Bez výraznej šance sme v P.Močidlanoch neuspeli !

27.10.2013 17:50

Nedeľa, 27.10.2013 o 14.30 h - štadión v P.Močidlanoch

TJ Popudinské Močidlany - FK CEROVÁ     2 : 0   (1:0)

góly: 5.a 87.min. Dávid Krchňavý.

Cerová: Marek Holič -  Anton Veteška , Roman Vanek (K), Marek Holič, Peter Machlica -

                                      Marek Kubisa, Ján Salay, Martin Pípa,

                                      Peter Kuchta (42.Peter Horňák ) - Marek Holásek, Ivan Koníček.

Žlté karty: Roman Vanek, Marek Holásek.

Rozhodovali: Peter Tokoš (Dušan Mrázek), Delegát ObFZ: nebol.

 

     Na tento zápas sme cestovali vo veľmi pozmenenej zostave a počítali sme so štartom viacerých dorastencov, ktorý na tom istom ihrisku v predchádzajúcom dni vysoko vyhrali. D.Badáň napokon necestoval a P.Kuchta fyzicky zvládol iba 35 minút a musel byť striedaný. Celý zápas odohral v poli dorastenec M.Holič a veríme , že bude prínosom aj v ďalších zápasoch. Stále sme nemohli počítať s J.Beňom, L.Khúlom a aj so zranenými P.Nižníkom či J.Filušom. Do hry nezasiahol ani na lavičke čakajúci nemocný M.Gurín. Tieto vynútené zmeny na našej hre určite boli poznať...

     Futbal na aký sme zvyknutý a preferujeme ho sa však na ihrisku tento krát nedal hrať a na to sme v konečnom dôsledku doplatili. Kombinačný futbal a hra po zemi s držaním lopty nebola možná, terén bol blatistý , nerovný a lopta iba nekoordinovane skákala. Domáce mužstvo tento fakt poznalo a viditeľne sa s ním dokázalo viacej zrovnať. Nemožno povedať, že na ihrisku bolo futbalovejšie mužstvo, išlo vyslovene o bojovný futbal, na ktorý nebol radosť sa pozerať. Ale hralo sa stále o 3 body, ktoré napokon domáci zaslúžene ubojovali. Naše mužstvo sa nedostalo do žiadnej vyslovene gólovej šance, po prvý krát sme ohrozili domácu bránu až v závere prvého polčasu a naša najnebezpečnejsia strela prišla v 90.minúte ! Našej hre neprospela ani zbytočne sa prejavujúca nespokojnosť a krivda voči rozhodcovi, z čoho vlastne pramenila hlavne štvrtá ŽK pre M.Holáska, vďaka čomu doma nemôže hrať. K výkonu rozhodcu sa však tu vyjadrovať nebudeme.

     Než naše mužstvo zistilo, že hra po zemi nebude mať dnes úspech , domáci otvorili skóre. Najprv v 4.min. sa J.Tokoš iba zastreloval, o minúte skôr však domáci skórovali. Loptu do našej 5-ky sme nedokázali odkopnúť a voľný D.Krchňavý ju z blízka dorazil do siete - 1:0. V 10.min. strieľal do rúk M.Holiča P.Sopúšek a v 20.min. vysoko prestrelil domáci T.Bellay. Naše mužstvo sa trápilo, nedostávalo do šancí a ani z rohových kopov sme loptu do 5-ky nedostali, takže domáca brána zostala neohrozená. Až v 41.min. po cetri M.Kubisu tečoval loptu hlavou J.Salay, no domáci brankár ju chytil. V 45.min. poslal streľu z diaľky do rúk P.Zabadala striedajúci P.Horňák a to bolo v prvom polčase všetko.

     Druhý polčas bol predsa len o niečo rušnejší, no opäť hlavne v okolí našej brány. V 52.min. zahrali priamy kop domáci nad bránu a v 56.min. zahodil svoju šancu domáci F.Pekár. Po cetri z ľavej strany úplne nestrážený nedokázal loptu usmerniť do siete. V 57.min. tečoval brániaci R.Vanek strelu z priameho kopu na roh. V 62.min. vyrazil strelu O.Hološku z priameho kopu M.Holič na roh. Až v 65.min. sme dokázali akciu zakončiť aj my, keď odrazenú loptu poslal z voleja nad bránu M.Holásek. V 79.min. dostali domáci aj so šťastím loptu do našej 5-ky, keď úplne voľný D.Krchňavý prekopol bránu. V 81.min. po dlhom aute hlavičkoval vedľa J.Salay a v 83.min. skončila strela R.Vaneka z priameho kopu v rukách domáceho brankára. V 87.min. sa dostal do veľkej šance domáci M.Foriška, ktorého strelu vyrazil vybehnutý brankár M.Holič. Jeho opakovaná strela skončila na brvne a voľne stojaci D.Krchňavý ju poľahky dorazil do siete - 2:0. O zápase už bolo rozhodnuté. Ako posledný sa dostal do zakončenia M.Holič, ktorý v nadstavenom čase poslal z vnútra 16-ky našu najnebezpečnejšiu strelu zápasu, ktorú brankár Zabadal s námahou vyrazil.

     Nedokázali sme sa zrovnať so zlými podmienkami pre našu hru, so zmenami v zostave a prišli sme o hráča do ďalšieho zápasu. Neohrozili sme výrazne domácu bránu a neskórovali sme. Domáci si po zásluhe pripočítali do tabuĺky 3 body a my budeme chcieť určite naplno bodovať v poslednom domácom zápase...   

—————

Späť