Derby zápas s Jablonicou skončil bez víťaza !

16.03.2014 18:59

Nedeľa, 16.3.2014 o 15.00 h - štadión FK Cerová.

FK CEROVÁ - Tatran Jablonica     1 : 1   (1:0)

góly: 37.min. Ivan KONÍČEK - 78.min. Tomáš Polák.

Cerová: Marek Holič -  Martin Ambra, Roman Vanek (K), Jozef Beňa, Peter Machlica -

                                     Marek Kubisa, Martin Pípa, Peter Kuchta , Michal Gurín,

                                     Martin Pípa - Marek Holásek , Ivan Koníček.

Žlté karty: neboli.

Rozhodovali: Ivan Štora (Peter Holenka), Delegát ObFZ: Dušan Koníček.

 

          Očakávaný derby zápas medzi susediacimi dedinami je už tradičný a jeho priebeh má zväčša potrebný náboj a aj vyrovnaný priebeh. Tentokrát bolo už pred zápasom jasné, že futbalovú krásu čakať nemôžeme. Proti bolo počasie, ktoré napokon priebeh zápasu aj ovplynilo. Terén bol poznačený silným dažďom a najmä sobotným zápasom dorastu. Navyše sa pridal silný nárazový vietor, ktorý zvýhodňoval mužstvo hrajúce "s vetrom" a kazil futbal. Obe mužstvá nenastúpili v kompletnej zostave. Naše mužstvo oproti poslednému zápasu postrádalo J.Salaya, T.Ráčka a L.Khúlu. Väčšia časť pripravených náhradníkov nebola v úplnom zdravotnom poriadku a tak základná zostava odohrala celý zápas.

          V prvom polčase fúkal vietor do chrbáta nášmu mužstvu, no my sme sa snažili o kombinačnú hru. Strelu z diaľky sme nevyužívali tak často, ale hosťujúceho brankára sme ohrozovali dostatočne. Prvý polčas sme zahrávali 8 rohových kopov, pričom hostia nemali žiadny počas celého zápasu. Na bránu sme v prvej časti vystrelili 12x a z toho 7 krát sme trafili priestor brány, pričom hostia zakončili iba raz. Boli sme aktívnejší, futbalovejší a pokusy hostí o rýchle brejky sme zväčša likvidovali už v zárodku. Hostia vystrelili z diaľky v 10.min. M.Hrebíčkom a to bolo z ich strany všetko. V 14. a 20.min. zahrával nebezpečne priame kopy J.Beňa, pričom jeho druhý pokus iba vďaka skvelému zákroku J.Komorného neskončil gólom. V 22.min. zakončoval spoza 16-ky J.Beňa, strela bola stečovaná a k lopte sa za obranou dostal úplne nekrytý I.Koníček. Ten sám však pri zakončení zlyhal, keď nastrelil vybiehajúceho brankára. V 27.min. poslal loptu z priameho kopu tesne nad bránu M.Kubisa. V 30.min. sa ocitol vo veľkej šanci I.Koníček, no ani na dva krát brankára J.Komorníka neprekonal. V 39.min. vyrazil J.Komorník prudkú strelu J.Beňu iba pred seba, no doraziť sme ju už nedokázali. J.Komorník držal stále čisté konto a iba vďaka nemu bolo stále bez gólov. V 43.min. poslal center do 5-ky hostí R.Vanek, kde sa presadil I.Koníček a hlavičkou poslal domácich do vedenia - 1:0. V 44.min. sme ešte dopomohli hosťom k šanci, keď pokus T.Poláka nešťastne stečoval smerom na našu bránu obranca R.Vanek, ale včasným zákrokom M.Holič odvrátil nebezpečie.

          V druhom polčase vietor zosilnel a domáci mali stále viac problémov na ceste k bráne hostí. Hostia sa stále snažili čo najjednoduchšie dostať loptu na svojich útočníkov, pre ktorých vznikali aj šance na zakončenie. Pokusy o strelu na bránu boli na oboch stranách, no hostia častejšie triafali do priestoru brány. V 64.min. poslal prudkou strelou loptu z priameho kopu na našu bránu T.Polák, no M.Holič ju v rukách podržal a nedopustil črtajúcu sa dorážku. Potom sme nebezpečne tri krát zakončili my, no vytúžený gól neprišiel. V 67.min. hlavičkoval nad bránu M.Gurín, v 70.min podobne zakončoval J.Beňa a v 76.min. skončila lopta po priamom kope J.Beňu iba tesne nad bránou J.Komorného. V 77.min. mal veľkú gólovú šancu hosťujúci T.Polák, no jeho krížnu strelu len s námohou vytlačil M.Holič. O minútu neskôr však už bolo vyrovnané. Po z diaľky zahranom priamom kope stočil vietor loptu v 5-ke domácich priamo k T.Polákovi, ktorý hlavičkou k tyčke vyrovnal na 1:1. Naše mužstvo zvýšilo aktivitu a aj snahu o druhý gól. Asi najväčšia šanca prišla v 88.min., keď potiahol po pravom krídle loptu až do 16-ky J.Beňa, prihral do šance M.Holáskovi, no jeho strelu vyrazil nohou na roh J.Komorník. V poslednej minúte nevyužil svoju možnosť na presné zakončenie M.Gurín a tak k zmene skóre už neprišlo. 

 

—————

Späť