Jeden gól v sieti Koválova nestačil !

13.10.2013 18:33

11.kolo

Nedeľa, 13.10.2013 o 15.00 h - štadión v Koválove

TJ Koválov - FK CEROVÁ     3 : 1   (1:1)

góly: 11.min. Miroslav Veselý, 55.min.Michal Škoda, 84.min.Patrik Hyža

          - 25.min. Peter NIŽNÍK.

Cerová: Marek Holič -  Anton Veteška , Roman Vanek (K), Peter Nižník, Peter Machlica -

                                      Marek Kubisa, Ján Salay, Martin Pípa,

                                      Peter Horňák (59.Michal Gurín) - Marek Holásek (79.Peter Kuchta),

                                      Denis Badáň (63.Ján Filuš).

Rozhodovali: Rastislav Španka (Peter Morvay), Delegát ObFZ: nebol.

 

 

     Naše mužstvo v predchádzajúcich zápasoch štyri krát v rade bodovalo (3 výhry, 1 remíza), no sériu sme v tomto stretnutí prerušili. Mužstvu chýbal oproti minulému zápasu zranený a zároveň po vylúčení potrestaný I.Koníček a tak sa v základnej zostave objavil D.Badáň z dorastu. V prvom polčase sa hral pre divákov vzrušujúci zápas s množstvom šancí na oboch stranách. Obe mužstvá však premenili iba po jednej a tak polčas skončil nerozhodne. O domácej výhre rozhodla nepozornosť našej obrany hneď v úvode druhého polčasu. Po góle sa domáci zatiahli do obrany, naše mužstvo malo hernú prevahu, no ku gólu sme sa nedopracovali. Naopak domáci mali niekoľko šancí v otvorenej obrane hostí a jednu z rýchleho brejku aj využili.

     Prvú naozaj vážnu šancu v zápase si vypracovali hostia, keď po peknej prihrávke cez stred poľa od M.Pípu mal možnosť zakončiť sám pred brankárom J.Salay, ale R.Pretóryho neprekonal. V 11.min. sme nedokázali v závere v našej 5-ke dostať loptu do bezpečia a z blízka ju napálil do našej siete M.Veselý - 1:0. V 18.min. mal možnosť nebezpečne zakončiť domáci P.Hyža, ale bránu prestrelil. V 20.min. zahrával priamy kop hostí R.Vanek, ale lopta skončila iba v rukách brankára Pretóryho. V 24.min. po peknej strele M.Škodu z voleja skončila lopta na žrdi našej brány. O minútu neskôr zahrával rohový kop M.Kubisa na zadnú tyč a P.Nižník hlavou zakončil pod brvno domácej brány - 1:1. V 30.min. po rohu J.Salaya domáci nedokázali loptu odkopnúť a do veľkej šance sa dostal M.Holásek. Sám sa ocitol pred brankárom domácich, ktorý jeho strelu zneškodnil. V 36.min. mal príležitosť Bruno Matuský, ktoréhou naša obrana od postrannej čiary nedokázala prerušiť a jeho zakončenie z vnútra pokutového územia vyrazil mimo brány M.Holič.

     Po tom, čo svoju šancu na presné zakončenie nepremenil hneď v úvode druhého polčasu hosťujúci D.Badáň prišiel veľmi rýchly trest na druhej strane. V 55.min. sa dostala centrovaná lopta domácich do našej 5-ky, kde nikým nebránený M.Škoda obranu prekvapil a sám pred M.Holičom zvýšil vedenie Koválova na 2:1. Od tejto chvíle mali viac z hry hostia, no gólové zakončenie neprichádzalo. Celá hra sa odvíjala na polovici domácich, ale tým prichádzali aj možnosti na rýchle brejky... V 58.min. hlavičkoval nad bránu D.Badáň a o minútu neskôr vyrazil R.Pretóry strelu M.Pípu na roh. V 76.min. zakončoval P.Kuchta z voleja nad bránu a v 81.min. strieľal nad bránu P.Nižník. V 84.min. strieľal vedla J.Filuš a v 90.min. zneškodnil domáci brankár aj strelu J.Salaya z priameho kopu. Iné vážnejšie šance domáca zatiahnutá obrana nepripustila. Naopak domáci hrozili na druhej strane, keď v 66. a 68.min. bol 2x sám pred M.Holičom B.Matuský, ale prekonať ho nedokázal. Ten istý hráč v 69.min. neprekonal pozorného M.Holiča ani z priameho kopu. Domáci sa napokon tešili v zápase aj po tretí krát, keď po rýchlom útoku z vlastnej polovice ihriska zakončil technickou strelou k žrdi P.Hyža - 3:1.

     Futbal sa hrá na góly a tie v tomto zápase napokon aj cez hernú prevahu hostí strieľali hlavne domáci. Nás môžu mrzieť nepremenené šance a hlavne zbytočný gól na 2:1 v úvode druhého polčasu, ktorý o všetkom rozhodol.

     V tomto zápase odohral svoj 330.zápas v najvyššej súťaži Anton Veteška a v drese FK Cerová sa po 50.krát predstavil Peter Horňák !

    

    

 

—————

Späť