Dôležité domáce body zostali doma... !

28.04.2013 21:09

Nedeľa, 28.4.2013 , 16.30 h - štadión na Cerovej.

FK CEROVÁ - Kerko Šajdíkové Humence     2 : 1 (2:0)

Góly: 19.min. Peter HORŇÁK, 32.min. Jozef BEŇA - 80.min. Róbert Bilka.

CEROVÁ: Marek Holič - Anton Veteška , Roman Vanek (K), Marek Holič, Peter Machlica (59.Denis Badáň) -

                                      Michal Gurín, Ján Salay, Martin Pípa, Peter Horňák  -

                                      Jozef Joniak (80.Peter Kuchta), Jozef Beňa.

ŽK: Peter Horňák.

Rozhodovali: Ján Vachula (Branislav Polakovič), Delegát ObFZ: nebol.

 

     Toto stretnutie bolo úvodným z troch zápasov nášho mužstva v siedmych dňoch, pričom dva máme odohrať na domácom ihrisku. Po nich zasa odchádzame dva krát k súperom a tak je dôležité tieto zápasy zvládnuť. Mužstvo sa znova muselo potrápiť so skladaním zostavy. Úplne sa vymenila oproti poslednému zápasu útočná dvojica a stále nebolo možné počítať so zranenými P.Nižníkom a J.Filušom. V týždni si obnovil zranenie I.Koníček a po operácii chýbal aj M.Kubisa. V tomto ročníku už nepomôže ani M.Holásek, ktorý ukončil dovolenku a odišiel do zahraničia. Naopak prišlo vhod uzdravenie J.Joniaka, D.Badáňa a hlavne návrat najlepšieho strelca mužstva J.Beňu po 5 zápasovom treste. Aj keď sa musíme pozerať hlavne na nás, treba spomenúť, že hosťom chýbali potrestaní L.Matula a P.Václavek. Tomuto zápasu napokon prialo aj počasie a potešila veľmi nadštandartne vysoká návšteva, keď bolo prítomných viac ako 200 ľudí. Takú návštevu by bolo treba odmeniť veľmi kvalitným zápasom, ale to sa nestalo. Domáce mužstvo bolo lepšie, vytvorilo si niekoľko gólových príležitostí, ktoré však nepremieňali. Na 80 minútové kľudné dvojgólové vedenie stačil priemerný výkon. Nehrali sme oku ľahodiaci futbal, no treba povedať že hostia svojim výkonom nedonútili domácich zapnúť na vyššie obrátky. Stačilo premeniť niektoré ponúknuté šance a skóre zápasu mohlo byť výraznejšie. Naopak v čase, keď sme inkasovali z krásne zahraného priameho kopu sa záver zápasu zdramatizoval a aj takýto zápas sa vtedy dokáže veľmi skomplikovať. To sa však nestalo, hostí sme do šancí na vyrovnanie nepustili a záver sme kontrolovali.

     Ako prvý pohrozili v úvodných sekundách hostia, no strelu D.Leváka M.Holič pokryl. O dve minúty sa nad bránu zastreloval aj P.Horňák. V 8.min. po rohovom kope nepresne hlavičkoval hosťujúci L.Danihel. V 11. a v 19.min. zahrával priame kopy J.Beňa a v oboch prípadoch jeho strelu kryl R.Fidermák. Po jeho druhom pokuse však dokázal loptu do 5-ky vrátiť A.Veteška a nekrytý P.Horňák s voleja otvoril skóre zápasu - 1:0. Asi najkrajšia akcia zápasu zakončená gólom prišla v 32.min. Akciu po pravej strane pätičkou usmernil k M.Gurínovi J.Joniak. M.Gurín poslal presný center medzi obranu a brankára, kde ju hlavičkou usmernil do siete J.Beňa - 2:0. Po úvodných minútach vystrelili hostia do priestoru brány až v 40.min., keď ojedinelá strela R.Kraľoviča z voleja minula domácu bránu.

     Naši mali opäť skvelý uvod polčasu, no ku gólu to neviedlo. V 46.min. po rohu J.Joniaka hlavičkoval J.Beňa do tyče. V 48.min. zahrávali roh aj hostia, ale strela D.Hlavenku bránu netrafila. O minútu neskôr mal skvelú príležitosť J.Beňa, keď sám za obranou hostí prestrelil bránu R.Fidermáka. Ďalší nebezpečný roh sme zahrávali v 67.min. keď hlavičkou prestrelil M.Holič. Podobný rohový kop zakončoval R.Vanek, keď nastrelil brvno. Hostia mali ojedinelú možnosť našu bránu ohroziť v 80.min. priamym kopom. Zápas zdramatizoval R.Bilka, ktorý ho ukážkovo premenil strelou do horného rohu brány - 2:1. Ďalší gól do siete hostí mohol prísť v 90.min., keď výbornú príležitosť mal P.Kuchta. Brankár už bol prekonaný, ale v ceste lopty do siete stála tyč a následne bránková čiara, cez ktorú sa lopta nedokotúľala do prázdnej brány... Záver zápasu si domáci postrážili a tri získané body sú spravodlivé !

—————

Späť