I.Koníček zariadil domácu výhru s Brodským hattrickom.

15.09.2013 20:56

Nedeľa, 15.9.2013 o 16.30 h - štadión FK Cerová

FK CEROVÁ - TJ Baník Brodské       3 : 1   (1:1)

góly: 1., 57.a 71.min. Ivan KONÍČEK - 9.min. Gabriel Trubiroha.

Cerová: Marek Holič  - Peter Machlica , Peter Nižník, Roman Vanek (K), Anton Veteška,

                                     Peter Horňák (46.Denis Badáň), Martin Pípa ,Ján Salay,

                                     Marek Kubisa (61.Ján Filuš) - Marek Holásek (81.Michal Gurín),

                                            Ivan Koníček.

Žltá karta:  M.Pípa.

Rozhodovali: Peter Martinovský ml. (Juraj Otrubčák), Delegát ObFZ: nebol.

 

     Po strate bodov v zápase v š.Humenciach, kde sme herne dominovali, no nezískali sme ani bod, bol ďalší domáci zápas dôležitý. Bolo treba bodovať a to najlepšie vyhrať, aby sme nestratili kontakt s vedúcimi mužstvami. Mužstvu chýbali J.Beňa a L.Khúla, no potešil návrat uzdravených R.Vaneka a M.Holáska. Svoju šancu v zápase dostal aj dorastenec D.Badáň a herne nesklamal.

     Výhra v tomto zápase je o to vzácnejšia, že sme mali veľmi zdatného a kombinačne silného súpera, ktorý na Cerovej zanechal veľmi dobrý dojem. Najmä v prvom polčase sa hral vyrovnaný futbal , hostia sa dostávali častejšie v súbojoch k lopte, no ich šance prichádzali sporadicky. Naši však nezaostávali a častejšie ohrozovali brankára hostí. Už v úvode v 26.sekunde zápasu sme otvorili skóre, keď center M.Holáska poslal hlavou do siete I.Koniček - 1:0. V 9.min. však už bolo vyrovnané po rohovom kope, keď sa na zadnej tyčke presadil Gabriel Trubiroha - 1:1. Tento hráč bol najnebezpečnejším hráčom hostí, keď až na jednu výraznú šancu A.Hulimana , bol pri všetkom nebezpečnom pred našim brankárom. V prvom polčase sme poslali smerom na bránu hostí 6 ďalších strieľ, no iba dve musel riešiť brankár Hrdlička. Hostia mali dve šance a vždy z kopačky G.Trubirohu, no M.Holič v týchto prípadoch podržal svoje mužstvo.

     Po tom čo úvod druhého polčasu patril nepresnej strele G.Trubirohu sme v 57.min. opäť viedli. Rýchly brejk cez D.Badáňa po pravej strane zakončil do prázdnej brány I.Koníček - 2:1. O tri minúty neskôr mohlo byť veselšie, no nepremenili sme najväčšiu šancu zápasu. Center M.Holáska tesne pred brankárom pustil za seba I.Koníček a J.Salay mal pred sebou úplne odkrytú prázdnu bránu. Rozhodol sa však zakončiť z prvej a aj vďaka nerovnosti terénu lopta skončila nad bránou ! Gólom neskončila ani strela M.Holáska, či hlavička D.Badáňa. Najväčšiu šancu hostí mal v 69.min. A.Huliman, keď sám pred bránou z ľavej strany netrafil bránu M.Holiča. O dve minúty neskôr prišiel trest v podobe tretieho gólu. Dlhá lopta z domácej polovice ihriska prepadla cez obranu hostí a samostatný nájazd zakončil I.Koníček prelobovaním brankára a zakončil tak svoj hattrick - 3:1. Hostia ešte dva krát ohrozili našu bránu, no pokusy T.Kováča a D.Hnáta neohrozili M.Holiča. V 83.min. iba tesne minula strela J.Filuša z priameho kopu bránu hostí a v 90.min. podobne skončila hlavička M.Gurína. 

     Zrodilo sa tak spravodlivé domáce víťazstvo s nebezpečným súperom. Dokázali sme konečne premeniť tie najväčšie šance (až na jednu J.Salaya) a vyvarovali sa rozhodujúcim chybám v obrane.

—————

Späť