Prvá remíza prišla doma s lídrom súťaže!

20.09.2015 20:16

Nedeľa, 20.9.2015 o 16,00 hod, štadión FK Cerová

 

FK CEROVÁ - TJ Radimov      2 : 2  (2:1)

Góly: 31.min. Martin PÍPA, 44.min. Stanislav ŠIMEK -

          45.min. Matúš Masaryk, 74.min. Róbert Fruhauf.

CEROVÁ:  Peter Petráš - Peter Horňák (17.J.Herceg (79.M.Gurín)), Marek Holič,

                                          Michal Kubisa, Anton Veteška (K), - Pavol Nosko,

                                          Martin Pípa, Slavomír Veteška, Stanislav Šimek, Marek Kubisa -

                                          - Ján Filuš.

Žlté karty: Marek Kubisa, Martin Pípa.


Rozhodovali: Pavol Mráz (Pavol Dzindzik), Delegát ObFZ: Peter Mikuš.

 

 

          Na stretnutie s lídrom súťaže sme museli nstúpiť stále bez dištancovaného J.Beňu, no aj bez zranenej dvojice našich stopérov z posledných zápasov J.Holiča a D.Kassaya. Ostatní hráči však boli k dispozícii a tak tréner mohol zostavu  poskladať tak, aby sme boli schopní uspieť. Na zápase bola aj početná divácka kulisa, keďže sa hral určite najočakávajúci zápas prebiehajúceho kola, keď líder prišiel na pôdu štvrtého celku súťaže. Napokon výkony oboch mužstiev aj boli týmto tabuľkovým umiestneniam zodpovedajúce a hral sa divácky atraktívny futbal. Nehral sa však vyrovnaný futbal. Obe mužstvá si svoju miestami až výraznú prevahu nechali na jednotlivé polčasy v ktorých dominovali. Naše mužstvo ovládlo prvý polčas, kedy sme boli dôraznejší v súbojoch, ovládli sme najmä stred poľa a boli sme zdravo agresívni a v útoku nebezpeční. Vystrelili sme v tejto časti hry na súpera 11 krát, pričom hostia zakončili svoje akcie strelou iba 4x. Naopak hostia boli pánmi na ihrisku v druhom polčase. Našim časom výrazne  dochádzal dych a hostia mali okrem gólu aj ďalšie šance na otočenie výsledku. Až nevýdane sa snažili o zakončenie, keď v druhom polčase vystrelili dohromady 17x. Osem strieľ z nich smerovalo na bránu. Naše mužstvo pre porovnanie vystrelilo v druhom polčase 6x.

        V prvom polčase sme otvorili skóre v 31.min, keď sa ujala strela M.Pípu z veľkej dialky na zadnú tyč brány hostí. Tesne pred polčasom prenikol až k brankárovi hostí S.Šimek a strelou popod brankára navýšil naše vedenie na 2:0. Tesne pred prestávkou však strela M.Masaryka zapadla k tyčke brány P.Petráša do siete a tak gól do šatne patril hosťom. Treba spomenúť veľkú šancu J.Filuša zo 17.min., keď sám pred brankárom tak dlho váhal so zakončením, až nastrelil vybehnutého brankára Juneka. V tejto časti hry sme dominovali a bola iba škoda, že sme neudržali, či nenavýšili dvojgólové vedenie.

       Hostia poslali do druhého polčasu A.Šebestu, ktorý výrazne oživil hru ich mužstva a najmä jeho nábehy za domácu obranu nám robili veľké problémy. Hostia boli v druhom polčase lepším mužstvom. O vyrovnanie sa snažili pol hodiny, no napokon prišlo po strele k tyčke od R.Fruhaufa. Hostia doslova zahodili viaceré šance, no často čaroval v našej bráne opäť skvelý P.Petráš. Ďalší gól už nepadol. Snažili sa oň obe mužstvá i keď bližšie k nemu mali zrejmä hostia.

       Podľa priebehu oboch polčasov je deľba bodov zrejme spravodlivá, keď obaja súperi mali výrazné šance na ďalšie góly. Hostia sú skvelým mužstvom a sú predurčený k boju o ďalšiu výhru v súťaži. Naše mužstvo sa však nestratilo a predviedlo, že vieme zahrať s každým súperom a naše ciele o popredných priečkach nemusia byť ani v tomto ročníku márne. Aj tento zápas ukázal, že niekedy aj spokojnosť s remízou na domácom ihrisku môže byť na mieste.

       V domácom drese odohral svoj 40.zápas za dospelých Marek Holič a 90.zápas v drese FK Cerová odohral Marek Kubisa. GRATULUJEME !

—————

Späť