Domáca jesenná neporaziteľnosť stále trvá !!!

03.11.2013 17:51

Nedeľa, 3.11.2013 o 13.30 h - štadión FK Cerová

FK CEROVÁ - Družstevník Radimov       2 : 1   (0:1)

góly: 75.min. Marek KUBISA, 78.min. Ivan KONÍČEK - 20.min. Andrej Šebesta.

Cerová: Marek Holič  - Peter Machlica , Peter Nižník, Roman Vanek (K), Anton Veteška -

                                      Peter Horňák (75.Peter Kuchta), Martin Pípa, Ján Salay,

                                      Marek Kubisa (90.Michal Gurín) - Ján Filuš , Ivan Koníček.

Žltá karta:  Peter Machlica, Marek Kubisa, Martin Pípa.

Rozhodovali: Petr Pišoja (Ján Mindek), Delegát ObFZ: Marián Bašnár.

 

     Už pred zápasom bolo jasné, že výsledok môže spôsobiť zmenu lídra a zamiešať prvé priečky tabuľky. Hostia potrebovali vyhrať na to, aby predbehli vedúce Straže, naši zasa bojovali o domácu neporaziteľnosť a o priamy kontakt s čelnými priečkami. Napokon to vyšlo našim a stali sme sa dopredu najlepším jesenným domácim mužstvom a už dva roky sme v jesennej časti doma neprehrali. Od 23.10.2011 sme v 18-tich domácich jesenných zápasoch stratili body iba po dvoch remízach. Mužstvu tento krát chýbal vykartovaný M.Holásek a aj dlhodobo chýbajúci L.Khúla a J.Beňa. Naopak, do zostavy sa vrátili zranení P.Nižník a J.Filuš...

     Hostia svoju snahu o zisk líderskej pozície dali jasne najavo v prvom polčase, kde boli herne aktívnejší a futbalovejší. Mali sme síce prevahu v rohových kopoch (6:1), no na strely do priestoru brány sme sklamali. Iba jediná naša strela v prvom polčase trafila priestor brány, pričom hostia tak urobili 4x. Dokázali aj skórovať a zrejme zaslúžene prvý polčas vyhrali. Všetko sa však otočilo v druhej časti, kde naši chlapci podali bojovný až heroický výkon, vyhrávali osobné súboje a nepúšťali hostí do šancí. Tí v druhom polčase vystrelili 3x, z toho raz do priestoru brány. Boli sme aktívnejší a prišli aj chyby hostí, ktoré sme využili na nebezpečné ohrozenia brány. Dva góly v rozpätí troch minút rozhodli o našej výhre a ďalšie šance na našej strane zostali nepremenené...

     Prvú šancu v zápase mal v 7.min. J.Filuš, ktorý prenikol cez stred poľa až pred samotného brankára hostí, ale jeho strela minula bránu Radimova. V 13.min. si takmer tečoval center J.Filuša do brány hosťujúci M.Krempa, no lopta skončila na rohovom kope. Prvú nebezpečnú strelu hostí poslal v 16.min. z priameho kopu R.Fruhauf, no skóre sa otváralo až o 4 minúty neskôr. Po rýchlej akcii nedokázala naša obrana prerušiť A.Šebestu a jeho pekná strela spoza 16-ky do horného rohu brány znamenala vedenie hostí - 0:1.V 30.min. skončil priamy kop hosťujúceho R.Fruhaufa v rukaviciach M.Holiča, naopak nepriamy kop zahraný J.Filušom skončil až nad ochranným sitom za bránou hostí. V 35.min. mal R.Fruhauf veľkú šancu , keď sa ocitol sám pred M.Holičom, no netrafil bránu. Naši zakončili polčas jedinou strelou na brankára v 44.min., keď po centri J.Filuša zakončoval z uhla na zadnej tyči J.Salay, no brankár loptu vyrazil na roh.

     Druhý polčas začal strelou R.Fruhaufa z priameho kopu do rúk M.Holiča a to bola ich posledná strela do priestoru brány. Naši si vypracovali šancu v 67.min., keď pred brankárom dostal nepresnú prihrávku I.Koníček a tak jeho zakončenie nebolo dôrazné. V 73.min. vyrazil brankár Mihál prudkú strelu J.Filša na roh. V 75.min. sa už domáci tešili keď strelu M.Kubisu cez hosťujúcu obranu v poslednej chvíli jemne stečoval a tak zmenil smer lopty obranca hostí T.Kozány a brankár Mihál nemal šancu zasiahnuť - 1:1. O tri minúty zrýchlil hru výborným vysunutím I.Koníčka presnou prihrávkou J.Filuš, I.Koníček sa v nájazde na bránu rozhodol o strelu spoza 16-ky a výborným zakončením pod brvno otočil skóre zápasu v náš prospech - 2:1. V 83.min. dostal peknou prihrávkou za obranu do šance I.Koníček J.Salaya, no včasným vybehnutím brankár G.Mihál zneškodnil domácu šancu a loptu vyrazil na roh. V 90.min. mohlo byť o gól v sieti hostí viac, keď po dlhej prihrávke zle vybehol brankár Mihál a strelu I.Koníčka vykopával z bránkovej čiary hosťujúci obranca.

     Za zlepšený výkon v druhom polčase si naši chlapci odmenu v podobe výhry zaslúžili a vybojovali. Výhra nad kvalitným súperom je vždy o to vzácnejšia, keď mužstvo dokáže bojovnosťou a futbalovosťou otočiť aj nepriaznivý vývoj. Prítomní diváci sa futbalom bavili a odmena v podobe potlesku pre našich hráčov bola na mieste.  

—————

Späť