Gól v závere zápasu znamenal konečné druhé miesto v MO !

16.06.2014 19:01

Nedeľa, 15.6.2014 o 17.00 h - štadión FK Cerová

FK CEROVÁ - TJ Vrádište     1 : 0   (0:0)

gól:  90.min.+ Jozef BEŇA.

Cerová: Roman Vanek  -  Peter Horňák, Martin Ambra, Martin Pípa, Peter Machlica - 

                                          Michal Gurín, Denis Badáň, Ján Salay, Marek Holásek (K) -

                                          Jozef Beňa, Peter Kuchta.

Žlté karty: Peter Horňák.

Rozhodovali: Ján Lapoš (Peter Smaženka). Delegát ObFZ: Dušan Koníček.

 

          Tento zápas bol pre domáce mužstvo dôležitým, aj keď súboj o titul majstra Oblasti už dopredu vyhrali Stráže. Výborná bilancia domácej neporaziteľnosti od mája 2013, či rekordný bodový zisk v súťažiach MO pre naše mužstvo boli cieľom domáceho mužstva. Už počas zápasu bolo jasné že iba výhra nám zabezpečí druhú priečku v konečnej tabuľke a aj to bola dostatočná motivácia pre hráčov uspieť. Tak ako vrcholil záver súťaže , tak vyvrcholili aj problémy dať dohromady 11 zdravých hráčov na posledný zápas. Chýbali M.Holič, T.Ráček, P.Nižník, J.Filuš, M.Kubisa, L.Khúla a aj zranený R.Vanek. Ten napokon prijal výzvu pomôcť mužstvu na poste brankára a tento nečakaný ťah nadmieru vyšiel. Dôležité momenty pred našou bránou zvládol bez problémov a čisté konto bolo aj jeho odmenou za predvedený výkon.

           Naše mužstvo bolo počas zápasu aktívnejšie, viac sa tlačilo do zakončenia a ak by gól prišiel skôr, bolo by to spravodlivé vyústenie priebehu zápasu. Problémom v prvom polčase bolo však trafiť priestor brány, keď ani jeden náš pokus nesmeroval medzi tyče. V tomto smere boli úspešnejší hostia, no v 16.min. hlavičku súpera chytil R.Vanek, ktorý vyriešil aj pokus E.Petroviča z 37.min. V našom mužstve bol najaktívnejší J.Beňa, no ani v 12.min. a ani v 22.min. bránu netrafil.

           V druhom polčase naše mužstvo pridalo v aktivite, viac krát dokázalo súpera pritlačiť do vlastnej 16-ky , no ani jeden závar pred brankárom Zongorom sme nepremenili. Na súpera sme poslali 11 strieľ. Naša prvá veľká šanca prišla v 63.min. keď T.Zongor iba pred seba vyrazil strelu J.Salaya, no prekvapený P.Kuchta ju z blízka v snahe doraziť poslal hlavou vedľa brány. V 72.min. hlavičkoval vedľa brány J.Beňa a o minútu si poradil T.Zongor aj s centrom J.Salaya, ktorý prepadol cez brániacich hráčov takmer do hosťujúcej brány. Z následného rohového kopu hlavičkoval tesne nad bránu opäť J.Beňa. V 77.min. hlavičkoval P.Kuchta, no T.Zongor bol opäť na svojom mieste. V 88.min. zakončoval znova J.Beňa, znova zachránil T.Zongor, no dorážka M.Holáska už vyzerala byť gólová, keď hosťujúci obranca vykopol loptu s bránkovej čiary do bezpečia. V čase, keď už rozhodca nadstavoval posledné minúty zápasu dostali domáci hostí opäť pod tlak a zrejme záverečný center do 5-ky Vrádišťa premenil gólovou hlavičkou J.Beňa - 1:0. Jeho 20. gól v sezóne znamenal výhru domácich a aj istotu konečného druhého miesta v tabuľke MO.

         Záver súťaže spolu so záverom dnešného zápasu mal potrebné emócie a gradáciu so šťastnejším koncom pre naše mužstvo. Zrodil sa veľký úspech cerovského futbalu a všetci, ktorí majú zásluhu na tom , ako tento ročník pre FK Cerová dopadol si pocit úspechu užívali aj po zápase :)

—————

Späť