Prvá výhra vonku prišla v Kopčanoch !

22.09.2013 19:39

Nedeľa, 22.9.2013 o 16.00 h - štadión v Kopčanoch

TJ Kopčany - FK CEROVÁ     1 : 2   (0:1)

góly: 78.min. Tibor Blatnický - 29.a 69.min. Ivan KONÍČEK.

Cerová: Denis Závadský -  Anton Veteška , Roman Vanek (K), Peter Nižník, Peter Machlica -

                                      Marek Kubisa, Michal Gurín (46.Denis Badáň), Ján Salay,

                                      Martin Pípa (83.Ján Filuš) - Marek Holásek (60.Peter Horňák),

                                      Ivan Koníček.

Žltá karta:  Anton Veteška.

Rozhodovali: Ján Lapoš (Tran Dinh Tao), Delegát ObFZ: Miroslav Maca.

 

     V domácom prostredí sme boli doteraz na plno úspešný, no vonku sme bodovali iba po remíze v Jablonici. Našim cieľom bolo teda aj teraz túto bilanciu vylepšiť a priviesť z vonku body. Trénerovi chýbali J.Beňa, L.Khúla i M.Holič a tak dostal šancu v bráne D.Závadský, ktorý vôbec nesklamal a jeho dôležité zákroky napokon pomohli k cennej výhre.

     Počas prvého polčasu sme videli futbal od našich na aký sme zvyknutý. Držali sme loptu, vytvárali si šance, no zväčša sme ich nepremieňali. Nasadenie a celkový výkon bol však primeraný súperovi, ktorý bol málo nebezpečný, málo agresívny a futbalovo v prvom polčase za našimi zaostával. Na našej strane chýbalo väčšie nasadenie a zbytočne sme strácali lopty po nepresných prihrávkach . Už v prvom polčase mohlo byť dávno rozhodnuté o našej výhre, ak by sme sa tempu hry domácich neprispôsobili a zachovali kľud pri premieňaní veľkých šancí. Našu prvú mal v 24.min, M.Gurín, no jeho strela skončila v rukách brankára. V 28.min. pekný center Kubisu poslal hlavičkou na bránu M.Holásek, no brankár domácich podržal. O minútu neskôr už presný center M.Kubisu vyšiel. Osamotený na zadnej tyčke si loptu spracoval I.Koníček a otvoril skóre zápasu - 0:1. V 39.min. mal veľkú šancu M.Holásek, no strieľal do rúk brankára. Podobne skončila šanca M.Holáska v 40.min. V 44.min. mohol zvýšiť J.Salay, no úplne sám pred bránou nevyužil center I.Koníčka a hlavičkoval vedľa. Strelecky aktívny boli aj domáci, ale prevážna väčšina ich strieľ minula našu bránu. Podržať naše mužstvo však musel aj v bráne D.Závadský, no domácich vychytal. V 14.min. vyrazil z blízka strelu M.Veselého a v 26.min. vytlačil nebezpečnú hlavičku M.Vašíčeka na roh.

     Druhý polčas bol ďaleko rušnejší a pre diváka atraktívnejší. Naše mužstvo malo neuveriteľné šance na úplné rozhodnutie zápasu najmä za stavu 1:2, no loptu sme do siete nedostali. Za stavu 0:1 výrazne podržal našich D.Závadský, keď vychytal veľkú šancu M.Ivana a o minútu neskôr strieľal do odkrytej brány domácich J.Salay, no vracajúci sa obranca stečoval strelu na žrď ! V 69.min. sa však mužstvo na chvílu upokojilo po druhom góle. Akciu cez P.Horňáka a J.Salaya zakončil strelou k tyčke I.Koníček - 0:2. Domáci začali bojovať, napádať a to stačilo na to aby nás zatlačili a donútili aj k chybám. Vyrovnali hru a napokon siahali aj po remíze. V 78.min. sa dostali ku veľmi šťastnému gólu, keď po nepodarenej strele T.Blatnického skončila stečovaná lopta padáčikom za chrbátom D.Závadského - 1:2. Domáci nás zatlačili, vypracovali si niekoľko štandartných situácií, no gólový úspech to neprinieslo. Tretí gól mohol naopak padnúť na druhej strane, no úplne sami pred domácim brankárom neuspeli M.Kubisa, I.Koníček a následne ani dorážajúci J.Filuš.

     Domáci bojovali do konca, cítili šancu, no nedokázali ju využiť. My sme si zbytočne skomplikovali záver zápasu po nepremenených šanciach, ale napokon sme spokojný s plným bodovým ziskom z vonku a tieto body môžeme teraz potvrdiť vo dvoch domácich zápasoch.

     Svoju pomerne dobrú prácu predviedol hlavný rozhodca J.Lapoš. Určite sám vie, že sa nevyhol nejakej chybe, ale zápas zvládol a dôstojne ho rozhodoval. Spomenúť však treba postranného Tran Dinh Taa, ktorý predviedol, že už o dávno upravovaných pravidlách nemá ani potuchy. Časy, kedy sa mával ofsaid komukoľvek, kto sa pohyboval za obrannou, sú už dávno preč. Počas celého zápasu stačilo, ak bola dlhá lopta kopnutá hocikam a v tej chvíli neznámo komu za obranu, bola jeho ruka z vlajkou hore a tak neraz zabránil hráčovi nabiehajúcemu z hĺbky poľa v aktivite. Tu zjavne nešlo o chvíľkové pochybenie, ale o neznalosti pravidiel a to je u postranného rozhodcu poľutovaniahodný fakt !!! 

—————

Späť