Nepremenené šance Hlbokého boli potrestané víťazným gólom Cerovej !

22.03.2014 18:36

Sobota, 22.3.2014 o 15.00 h - štadión TJ Hlboké.

TJ Hlboké - FK CEROVÁ     1 : 2   (0:0)

góly: 62.min. René Slaný - 63.min. Marek KUBISA, 89.min. Jozef BEŇA.

Cerová: Marek Holič -  Martin Ambra (20.Anton Veteška), Roman Vanek (K), Jozef Beňa,

                                      Peter Machlica - Marek Kubisa, Tomáš Ráček,

                                      Peter Kuchta (87.Denis Badáň), Lukáš Khúla (46.Ján Filuš) -

                                      Marek Holásek , Ivan Koníček.

Žlté karty: pre FK Cerová neboli.

Rozhodovali: Peter Prelec (Branislav Dutka), Delegát ObFZ: Luboš Štora.

 

          Po domácej strate v derby zápase s Jablonicou sme odchádzali k zápasu do Hlbokého s cieľom túto stratu dohnať a hlavne bodovať. Trénerovi chýbal stále v treste Ján Salay, no stratou bola aj neúčasť M.Pípu (v zamestnaní). Po poslednom zápase však boli k dispozícii T.Ráček, L.Khúla, či D.Badáň a tak sme cestovali so šestnástimi hráčmi. "Silná lavička" bola napokon dôležitým faktorom počas priebehu zápasu. Po skorom zranení M.Ambru ho nahradil A.Veteška , ktorý si svoj post zastal a M.Ambru nahradil. Po veľmi zlom priebehu prvého polčasu prišli zmeny v rozostavení a príchod druhého náhradníka J.Filuša bol jedným z klúčových zmien v zostave. Tretím náhradníkom v poli bol D.Badáň, ktorý minútu po vystriedaní prihral na rozhodujúci gól J.Beňu.

          V očakávaní dobrého zápasu za pekného počasia prišlo sklamanie v podobe silného vetra, ktorý najmä v druhom polčase zosilnel. Vietor však nebol prekážkou pre vypracovanie si gólových šancí, ktoré ale prichádzali najmä na domácej strane. Oslabené domáce mužstvo po pravde nemalo k dispozícii tak kvalitný káder aký nastúpil na našej strane, ale realita v prvom polčase bola iná. Odohrali sme veľmi zlú polovicu zápasu a iba vďaka neschopnosti domácich zakončovateľov sme prvý polčas neprehrali. V strede ihriska sme boli nedôrazní, v súbojoch ďaleko od hráčov súpera, ktorým sme dovolovali držať loptu na kopačkách. Nepresnosti prichádzali v zakončení a najmä v obranej fáze, kde sme domácim ponúkli veĺké šance. Prvú možnosť mal už v 2.min. hosťujúci T.Ráček, ktorého strela skončila vďaka zásahu brankára mimo. V 14.min. prišla veľká chyba po našej štandartke na súperovej polovici, keď sa domáci v snahe o rýchly brejk dostali do gólovej šance, no D.Jakab úplne sám na úrovni 11-ky ani nezakončil. Podobne naložili domáci so svojou šancou v 22.min. , no opäť neprišlo k zakončeniu. To už sme hrali bez zraneného M.Ambru...V 26.min. zakončoval domáci P.Pitorák, no jeho hlavička skončila v rukách M.Holiča. O minútu neskôr prišla najväčšia šanca zápasu, opäť v podaní domáceho D.Jakaba. Po nevydarenej ofsaidovej pasci našej obrany sa rútil so svojim spoluhráčom nikým neatakovaný sám na M.Holiča, no ten ani nezasahoval, keď domáci hráč nedôrazne zakončil vedľa brány ! V 28.min. zakončoval hosťujúci T.Ráček z 5-ky vysoko nad bránu, no naša veľká šanca prišla v 36.min. Center M.Kubisu skončil na hlave úplne voľného R.Vaneka, no ten bránu prestrelil. Pred koncom prvého polčasu sa ešte domáci pokúsili 3x zakončiť, no vždy ich strela skončila nad bránov hostí.

          Náš prvopolčasový výkon mal za následok radikálne zmeny v rozostavení a v zmene pôsobenia jednotlivých hráčov. Do hry nastúpil J.Filuš, ktorý vystriedal L.Khúlu. Domáci však boli aj naďalej aktívny v zakončení. V druhom polčase strieľali 7x, no našu bránu trafili iba v dvoch prípadoch. V 60.min. zahrával priamy kop domáci P.Pitorák, no bránu netrafil. O minútu neskôr dostal aj naším nedôrazom šancu na zakončenie R.Slaný, ktorý strelou k tyčke otvoril skóre - 1:0. Naše mužstvo v druhom polčase vystrelilo 5x, 3x sme trafili bránu a z toho padli dva góly! Minútu po úvodnom góle prišlo veľmi rýchle vyrovnanie. Center J.Beňu využil nádherne M.Kubisa, ktorý z voleja trafil dolný roh brány M.Hrušeckého - 1:1. Od tejto chvíle sme boli aktívnejším mužstvom, ktoré išlo viac za víťazstvom. Domáce šance už výrazne nášho brankára neohrozili. V 67.min. sa ocitol vo veľkej šanci hosťujúci I.Koníček, no iba nastrelil domáceho brankára. V 70.min. zahrával priamy kop J.Beňa, no v ideálnej vzdialenosti na zakončenie nastrelil iba domáci múr. Rozhodujúci okamih prišiel v 89.min. Na pravej strane vybojoval loptu striedajúci D.Badáň, ktorý ju centrom poslal do domácej 16-ky. Medzi stopérmi sa k nej dostal nekrytý J.Beňa, ktorý mal čas na spracovanie a na nekompromisnú strelu pod brvno brány M.Hrušeckého - 1:2. Bol to moment , ktorý o všetkom rozhodol a na ďalšie príležitosti pre obe mužstvá nezostal čas.

          Domáci si zápas prehrali v prvom polčase po nepremenených šanciach, no naše mužstvo v druhej časti hry ukázalo, že treba s ním počítať za akéhokoľvek stavu. Je škoda, že svoju kvalitu nepredvádzali od začiatku, no zisk troch bodov cerovskému fanúšikovi dáva na prvopolčasovú hru zabudnúť a tieto body sú pre nás veľmi dôležité najmä pred blížiacim sa domácim zápasom s lídrom súťaže... Jozef Beňa vo svojom 60.zápase v drese Cerovej dal 61.gól, čo je skvelá vizitka opory mužstva FK CEROVÁ !!!

—————

Späť