostí. V 75.min. mal veľkú šancu D.Ďuriš, keď sám hlavičkoval, no lopta skončila nad bránou. O naše zakončenie sa staral výhradne J.Beňa, no úspešný tak isto nebol. Zápas v pokľudnom tempe dospel až do záverečného hvizdu.

      Výkon z prvého polčasu stačil na celkové víťazstvo. V druhom polčase hostia našich nedonútili v hre pridať a tak v ceste za víťazstvom a ustrážením si dvojgólového vedenia trpel domáci fanúšik. Naša hra bola účelná , i keď smerom dopredu nepresná a neúspešná, no dôležité je že viedla k zisku troch bodov.

      V našom drese v tomto stretnutí odohrali Jozef BEŇA a Ján FILUŠ zhodne 100. zápas. Počet ich štartov za Cerovú je úctihodný a zaslúži si uznanie. Ján Filuš všetky svoje zápasy odohral ako hrajúci tréner, mužstvo priamo z ihriska dirigoval a najmä hre dodal potrebnú myšlienku. Je aj vo svojom veku stále jedným z platných lídrov mužstva a bez pochýb na svojom poste aj jedným z najlepších hráčov súťaže. Jozef Beňa pri počte 100 zápasov nastrieľal súperom doteraz 111 gólov, čo je až neuveriteľná bilancia nášho zakončovateľa. V každom zápase je postrachom súpera , všetci poznajú jeho kvality a on ich aj v našom drese odvádza. 100 zápasov za jedno mužstvo je nutné vyzdvihnúť, no my veríme, že toto číslo bude u oboch pravidelne stúpať a v drese Cerovej budú aj naďalej odvádzať skvelé výkony, z ktorých bude profitovať celé mužstvo.  

—————

Späť