Séria zápasov bez výhry bola ukončená v zápase s Kopčanami.

02.06.2013 20:27

Nedeľa, 2.6.2013 , 17.00 h - štadión na Cerovej.

FK CEROVÁ - TJ Kopčany      2 : 0 (1:0)

Góly: 8.min. Ivan KONÍČEK, 67.min. Michal GURÍN.

CEROVÁ: Marek Holič - Peter Horňák, Roman Vanek, Peter Nižník, Peter Machlica -

                                      Ján Salay , Martin Pípa (46.Jozef Joniak), Ján Filuš, Marek Kubisa  -

                                     Ivan Koníček (26.Michal Gurín), Jozef Beňa.

ŽK: bez karty.

Rozhodovali: Ján Lapoš (Ján Mindek), Delegát ObFZ: nebol.

 

     Ukončiť päť zápasovú sériu bez výhry a udržať sa tak stále v hre o popredné priečky tabuľky bolo hlavným cieľom mužstva pred týmto stretnutím. Nutné je podotknúť, že aj so zraneniami nastupovali do zápasu P.Nižník a M.Kubisa , pričom J.Beňa nastúpil nemocný a so zvýšenou teplotou. Snaha o zrušenie nelichotivej série bola veľká a mužstvo už pred zápasom naznačovalo, že pre výhru urobí na ihrisku všetko... Víťazstvo sa však nerodilo ľahko a to vďaka množstvu nepremenených šancí. Súper neprišiel na Cerovú hrať vyrovnanú partiu a po pravde pôsobil veľmi vlažne a málo nebezpečne. Najmä v druhom polčase si vypracovali aj šance, ale zväčša ich nedotiahli do zakončenia. V jednom vážnom prípade nás však musel podržať aj v bránke M.Holič. Dôležitý bol však pre nás výkon nášho mužstva. Veľká snaha bola zjavná, ale bolo vidieť aj veľa nepresností a možno aj nervozity , ktorá pramenila hlavne z nepremenených šancí. V tomto zápase sme ich mali nadpočetne, ale zlyhávali sme v zakončení. Stav 1:0 trval 60.minút hry a potvrdenie výhry druhým gólom bolo ukľudňujúce. Tomuto zápasu by však určite svedčalo aj výraznejšie skóre v prospech domácich. Treba spomenúť aj fakt, že slušný zápas odviedla aj dvojica delegovaných rozhodcov.

     Prvá štvrťhodina zápasu patrila jednoznačne domácim. V 6.min. po rohu J.Salaya hlavičkoval vedľa J.Beňa, v 12.min. pri nepriamom kope v 5-ke hostí po "malej domov" J.Beňa prestrelil aj vysoké pletivo nad bránou a v 16.min. prestrelil bránu spoza 16-ky M.Pípa. Najdôležitejší moment však prišiel už v 8.min., keď sme po prvý krát skórovali. Priamy kop z pravej strany poslal M.Kubisa na zadnú tyč, loptu hlavou vrátil do 5-ky R.Vanek, kde sa poľahky dorážkou presadil I.Koníček - 1:0. Až v 17.min. zahrozili hostia, no O.Kalman prestreli domácu bránu. V ďalších minútach bolo vidieť veľa nepresností na oboch stranách a hra sa odvíjala bez šancí. Až v 28.min. zahrával priamy kop J.Beňa do múru a nedôraznú strelu poslal následne M.Pípa vedľa brány. O 10 minút mal možnosť skórovať znova J.Beňa , ale po rohovom kope poslal loptu z blízka nad bránu. V 40.min. zakončil center J.Beňu strelou vedľa brány striedajúci M.Gurín.

     Hneď v úvode druhého polčasu zahrozil nepresnou hlavičkou hosťujúci Machlica, no brankár M.Holič to vyriešil. O minútu poslal do 5-ky hostí center domáci P.Machlica, lopta prepadla na zadnú tyč k úplne voľnému J.Salayovi, ktorý však nastrelil vybehnutého brankára Chanečku. V 54.min. sa dostali do šance hostia, keď spoza 16-ky vystrelil T.Prachár, M.Holič loptu vyrazil pred seba, ale dorážka sa hosťom už nevydarila. V 55.min. sa presadil po krídle aktívny P.Machlica a po sérii narážačiek sa dostal ku strele, ktorú J.Chanečka vyrazil na roh. V 64.min. sme mohli pykať za stratu lopty pred 16-kou hostí, ktorý sa dostali do rýchleho brejku, ale situáciu dvoch na jedného nedokázali zakončiť. V poslednej chvíli zachraňoval R.Vanek. V 67.min. poslal center do 5-ky hostí J.Filuš a v súboji M.Gurína s J.Chanečkom sa presadil hlavou domáci záložník - 2:0. V 71.min. po zlej rozohrávke P.Horňáka zakončil strelou do tyče hosťujúci J.Blažek. V následnej 5 minútovke prišli dve vyložené šance striedajúceho J.Joniaka, no gól z toho nepadol... Najprv jeho strela minula bránu hostí, neskôr sám pred brankárom poslal svoju strelu do jeho nôh. V 85.min. sa zaskvel M.Holič, ktorý bravúrnym zákrokom vychytal strelu z 5-ky od T.Prachára. Poslednú možnosť mal R.Vanek, ktorý z priameho kopu neprekonal brankára Chanečku a tak skóre 2:0 sa stalo konečným...

 

—————

Späť