Víťazstvo nad Koválovom sa rodilo ťažko !

18.05.2014 20:59

Nedeľa, 18.5.2014 o 17.00 h - štadión FK Cerová.

FK CEROVÁ - TJ Koválov      3 : 0   (0:0)

góly:  74.min. Jozef BEŇA, 80.min. Marek HOLÁSEK, 83.min. Martin PÍPA.

Cerová: Marek Holič -  Peter Horňák, Martin Ambra, Tomáš Ráček, Martin Pípa  -

                                      Marek Kubisa (87.Peter Machlica), Ján Filuš, Jozef Beňa,

                                      Denis Badáň (62.Peter Kuchta) - Marek Holásek,

                                      Ivan Koníček (62.Ján Salay).

Žlté karty: Peter Horňák

Rozhodovali: Rastislav Španka (Peter Morvay).

 

          Po výhre v Smolinskom a najmä po domácom zaváhaní Straží v zápase so Sekulami , sme nastupovali k tomuto zápasu s vidinou dotiahnuť sa bodovo za vedúcu priečku tabuľky. Už vyše roka sme doma nenašli premožiteľa a tak ďalšou motiváciou je v každom zápase túto sériu predĺžiť. Každý nasledujúci zápas s blížiacim sa záverom súťaže sa zdá byť pre nás ťažší a nebolo tomu inak ani tentokrát. Prvých päť mužstiev bojuje o najlepšie priečky, zbytok tabuľky po každom kole kaľkuluje s možnosťami záchrany. V každom zápase je o čo hrať a samotný záver ročníka je atraktívny. Nik zo strany Straží, Rybiek, Radimova či Brodského by nepohrdol možnosťou súťaž vyhrať a tomuto sa nebráni ani Cerová. Ideme však zápas od zápasu a pozeráme sa hlavne na naše výsledky. Najbližším cieľom bolo poraziť doma Koválov a tento cieľ sa plnil veľmi ťažko. Súper prišie k nám s jednoznačným zámerom neinkasovať a tomu podriadil aj spôsob hry. Hostia boli bez náhradníka, v poli odohral zápas aj brankár L.Szpyrc. Urputné bránenie Koválova s desiatimy hráčmi pred svojou 16-kou robilo nášmu mužstvu veľké problémy a hostia si vypracovali z protiútokov aj niekoľko šnací. Toto sme však zvládli a najmä veľkým tlakom v druhom polčase sme sa predsa len strelecky presadili. Naša hra nebola atraktívna, nešlo o ľúbivý futbal, no naše trápenie sa na ceste k bráne súpera sme napokon zvládli. Bol to pre nás ťažší zápas ako sme možno čakali, no mužstvo ho zvládlo . Koválov ukázal, prečo dva strelené góly na jar na ihrisku súpera stačili na tri remízy, ale tento krát zápas až ku koncu neubránili....

          Úvod zápasu patril hosťom. Tí sa dostali na začiatku dva krát do zakončenia, no vážnejšia situácia z toho nenastala. V 12.min. poslal nebezpečnú strelu na našu bránu T.Pavlík, ale brankár Holič bol na svojom mieste. V 17.min. po prvý krát pohrozili vážnejšie domáci, keď po rohu M.Kubisu jemne tečoval loptu hlavou I.Koníček, no loptu do priestoru brány nedostal. V 20.min. mali hostia veľkú šancu, keď strelu z diaľky iba vyrazil M.Holič a E.Hyža ju dorážkou poslal do tyče. Od tejto chvíle prišli už šance iba na druhej strane, ale ku zmene skóre to neviedlo. V 23.min. strieľal nebezpečne M.Holásek, ale R.Pretóry v bráne hostí podržal. Naše dva priame kopy J.Beňu a M.Kubisu, ako aj ďalšie zakončenie M.Holáska skončilo iba v rukách R.Pretóryho. Posledné zakončenie domácich v prvom polčase prišlo v 39.min., keď I.Koníček hlavičkoval nad bránu.

          V druhom polčase sa už hralo prakticky iba na bránu Koválova. Náš súper mal iba jednu strelu na bránu a jednu mimo nej, pričom domáci sa pokúsili o zakončenie 11 krát. Hostia nevyužili ani zaváhanie M.Holiča v 58.min., keď neudržal loptu v rukaviciach, no Koválov ani nezakončil. Treba však spomenúť, že všetky naše strely, ktoré smerovali do priestoru brány skončili napokon gólom. Už v 46.min. zakončoval D.Badáň po centri vedľa. V 65.min. po centri M.Kubisu zakončoval z voleja vedľa J.Beňa. Ten sa však nemýlil v 74.min, keď opäť po centri M.Kubisu a zrazenej lopte P.Kuchtom strelou k protiľahlej žrdi otvoril skóre - 1:0. V 80.min. bolo už 2:0, keď prudkú strelu M.Kubisu R.Pretóry iba vyrazil a M.Holásek ju hlavičkou poslal do siete. O minútu neskôr strieľal z voleja nekrytý T.Ráček mimo brány. V 83.min. sa presadil po rohovom kope strelou k tyčke M.Pípa a bolo už 3:0. Hostia za tohto stavu prakticky spôsob hry nezmenili a nedokázali si vytvoriť žiadnu šancu. Ich jediná strela na našu bránu v druhom polčase skončila v 90.min. z kopačky T.Pavlíka v rukách M.Holiča.

          Naše mužstvo má v rukách premeniť tento ročník MO v najúspešnejšiu sezónu klubu v tejto súťaži. V roku 2003 sme uhrali doteraz najviac bodov a to 55. K prekonaniu tohto nám chýbajú 4 body, čo je v silách mužstva. Vtedy sme skončili za Holíčom na druhom mieste a ani táto celková pozícia nemusí byť pre nás iba želaním. Víťazstvo v súťaži nemáme iba vo svojich rukách a čakajú nás ešte štyri náročné zápasy. Súťaž je ale vyrovnaná a o prekvapenia nie je núdza. Stať sa môže ešte všeličo a my sme pripravení zabojovať aj o celkové víťazstvo. V tejto fáze súťaže sme ešte nikdy nemali tak široký káder pripravených hráčov a cítime možnosť úspechu. Mužstvo až do posledných minút urobí pre cerovský úspech maximum a my mu držíme palce !

—————

Späť