Ďalší zápas bez inkasovaného gólu so ziskom troch bodov !

07.09.2014 20:48

Nedeľa, 7.9.2014 o 16.30 h - štadión FK Cerová

FK CEROVÁ - TJ Kerko Šajdíkové Humence      4 : 0   (2:0)

Góly: 4.,44.a 77.min. Jozef BEŇA, 88.min. Peter HORŇÁK.

 

Cerová:  Marek Holič - Martin Ambra, Peter Horňák, Roman Vanek (K), Jozef Holič -

                                      Denis Badáň (68.Tomáš Vlček), Michal Gurín (82.Peter Machlica),

                                      Ján Filuš, Marek Holásek (87.Peter Petráš), Martin Pípa -

                                      Jozef Beňa .

Žltá karta: Martin Pípa.

Rozhodca:  Petr Pišoja (Branislav Polakovič), Delegát ObFZ: Marián Bašnár.

 

          Ako jediný neporazený v súťaži sme do ďalšieho domáceho zápasu nastupovali s cieľom predĺžiť túto sériu a potvrdiť výhrou vybojované tri body v P.Močidľanoch. Mužstvu síce chýbali M.Kubisa, P.Kuchta, A.Veteška či zranený J.Salay, no do zostavy sa vrátili J.Holič, D.Badáň a po zranení P.Horňák či P.Machlica. Všetci títo potvrdili svoje účinkovanie v zápase dobrým výkonom a nesklamali. Tento krát sa nedostal na ihrisko M.Holič (obranca), no svoju šancu zasa dostal T.Vlček a určite svojim výkonom potešil a postaral sa aj o gólovú prihrávku k štvrtému gólu... Do zápasu s veľkými zdravotnými problémami nastupoval J.Beňa, ktorý nedokázal ani po týždni doliečiť zranenia po nešetrných zákrokoch osobnej obrany v P.Močidľanoch. Svoje kvality a výbornú súhru mužstva potvrdil aj napriek tomu a postaral sa o tri naše góly. Z veľkou prevahou vedie v tabuľke strelcov súťaže a v prvej tretine jesennej časti je bezpochýb najvýraznejšou osobnosťou MO ! Svoj veľký zápas odchytal Marek Holič, ktorý nastúpil ku svojmu 100.zápasu v drese FK Cerová a to s čistým kontom !

         Úvod stretnutia vyšiel domácim nad očakávanie, keď už v 4.min. otvorili skóre. Gólový okamžik začal odvážnym prienikom M.Ambru až pred 16-ku hostí, kde svojou prihrávkou medzi obrancov vyzval ku svojmu prvému skórovaniu v zápase J.Beňu. Ten sa pred brankárom nemýlil - 1:0. Potom sa ku slovu dostali vo viacerých momentoch aj hostia. Zbytočne sme im svojimi faulami na našej polovici ihriska ponúkali štandartné situácie a najmä z nich viac krát ohrozili M.Holiča. V 6.min. po centri hostí vznikla v našej 5-ke neprehľadná situácia a odrazenú loptu od R.Vaneka musel riešiť zákrokom domáci brankár. V 9.min. po priamom kope z diaľky prešla lopta až pred bránu, kde nepríjemne skočila a M.Holič reflexným zákrokom odvrátil loptu na roh. Svoju aktivitu hostia vygradovali až k streleckému pokusu do žrde v 13.min. V 16.min. poslal priamy kop R.Vanek vedľa brány, v 18.a v 28.min. podobne zakončoval 2x hosťujúci T.Chorvát. O ďalšie zakončenie sa postaral hosťujúci J.Fila a neskôr zasa domáci J.Filuš. Obaja však neúspešne. Tesne pred polčasom prišli dve hraničné ofsaidové situácie v podaní J.Beňu, ktorý išiel 2x sám na brankára Fidermáka. V 44.min. boli nespokojní domáci, keď hvizdom našu šancu zastavil rozhodca, no o minútu neskôr boli zasa nespokojní hostia, keď sa nepískalo a J.Beňa tak po druhý krát nedal brankárovi hostí šancu - 2:0. V oboch prípadoch obrana hostí nezachytila naše útočné akcie a J.Beňa sa tak opäť presadil.

          Druhý polčas už bol takmer celý v réžii domácich. Hostia vystrelili v tejto časti hry na našu bránu 2x a vždy neúspešne. My sme bránu hostí ohrozili 9 krát, dali sme dva ďalšie góly a vypracovali sme si ďalšie nebezpečné príležitosti. V 51.min. prenikol až do 16-ky M.Pípa, no jehu strelu vyriešil brankár Fidermák. V 65.min. strieľal po rohu nad bránu hostí R.Vanek. Až v 74.min. ohrozili hostia našu bránu v druhom polčase po prvý krát, no bez problémov všetko riešil M.Holič. V 75.min. po prieniku T.Vlčka hlavičkoval M.Pípa,no hostia nebezpečnú situáciu odvrátili. V 77.min. dal svoj tretí gól v zápase J.Beňa, keď jeho strela z diaľky skončila v sieti prekvapeného brankára Fidermáka - 3:0. V 88.min. sa o svoj druhý prienik do 5-ky súpera postaral T.Vlček a gólovú prihrávku ponúkol nabiehajúcemu P.Horňákovi, ktorý tak uzavrel skóre zápasu - 4:0.

          Š.Humence mali v zápase dostatok rohových kopov (8x), či iných štandartných situácií, aby ohrozili našu bránu, no neuspeli. V druhom polčase si pýtali aj pokutový kop po páde R.Búzka, no zrejme aj jeho teatrálny pád "napomohol" rozhodcovi aby nepískal. Š.Humence najmä v prvom polčase nepredviedli zlý výkon, no príliž sa sústredili na rozhodcu ako na svoju hru a prichádzali tak aj o sústredenosť na hru, čím robili chyby, ktoré naše mužstvo dokáže trestať. Náš výkon nebol stopercentný, no v obranej hre sme boli opäť jednotní a takmer bezchybní a v útoku kreatívni a efektívni. Naše celkové skóre 18:1 nie je náhodné a v tomto chceme pokračovať aj v ďalších zápasoch.  

           

—————

Späť