Domáca výhra so Š.Humencami sa zrodila až v závere zápasu !

13.04.2014 20:28

Nedeľa, 13.4.2014 o 16.00 h - štadión FK Cerová.

FK CEROVÁ - TJ Kerko Šajdíkové Humence      5 : 2   (1:1)

góly:  23.min. Ivan KONÍČEK, 56.min. Marek KUBISA, 81.min. Tomáš RÁČEK,

             86.min. Jozef BEŇA, 88.min. Denis BADÁŇ - 44.min. Róbert Búzek,

           64.min. Radoslav Tóth.          

Cerová: Marek Holič -  Martin Ambra , Roman Vanek (K), Tomáš Ráček ,

                                      Peter Horňák (56.Peter Machlica) - Marek Kubisa (88.Michal Gurín),

                                      Martin Pípa, Marek Holásek ,  Ján Filuš  -

                                      Ivan Koníček (51.Denis Badáň), Jozef Beňa .

Žlté karty: bez kariet

Rozhodovali: Ján Lapoš (Ján Škrinár), Delegát ObFZ: Marián Bašnár.

 

     V tomto zápase sa stretli mužstvá z opačných pólov tabuľky, pričom hostia bojujú o zotrvanie mimo pásma zostupu, domáci by radi ešte potrápili popredné mužstvá na ceste k titulu majstra oblasti. Naše mužstvo malo sériu bez prehry, hostia sa naopak trápili na jar s koncovkou, čo malo za dôsledok prepad v tabuľke. Na oboch stranách chýbali aj niektorí hráči, no najmä naše mužstvo malo dosť hráčov na to, aby si s absenciami poradilo. Nehrali tak J.Salay, L.Khúla, A.Veteška (bol vedúci mužstva) a P.Kuchta bol v sobotu na výpomoc dorastu a tak mal v nedeľu voľno. Po dlhšom čase sa vrátil do základnej zostavy hrajúci tréner J.Filuš a na ihrisku sa objavili aj všetci náhradníci, z ktorých po druhý krát využil pár minút na ihrisku D.Badáň na strelenie gólu (podobne ako so Stražami). Hosťami domáceho vedenia FK boli tréner FK Senica Pavel HAPAL a jeho dlhoročný asistent Oto Brunegraf, ktorí využili pozvanie a vďaka dlhoročnej spolupráci prišli podporiť domáci tým.

      Zápas mal vyrovnaný priebeh a najmä v prvom polčase nebola futbalová kvalita na požadovanej úrovni. Bolo vidieť veľa nepresností, ale boli aj zahodené šance.... V 14.min. to vyzeralo na šancu J.Beňu, no vybehnutý brankár hostí mu znemožnil zakončiť. V 23.min. sa domáci po prvý krát radovali z gólu, keď center M.Kubisu najprv stečoval J.Beňa a I.Koníček usmernil  loptu k tyčke - 1:0. Veľkú šancu mal na skórovanie J.Beňa v 38.min., no netrafil bránu hostí. V 41.min. zakončil rýchlu akciu po ľavej strane strelou nad bránu M.Kubisa. V 43.min. pohrozil hosťujúci M.Sekáč strelou vedľa, no o minútu neskôr premenil svoju šancu R.Búzek strelou k žrdi a pred prestávkou bolo vyrovnané - 1:1.

      Viacej vzruchu priniesol druhý polčas. Najprv v 48.min. zneškodnil priamy kop hostí M.Holič, no gól padol na druhej strane. V 56.min. si zopakoval M.Kubisa gól z Kútov, keď podobným spôsobom poslal loptu z priameho kopu k žrdi a dostal domácich opäť do vedenia - 2:1. Tento stav však vydržal iba 8 minút, keď strelou spoza 16-ky vyrovnal R.Tóth - 2:2. Domáci zvyšovali svoju snahu o výhru, ale dve nebezpečné šance na zakončenie mali aj hostia. V 65.min. bol sám pred brankárom L.Matula, ale zachránil svojim vybehnutím M.Holič a v 70.min. ten istý hráč v 5-ke domácich tiesnený obrancom svoju šancu nezakončil. V 68.min sa pokúsil o zakončenie z priameho kopu domáci R.Vanek, ale strela skončila nad bránou. V 81.min. však po rohu M.Kubisu tečoval loptu M.Holásek a na 5-ke zakončujúci T.Ráček dostal domácich po tretí krát v zápase do vedenia - 3:2. Toto si už Cerová nenechala utiecť a svoju výhru potvrdila ďalšími dvomi gólmi. Gól J.Beňu v 86.min. po prieniku stredom obrany a zakončením k tyčke rozhodol o víťazovi, keď s dvojgólovou stratou už hostia rezignovali - 4:2. V 88.min. využil svoju chvilkovú šancu D.Badáň a zakončením pri žrdi brankára hostí uzavrel skóre zápasu - 5:2.

      Konečné skóre zrejme nekorešponduje s priebehom hry, no vo futbale rozhodujú góly. Hostia na ihrisku nepotvrdili vysoký bodový rozdiel a hra bola vyrovnaná. Dva krát dokázali vyrovnať, ale v takomto okamihu sa ukáže sila mužstva, ktoré tomuto nepodľahne a zápas predsa len dotiahne do víťazného konca. Náš prejav nebol okuľahodiaci, ale hrali sme účelný futbal s chuťou vyhrať aj keď sa súper stále doťahoval. Rozhodli momenty jednotlivcov, keď hosťujúci L.Matula nedokázal dostať do vedenia svoje mužstvo aj napriek veĺkým šanciam, pričom zakončenia M.Kubisu a J.Beňu boli presvedčivé a jednoduché. Dôraz v zakončení predviedli aj T.Ráček a D.Badáň , neodmietli sme naše možnosti na skórovanie a tak je výhra zaslúžená. Zažili sme zápasy, kde sme boli futbalovejší,ale hra na krásu body nepriniesla.... Máme túžbu po výhre a sme pripravení aj v ďalších zápasoch víťaziť !

predseda FK s P.Hapalom a O.Brunegrafom

—————

Späť