Výhra z vonku potvrdená v súboji s posledným mužstvom!

20.03.2016 18:21

Nedeľa, 20.3.2016 o 15,00 hod, štadión FK Cerová.

 

FK CEROVÁ - TJ Družstevník Popudinské Močidľany         2 : 1  (1:1)

Góly: 16.min. Jozef BEŇA, 62.min. Stanislav ŠIMEK - 2.min. Michal Foriška.

CEROVÁ:  Peter Petráš - Michal Kubisa, Pavol Nosko, Anton Veteška , Peter Machlica -

                                          Jaroslav Herceg , Stanislav Šimek, Ján Filuš,

                                          Peter Kuchta (73.Peter Horňák), Martin Pípa - 

                                          Jozef Beňa .

Žlté karty: Pavol Nosko, Jozef Beňa.


Rozhodovali: Ján Mindek (Milan Hurbánek, Thao Tran Dinh),

Delegát ObFZ: Miroslav Maca.

 

     Po výbornom zápase a našej výhre v Š.Humenciach v prvom jarnom kole sme išli do súboja s posledným mužstvom súťaže s cieľom potvrdiť tento úspech ďalšou výhrou. Boli sme jasným favoritom zápasu a nič ako plný bodový zisk sme pred stretnutím nebrali. Oproti prvému jarnému zápasu stále chýbal M.Holásek a M.Holič (obranca), naopak do zostavy už mohol nastúpiť P.Kuchta. Novým zraneným hráčom však bol M.Kubisa. Zmeny prišli v základnej zostave, keď sa do nej dostali J.Filuš a P.Machlica.

     Zápas sme si sami skomplikovali hneď v úvode, keď sme nezmyselne inkasovali. Hostia nastúpili s desiatimi hráčmi, keď čakali na hráča, ktorý figuroval v zápise v základnej zostave. Ten naskočil do hry v 5.minúte, no za tento čas prakticky v oslabení skórovali !! Nedôrazné bránenie, krídelná akcia a strela hráča spoza 16-ky, ktorý mal čas si loptu aj spracovať a namieriť k tyčke znamenali už v 2.min. skóre 0:1. Strelcom bol tradičný kanonier hostí M.Foriška, ktorý však dnes pôsobil v zálohe. Svoje miesto útočníka "prenechal" J.Martinusíkovi. Tento hráč (inak reprezentant Slovenska v hokejbale) svojou rýchlosťou ale aj futbalovou kvalitou znamenal pre našich najväčšie nebezpečenstvo počas prvého polčasu, kedy sme mu aj nechávali dostatok možností sa predviesť. Našťastie naše nedôrazné bránenie už v prvom polčase  druhým gólom potrestanéne bolo. Najmä v 39.min. mohli hostia opäť skórovať, keď sme nechali J.Martinusíka za našou obranou samotného a ten usmernenú loptu namieril iba do výborne vybehnutého P.Petráša, ktorý zachránil na roh. Po tomto rohu vykopával z bránkovej čiary zrazenú loptu do bezpečia M.Pípa. Hostia hrali na našom ihrisku vyrovnanú partiu a to najmä v prvom polčase. Naša hra v obrane sa v druhej časti hry výrazne zlepšila a šance hostí už neprichádzali. Po prvom góle hostí sa domáci pustili do stíhania ich náskoku, čo sa podarilo už v 16.min., keď po zrazenej strele M.Pípu sa ocitol pred bránou nekrytý J.Beňa a ten svoju šancu premenil - 1:1. Ďalšou sľubnou príležitosťou bol priamy kop J.Beňu, no strelu k tyčke vyrazil branár Krušina na roh.

     Strely v 1.polčase:      na bránu:    mimo brány:    Rohové kopy v 1.polčase:

                       Cerová:                3                    3                                                       Cerová:    2

              P.Močidľany:              2                    4                                    P.Močidľany:     4

 

        Druhý polčas už bol viac v našej réžii a to najmä do víťazného gólu. V 59.min. rozohral J.Filuš výbornú akciu na nabiehajúceho J.Beňu, ktorý sa ocitol sám za obranou, no jeho strela povedľa vybehnutého brankára Krušinu skončila na žrdi! O tri minúty však už domáci skórovali. J.Beňa sa uvolnil okolo svojho strážcu, jeho strelu brankár Krušina vyrazil iba pred S.Šimka, ktorý loptu dorazil do siete - 2:1. Ďalšiu šancu mal J.Beňa po rohu J.Filuša, no jeho hlavička skončila iba v rukách brankára Krušinu. V 78.min. si J.Beňa spracoval center za obranou na bode pokutového kopu prsiami a tesne pred zakončením bol od chrbta sotený hráčom hostí. Nik doteraz nepochopil, prečo sa však pokutový kop nepískal. Hostia boli v ostatných minútach futbaloví a snažili sa o vyrovnanie. Vôbec neboli odovzdaným súperom, no gólovú šancu si nevytvorili. Hostia odohrali dobrý zápas, so skvelým gólovým úvodom, hrali miestami vyrovnanú partiu, ale body neuhrali. Pre naše mužstvo to bol možno ťažší zápas ako pred jeho úvodom čakali a to hlavne kvôli rýchlemu inkasovaniu. Svoju úlohu však zvládli a ukázali, že vedia aj nepriaznivý vývoj zápasu zvrátiť.

      Uhrali sme druhú výhru v rade za sebou a bez akéhokoľvek výsledkového či herného tlaku sa už dnes tešíme na derby zápas v Jablonici ....

Strely v 2.polčase:      na bránu:    mimo brány:    Rohové kopy v 1.polčase:

                       Cerová:                3                    3                                                 Cerová:    2

              P.Močidľany:              2                    1                               P.Močidľany:     3

 

 

 

 

 

—————

Späť