Sezóna skončila veľkým úspechom pre cerovský futbal !

17.06.2013 18:36

Nedeľa, 16.6.2013 , 17.00 h - štadión na Cerovej.

FK CEROVÁ  - Spartak Straže    5 : 3 (2:2)

Góly: 45., 59. a 87.min. Jozef BEŇA, 6.min. Roman VANEK, 52.min. Ján FILUŠ. 

CEROVÁ: Marek Holič - Anton Veteška, Roman Vanek, Peter Nižník (57.Marek Holič), Peter Machlica -

                                      Ján Salay , Martin Pípa (69.Michal Gurín), Ján Filuš, Marek Kubisa (79.Denis Badáň),

                                      Peter Horňák  -  Jozef Beňa.

ŽK: bez karty.

Rozhodovali: Peter Martinovský st. (Milan Tubl), Delegát ObFZ: nebol.

 

     Po poslednom kole bola šanca dostať sa v konečnej tabuľke o jedno, či aj dve priečky vyššie. To by však v prípade našej výhry museli stratiť body Hlboké alebo Mokrý Háj. O stratu dvoch bodov Hlbokého sa postarali Sekule bojujúce ešte stále o záchranu a tak to vyzeralo na naše tretie miesto v konečnej tabuľke. Navyše sme sa mohli po výhre stať najlepším domácim mužstvom a o to bola motivácia uspieť väčšia.... Súper dokonca premýšlal o tom že k nám ani nevycestuje, no zvíťazil futbalový rozum a zápas sa napokon odohral, aj keď s 20 minútovým oneskorením... Ukončiť sezónu bez súpera by bolo nedôstojné hlavne pre domácich fanúšikov, ktorý si napokon posledný zápas vychutnali. Mali totiž možnosť vidieť rušný a atraktívny zápas plný zvratov, ktorému nechýbal náboj a nasadenie. Krásne momenty sa striedali na oboch stranách a o kvalitu zápasu sa podieľali obe mužstvá. V tomto prípade možno povedať , že nezainteresovaný divák si musel prísť na svoje , pričom 8 gólov a množstvo ďalších pekných momentov a šancí museli potešiť každého. Pre tieto momenty sa oplatí chodiť na dedinský futbal, kde nič z toho čo divák očakáva nechýba !!! Spokojnejší a to musíme povedať objektívne odchádzali nakoniec domáci, no hostia predviedli, že sa s nimi bude musieť aj v ďalšom ročníku počítať. Predviedli futbalový výkon, bez prehnanej tvrdosti, či zdržiavania a prezentovali sa pohľadným a atraktívnym futbalom. Dvami gólmi domácich zaskočili hneď v úvode, no na body to nestačilo...

     Už v 2.min.zahrával hosťujúci M.Konečný priamy kop, ktorý M.Holič vyrazil a dobiehajúci T.Polák sa po prvý krát presadil dorážkou - 0:1. Domáci hneď odpovedali. Najprv v 3.min. mieril z priameho kopu J.Beňa nad bránu, no v 6.min. sme vyrovnali z identickej situácie ako v úvode hostia. Priamy kop zahrával M.Kubisa a dorážal R.Vanek - 1:1. V 8.min. sa po druhý krát presadil T.Polák a hostia opäť viedli. Jeho gól bol "čarovný", keď sme nedokázali odkopnúť loptu z vlastnej 16-ky a chrbtom otočený T.Polák k bráne dostal loptu pätičkou do horného rohu brány - 1:2. Naša ďalšia šanca prišla v 10.min., keď hlavičkou netrafil bránu R.Vanek po rohu M.Kubisu. V 13.min. "odmietli" hostia gólom domácim odskočiť , keď gólovú šancu v nájazde na brankára nevyužil strelou vedľa M.Konečný. V 17.min. sa podobná možnosť naskytla J.Beňovi, ktorý v rýchlom prieniku za obranu prudkou strelou trafil tyč brány. V tomto období sa striedali pekné futbalové momenty na oboch stranách... V 30.min. poslal technickú strelu povedľa obrancu M.Pípa, no lopta iba tesne minula bránu hostí. V 32.min. sa podarilo domácim oklamať ofsaidovú pascu domácich a po centri M.Kubisu úplne voľný M.Pípa v páde nedočiahol loptu a nedostal sa tak do zakončenia. V 33.min. prišla opäť veľká možnosť pre hostí. Po krídelnej akcii sa ocitol úplne sám B.Daniel na 5-ke domácich, no bránu prekopol ! V závere polčasu sa dostal 2x do šance J.Beňa, keď v 39.min. prudkou strelou natiahol brankára Hladkého, no v 45.min. nestačil na jeho zrazenú strelu obrancom a lopta zapadla k pravej žrdi - 2:2.

     Úvod druhého polčasu bol v znamení tlaku domácich, ktorý ovládli hru a dvomi gólmi strhli vedenie na svoju stranu. V 52.min. predviedol peknú individuálnu akciu hrajúci tréner J.Filuš, ktorý obohral troch hráčov hostí a strelou povedľa brankára dostal Cerovú do vedenia - 3:2. V 59.min. predviedol zasa individuálnu akciu J.Beňa a po jeho strele bolo už 4:2. V 61.min. preverili hostia brankára M.Holiča, pred ktorým na poslednú chvílu obranca stečoval loptu, no jeho zákrok bol "zázračný". V 65.min. sme nedôraznou rozohrávkou a stratou lopty dostali do šance hostí a svoju následnú akciu zakončil tečovanou strelou D.Bakič - 4:3. V 67.min poslal nebezpečnú strelu tesne vedľa brány hostí J.Filuš. Hostia sa v závere snažili o možnosť vyrovnať stav stretnutia, no posledný gól padol do ich siete. V 88.min. po odkopnutej lopte sa dostal do brejku J.Beňa, ktorý sa presadil pred 16-kou hostí a strelou k žrdi stanovil konečné skóre zápasu - 5:3.

     Stali sme sa najlepším mužstvom na domácom ihrisku, obhájili sme pozíciu , na ktorej sme zimovali a konečné tretie miesto je pre cerovský futbal veľkým úspechom. Ďakujeme hráčom za skvelú sezónu, za ich výkony a výsledky a taktiež všetkým fanúšikom, ktorý pozitívne pôsobili na hráčov najmä v domácom prostredí a ktorý nás neopúšťali ani na cestách za svojimi súpermi.

—————

Späť