Bojovný výkon na body v Rybkách nestačil !

04.05.2013 19:46

Sobota, 4.5.2013 , 17.00 h - štadión v Rybkách.

FK Rybky - FK CEROVÁ     4 : 2 (1:0)

Góly: 44.,57.a 90.min. Luboš Halabrín (2x z pok.kopu), 89.min. Petrúfka - 55.min. Ján SALAY, 80.min. Jozef BEŇA.

CEROVÁ: Marek Holič - Anton Veteška (K), Jozef Beňa, Peter Nižník, Peter Machlica -

                                      Peter Kuchta , Michal Gurín, Peter Horňák, Dávid Zelenka  -

                                      Ján Salay, Jaroslav Herceg

ŽK: Peter Nižník.

Rozhodovali: Lukáš Černek (Pavol Otrísal), Delegát ObFZ: nebol.

 

     Pred týmto zápasom vyvrcholila neskutočná kríza v našim mužstve. Nemali sme šancu použiť týchto hráčov: R.Vanek a M.Pípa vykartovaní, zranení I.Koníček, J.Joniak, J.Filuš, D.Badáň, nemocný stále M.Kubisa a na poslednú chvílu aj M.Holič (obranca). Samozrejme už nemožno použiť ani M.Holáska, ktorý je v zahraničí. Museli sme znova využiť dorastenca P.Kuchtu a oslabiť tak náš dorast v súbežne hranom zápase. Ani dorastenci napokon 11 hráčov nenašli. Hladali sme tak pomoc od niektorých hráčov, ktorí v súčasnosti nehrajú a musím povedať, že ani tu sme dokonale neuspeli. Napokon sme priviezli z Gajár D.Zelenku, ktorý od októbra futbal nehral a vypomohol J.Herceg, ktorý tak isto aktívne momentálne nehrá. V pravý čas naskočil do zápasov možno nie ešte dokonale uzdravený P.Nižník a tak v Rybkách predsa len nastúpilo 11 hráčov. Jozef Beňa nastúpil na poste dtopéra. Vzhľadom na tento stav bola miestami radosť sledovať náš výkon. Nehrali sme ustráchane, skôr takticky a najmä v druhol polčase sme niekoľko minút v hre dominovali a aj diktovali tempo hry. Samozrejme domáci nastúpili s jasným cieĺom vyhrať a tak mal zápas výborný náboj a bolo vidieť aj veľa gólových šancí  ...a to na oboch stranách.

     Už v 4.min. pohrozil domáci M.Šefčík strelou vedľa brány. V 8. min. zakončoval z voleja strelou Halabrín tak isto vedľa, čo možno považovať za gólovú šancu. V 10.min. po domácom rohovom kope prepadla lopta až na zadnú tyč a tam nepresne hlavičkoval C.Mach. Naša prvá veľká šanca prišla v 13.min., keď po centri M.Gurína sám pred bránou hlavičkoval J.Salay do domáceho brankára a následne strelu P.Kuchtu brankár z námahou vyrazil na roh. Pred koncom polčasu sa do dvoch šancí dostal domáci Halabrín, keď v 29.min. vysoko prekopol bránu a v 38.min. jeho strelu zrazil na roh A.veteška. Po následnom rohu a závare v našej 5-ke sa dostali domáci 2x do zakončenia, ale aj vďaka šťastia sa lopta do siete nedostala. V poslednej minúte polčasu premenil Halabrín pokuotvý kop , ktorý bol nariadený po ruke P.Horňáka , a stanovil tak polčasové skóre.

     Úvod druhého polčasu patril jednoznačne nám, keď sme 3x po sebe zahrávali rohový kop, no ku gólu to neviedlo. V 55.min. sme vybojovali loptu pred 16-kou domácich , P.Machlica poslal center, ktorý brankár podbehol a J.Salay hlavou loptu "upratal" do siete - 1:1. Hneď minútu na to sa neuveriteľne predviedol rozhodva Černek, keď jednoznačne čisto vypichnutú loptu od P.Machlicu posúdil ako pokutový kop a tak sa z gólu po pokutovom kope po druhý krát radoval Halabrín - 1:2. Odpískaním druhého pokutového kopu rozhodca ovplyvnil zápas aj keď to napokon o výsledku nerozhodlo! Naše mužstvo však od tej chvíle prevzalo taktovku hry a natlačilo sa na súperovú polovicu ihriska. V 74.min. strieľal J.Beňa, ale obrana domácich loptu smerujúcu do siete odhlavičkovala von. O tri minúty mal svoju šancu aj domáci Halabrín, ale bránu netrafil. V čase keď bežala 80.min. zakončoval hlavou J.Beňa po rohovom kope J.Salaya, brankára neprekonal, no svojou dorážkou už vyrovnal na 2:2. Napokon o výsledku rozhodol náš nedôraz vo vlastnej 5-ke ,keď v 89.min. sme pri centri nepokryli dvoch domácich hráčov a osamotený M.Petrúfka hlavou zvýšil na 3:2. Gól v nadstavenom čase na 4:2 od Halabrína bol už iba dôsledkom sklamania z nezvládnutia posledných minút. Dostal až príliž priestoru na strelu k žrdi M.Holiča.

—————

Späť