Domáca výhra s Kútami !!!

01.09.2013 20:49

Nedeľa, 1.9.2013 o 16.30 h - štadión FK Cerová

FK CEROVÁ - FK TJ Kúty       2 : 0   (2:0)

góly: 26.min. Ján SALAY, 36.min. Jozef BEŇA (11 m).

Cerová: Marek Holič  - Martin Ambra , Peter Nižník, Jozef Beňa, Anton Veteška (K),

                                     Michal Gurín (55.Lukáš Khúla) , Martin Pípa (68.Ján Filuš),

                                     Marek Kubisa, Ján Salay, Marek Holásek (74.Peter Horňák) -

                                            Ivan Koníček.

Žltá karta:  M.Holásek, I.Koníček.

Rozhodovali: Miroslav Mlčúch (Jozef Jakubáč), Delegát ObFZ: Dušan Koníček.

 

     Tento zápas bol nasledujúcim po veľkom našom "výbuchu" v Stažoch a tak motivácia odčiniť túto prehru bola veľká. O to väčšia bola aj kvalitným súperom, ktorý sa na Cerovej predstavil po siedmych rokoch a v doterajšom priebehu súťaže neprehral. V našom mužstve nastali pred zápasom viaceré zmeny. Na lavičke zostali J.Filuš, L.Khúla či P.Horňák, ktorí doteraz ani raz nechýbali v základnej zostave. Zranenie nedovolilo dostať sa do zápasovej nominácie ani kapitánovi R.Vanekovi, ktorého nahradil stále ešte nedoliečený J.Beňa. Zmeny v zostave napokon nebolo poznať, lebo všetci hráči na ihrisku podali veĺmi zodpovedný a bojovný výkon, vďaka ktorému hostia nemali ani jednu výraznú gólovú príležitosť. Najmä v prvom polčase sme boli veľmi aktívny a to aj bez držania lopty , pričom aj po strate lopty sme ju dokázali veľmi rýchlo získať. Hostia sa do hry nedostávali a naša výhra v prvom polčase 2:0 bola jednoznačne zaslúžená.

     Naše príležitosti začali od 15.minúty, keď center M.Pípu z voleja poslal k žrdi M.Holásek, no brankár Škoda bol na mieste a zabránil tak gólu. V 20.min. ho prudkou strelou z diaľky preveril aj M.Ambra. V 23.min. centroval M.Kubisa a odrazenú loptu z pár krokov od brány prestrelil J.Salay. Krásna no nie gólová príležitosť prišla v 25.min., keď po prieniku M.Ambru centroval pred bránu M.Holásek. Takmer na bránkovej čiare nedočiahol loptu a nezakončil I.Koníček a následoval rohový kop. Po jeho zahratí M.Kubisom hlavičkoval k žrdi J.Salay a brankár Škoda bol tentokrát bezmocný - 1:0. Až v 32.min. sa dostali do zakončenia hostia, keď J.Palkovič vysoko prestrelil bránu. V 35.min. prišiel kontakt hosťujúceho obrancu s M.Holáskom a tento faul znamenal pokutový kop, ktorý premenil J.Beňa - 2:0. Do polčasu sme ešte 2x ohrozili brankára hostí po strelách J.Beňu a M.Holáska, ale skóre sa nemenilo. Svoju druhá strelu zaznamenali aj hostia, no z kopačky M.Macejku skončila lopta nad bránou.

     V druhom polčase sa všetko podstatné dialo hlavne medzi šestnástkami. Hostia nastúpili s cieľom minimálne vyrovnať a ich snaha bola patrná. Mali viac loptu na kopačkých ako v prvom polčase, no výkon domácich im nedovolil dostať sa do šance. Naše mužstvo hrozilo z brejkov, ale ani my sme sa nedostávali do gólového zakončenia. Z našej strany bola asi najvýraznejšia strela J.Filuša v 69.min. do rúk brankára hostí. Hostia mali najbližšie ku gólu v 75.min. , keď zahrávali priamy kop. Jeho exekútor nastrelil múr a následnú druhú strelu hostia tesne pred brankárom tečovali do siete. Gól však nebol uznaný pre postavenie mimo hry tečujúceho hráča. Až do záveru zápasu sa neudialo nič podstatné a ani jedna akcia oboch mužstiev neviedla ku gólovej šanci.

     Toto víťazstvo je opäť dôležitým bodovým ziskom do priebežnej tabuľky. Je veľmi cenné, keďže sme ho vybojovali proti kvalitnému mužstvu, ktoré bude určite patriť medzi popredné celky jesennej časti. Hráči , ktorí dostali možnosť v dnešnom zápase sa chytili svojej príležitosti a je tak potešiteľné, že máme v mužstve zdravú konkurenciu na niekoľkých postoch aj pre ďalšie zápasy. J.Beňa dal vo svojom 57. zápase v drese Cerovej 60. gól !!!

     Chápeme prejavenú rozhorčennosť hostí z prehry, lebo s ňou pred zápasom (hlavne po našom zápase v Stražoch) vôbec nepočítali. Futbalové majstrovstvo však neukázali skoro žiadne. Výraznejší boli iba na fanúšikovskej strane, tam predviedli viac vzrušenia ako na ihrisku. Ich mužstvo však má na to aby predvádzal v ďalších zápasoch kvalitu na ihrisku a prajeme im veĺa šťastia.

—————

Späť