Líder súťaže padol na Cerovej !

30.03.2014 21:02

Nedeľu, 30.3.2014 o 15.00 h - štadión FK Cerová.

FK CEROVÁ - Spartak Stráže     4 : 1   (1:0)

góly: 52.a 76.min. Jozef BEŇA, 27.min. Marek HOLÁSEK, 90.min. Denis BADÁŇ -

          65.min. Jakub Herda (11m).

Cerová: Marek Holič -  Martin Ambra , Roman Vanek (K), Tomáš Ráček ,

                                      Peter Machlica - Marek Kubisa, Marek Holásek (77.Denis Badáň),

                                      Peter Kuchta (61.Ján Filuš), Martin Pípa - Ivan Koníček ,

                                      Jozef Beňa (89.Peter Horňák).

Žlté karty: neboli.

Rozhodovali: Petr Pišoja (Dušan Mrázek), Delegát ObFZ: Peter Mikuš.

 

          Pekné jarné počasie, vysoká divácka návšteva z oboch táborov a výborné futbalové predstavenie panovalo počas šlágra 19.kola MO. O to väčšia radosť bola zo skvelého úspechu domácich. Stretlo sa tretie mužstvo tabuľky s lídrom súťaže a boli sme v očakávaní, či postavenie oboch mužstiev sa prejaví na ihrisku. Hral sa naozaj zaujímavý futbal, ktorému nechýbala bojovnosť, futbalovosť, obojstranná túžba po úspechu, veľké gólové šance a päť gólov. Diváci si prišli na svoje, spokojnejší boli tí domáci. Obe mužstvá doteraz na jar neprehrali, mali výborný úvod odvetnej časti súťaže a aj dnes to bol veľký zápas. Bol to futbal pre diváka, ktorý sa nenudil a prežíval v eufórii jednotlivé momenty zápasu. Treba iba dúfať, že takýchto zápasov budeme mať možnosť prežiť viac a viac....

         Naše mužstvo sa stretlo až na dlhodobo zraneného P.Nižníka v kompletnom zložení, pričom na súpisku sa nedostal A.Veteška. V prvom polčase a v podstate počas celého zápasu sa hral vyrovnaný futbal. Počet strieľ oboch mužstiev bol takmer identický, no hostia mali presnejšiu mušku, ale brankára neprekonali. Naši v prvom polčase trafili priestor brány raz a bol z toho gól.... Hneď v úvode rozohral priamy kop J.Beňa, no bránu prestrelil. V 12.min. sa po vysunutí dostal do dobrej šance opäť J.Beňa, ale aj vďaka nerovnosti terénu jeho zakončenie neohrozilo brankára J.Herdu. Potom prišli dve možnosti hosťujúceho E.Brunnera. V 17min. sa rozhodol pred brankárom o jeho prelobovanie, no netrafil bránu a v 20.min. jeho hlavičku usmernil na roh M.Kubisa. Rozhodujúci moment prvého polčasu prišiel v 27.min., keď krátku kombináciu J.Beňu, P.Kuchtu a I.Koníčka zakončil po ideálnej prihrávke za obranu M.Holásek a povedľa vybehnutého J.Herdu otvoril skóre - 1:0. Ďalšie nebezpečie pre hostí prišlo v 34.min. po rohu M.Kubisu, keď obranca hostí tečoval loptu tesne vedľa tyčky. V 38.min. poslal peknú strelu z diaľky hosťujúci P.Flajžík, no M.Holič ju nadvihol ponad svoju bránu. Keď v 42.min. zahral priamy kop M.Herda nad domácu bránu bolo polčasové skóre spečaťené.

          V druhom polčase pribudlo vzruchu pred oboma bránami a pribudli aj strely. Hostia vystrelili 10x, domáci 9x a to všetko zväčša do priestoru brány. Hostí v snahe od začiatku vyrovnať domáci zaskočili už v 52.min, keď strelu z 5-ky P.Kuchtu k tyčke s námahou vyrazil brankár J.Herda, no dorážka J.Beňu už bola gólová - 2:0. Hostia odvtedy prevzali aktivitu a prišli aj šance. V 56.min po centri M.Herdu tečoval M.Konečný iba nad bránu, v 58.min. poslal M.Herda priamy kop iba do múru a o minútu neskôr ten istý hráč strieľal vedľa brány. Podobne skončila aj hlavička D.Celláryho v 64.min. V 65.min. fauloval M.Ambra M.Herdu v 16-ke domácich a nariadený pokutový kop premenil brankár hostí J.Herda - 2:1. Ešte jednu príležitosť mal v 67.min. hosťujúci E.Brunner, no nikým nekrytý prestreli bránu. Potom pridali zasa domáci. V 69.min. zneškodnil priamy kop J.Beňovi brankár J.Herda, v 71.min. sólo cez stred poľa využil J.Beňa na ideálnu prihrávku do šance M.Kubisovi, no ten iba nastrelil vybehnutého brankára hostí. V 76.min. po ideálnom centri z kraja ihriska od I.Koníčka zakončoval strelou z voleja J.Beňa k tyčke bezmocného J.Herdu a domáci opäť viedli o dva góly - 3:1. V 78.min. mal šancu I.Koníček, no netrafil bránu. V 79.min. nepresne zakončoval hosťujúci E.Brunner a v 86.min. chytil strelu D.Celláryho M.Holič. V 90.min. predviedol skvelú akciu po ľavej strane M.Kubisa, dostal sa do 16-ky hostí a ideálnym centrom vyzval ku gólovej hlavičke takmer na bránkovej čiare nikým nekrytého D.Badáňa, ktorý si tak otvoril strelecký účet v seniorskom futbale - 4:1.

          Naši hráči predviedli dobrý , bojovný a futbalový výkon, porazili lídra súťaže a pokračujú vo skvelých výkonoch v jarnej časti. Treba veriť, že podobnou hrou, či výsledkami potešia cerovského fanúšika aj v nasledujúcich zápasoch.... Ďakujeme domácim,ale aj hosťujúcim fanúšikom za skvelú kulisu na štadióne, za podporu svojich mužstiev. V hľadisku panovala korektná atmosféra a taký istý výkon podali aj obe mužstvá. Zápas bezproblémov zvládla dvojica rozhodcov , čo nebýva tak často v podobných zápasoch vidieť za čo im ďakujeme, pretože aj ich výkon prispel k úrovni nedeľného futbalového popoludnia na Cerovej !

—————

Späť