Domáca výhra s Radošovcami bola vydretá !

20.10.2013 18:50

12.kolo

Nedeľa, 20.10.2013 o 14.30 h - štadión FK Cerová

FK CEROVÁ - Chvojničan Radošovce       1 : 0   (0:0)

góly: 68.min. Ján SALAY.

Cerová: Marek Holič  - Peter Machlica , Peter Horňák, Roman Vanek (K), Anton Veteška -

                                      Michal Gurín (46.Denis Badáň), Martin Pípa (86.Peter Kuchta) ,

                                      Ján Salay, Ján Filuš , Marek Holásek - Ivan Koníček.

Žltá karta:  Marek Holásek.

Rozhodovali: Milan Hurbánek (Ján Mindek), Delegát ObFZ: Radovan Valla.

 

     Po prehre v Koválove si chcelo mužstvo opäť napraviť štatistiky domácou výhrou. Po treste už mužstvu mohol pomôcť I.Koníček, no chýbal zranený P.Nižník a M.Kubisa, ktorý bol v zamestnaní. Keď k tým stratám pripočítame aj dlhodobo zraneného L.Khúlu či chýbajúceho J.Beňu , museli vypomôcť opäť hráči z dorastu, ktorí napokon obsadili lavičku náhradníkov.

     Našim súperom bolo mužstvo Radošoviec, ktorý určite nie sú spokojný s postavením v tabuľke a tým aj so svojimi doterajšími výsledkami. Na Cerovej však predviedli pekný a kombinačný futbal, boli veľmi často rýchlejší v hre o loptu, dôraznejší v súbojoch a naša hra im dovolovala aj veľa priestoru na kombináciu čo aj využívali. Boli tak miestami lepším mužstvom, čo však zriedka kedy viedlo k vypracovaným šanciam.Ich najväčšie príležitosti boli z hlavičiek , strieĺ z diaľky a zo štandartných situácií. Prvý polčas vyhrali na rohové kopy 6:1, no v druhom sa táto štatistika vyrovnala. Na strely do priestoru brány však vyhrali domáci v pomere 12:8. O všetkom rozhodla výborne zahraná štandartná situácia a hlavička najlepšieho strelca mužstva.

     Úvod zápasu bol veľmi málo rušný, bez šancí a obe mužstvá sa snažili o zakončenie zväčša strelami spoza 16-ky. V 13.min zakončoval vedľa hosťujúci E.Machlica a v 16.min. J.Mikula. Ten istý hráč nevyužil o minútu skôr zlú rozohrávku M.Pípu a nedokázal sa presadiť cez nášho posledného hráča na jeho ceste k bráne, ktorým bol R.Vanek. V 20.min. hlavičkoval ešte E.Machlica vedľa brány a o 5 minút prišla prvá šanca domácich. Po prihrávke na zadnú tyč od I.Koníčka netrafil dorážku M.Holásek. V 28.min. vyprášil rukavice brankárovi Juračkovi domáci R.Vanek, no loptu nemal kto doraziť. O minútu neskôr zakončoval z voleja vedľa M.Gurín. V 39.min. po chybe brankára sme nedokázali dostať loptu v skrumáži za jeho chrbát a podobne sme nevyužili ani vyrazenú loptu po strele J.Salaya. Hostia zahrozili hlavičkou P.Božeka do rúk a keď netrafili priestor brány hlavičkou M.Tokoš a strelou T.Vacula skončil polčas bez gólov.

     Druhá časť hry začala strelou hosťujúceho E.Machlicu do rúk M.Holiča. O dve minúty netrafil bránu hostí M.Pípa a podobne dopadol aj priamy kop S.Poláka v 52.min. Následne sa tri krát pokúšal bez úspechu zakončovať domáci J.Filuš. V 53.min. netrafil bránu, v 55.min. jesho strelu z priameho kopu bravúrne zneškodnil brankár Juračka a v 60.min. skončila jeho strela v brankárových rukaviciach. V tej istej minúte skončil priamy kop hosťujúceho J.Mikulu nad našou bránou. Veľkú šancu mali hostia v 64.min., keď po rohovom kope nepremenil výborný nábeh do 5-ky J.Mikula a jeho teč skončil tesne nad bránou M.Holiča. V 66.min. zneškodnil M.Holič strelu  F.Vaneka. Všetko podstatné sa tak stalo v 68.min., keď zahrával priamy kop z ľavej strany J.Filuš priamo na hlavu J.Salaya, ktorý zmenil svojou hlavou smer lopty do brány hostí - 1:0. V 72.min. mohol J.Salay skórovať opäť , no hlavou z blízka po rohovom kope trafil iba nohy dobre postaveného brankára Radošoviec. V 75.min. nevyužil výborného postavenia v našej 5-ke hosťujúci J.Mikula a svojou hlavou netrafil našu bránu. Posledným zakončením v zápase bola strela I.Koníčka do rúk brankára Juračku a tak sa zápas skončil najtesnejšou výhrou domácich.

 

 

—————

Späť