Skvelý úvod jarnej časti po výhre v Sekuliach.

09.03.2014 18:52

Nedeľa, 9.3.2014 o 14.30 h - štadión v Sekuliach.

Hoteling Sekule - FK CEROVÁ     1 : 3   (0:2)

góly: 58.min. Pavol Majzún - 25.a 30.min. Marek HOLÁSEK, 82.min. Marek KUBISA

Cerová: Marek Holič -  Lukáš Khúla, Roman Vanek (K), Jozef Beňa, Peter Machlica -

                                     Marek Kubisa, Tomáš Ráček, Peter Kuchta (52.Michal Gurín),

                                     Martin Pípa - Marek Holásek (85.Ján Filuš),

                                     Ivan Koníček (63. Ján Salay).

Žlté karty: neboli.

Červená karta: 64.min. Ján Salay .

Rozhodovali: Milan Tubl (Ján Škrinár), Delegát ObFZ: Radovan Valla.

 

          Prvé jarné kolo sa hralo za výborného slnečného počasia, bez vetra a na výborne pripravenom ihrisku, ako však býva už v Sekuliach zvykom. Táto hracia plocha patrí k tým najkvalitnejším v oblasti a preto je aj naklonená technicky zdatným mužstvám s možnosťou predviesť kombinačný futbal. Teda futbal, aký by mal potešiť futbalového fanúšika.

          Naše mužstvo bolo pripravené iba z minimálnymi stratami v kádri. Stále nemôžu hrať zranení Nižník a Horňák, M.Ambra ešte nebol na prvý zápas pripravený a v poslednej chvíli tréner vyhovel dorastu a pustil D.Badáňa vypomôcť ich oslabenému mužstvu. Aj tak sme mali v Sekuliach pripravených 16 hráčov a zostava, ktorú tréner poslal na ihrisko zariadila plný bodový zisk. Prvý polčas sa hral otvorený futbal. Domáci sa snažili najmä vysunutím svojho kapitána A.Trajlínka dostať sa za našu obranu, no naše mužstvo malo dobre organizovanú obrannú hru a až na jednu situáciu sme za svoj chrbát hostí nepustili. Domáci mali v prvom polčase sedem streleckých pokusov, no bránu trafili iba dva krát. Naši vystrelili 6x a z toho iba raz mimo bránu, pričom sa podarilo dať dva góly. Boli sme teda efektívnejší a nebezpečnejší pri vypracovaných šanciach. Navyše sme išli 3x do rýchleho brejku za obranu domácich , no nie vždy a to zreteľne , bol rozhodca presný pri odpískaní postavenia mimo hry. Hneď v úvode sme mali k dispozícii  sériu rohových kopov, no bez výrazného zakončenia, naopak hostia zakončovali prevažne z diaľky, no brankára Holiča neohrozili. V 17.min. mal domáci A.Trajlínek veľkú šancu, keď sa dostal za chrbát P.Machlicu, no v zakončení bol nepresný. V 25.min. centroval z pravej strany I.Koníček na rozbehnutého M.Holáska, ktorý v 5-ke s prehľadom zakončil a otvoril skóre - 0:1. O päť minút vybojoval loptu v strede ihriska M.Pípa, ktorý rozbehol akciu a T.Ráček skvele vysunul do zakončenia opäť M.Holáska. Ten sám pred brankárom strelou k žrdi zvýšil na 0:2. Prvý polčas si hostia už postrážili a kontrolovali hru.

          Do druhého polčasu naskočili aktívnejšie domáci, ktorí museli dobiehať gólové manko. Skórovať sa im podarilo v 58.min., keď Pavol Majzún vbehol v našej 5-ke do centrovanej lopty a z prvej zakončil pod brvno brány M.Holiča - 1:2. O dve minúty sa dostal za obranu domácich M.Gurín, ale vybehnutého brankára neprekonal. V 64.min. prišlo k vylúčenie J.Salaya. Ten bol na ihrisku iba dve minúty a po strete so súperom utržil ranu, na základe čoho verbálne vykríkol smerom na súpera. Toto si zosobnil hlavný rozhodca ako svoju urážku a J.Salaya ihneď vylúčil. Všetci to následne zobrali ako ponúknutú pomoc smerom k domácim a nerovnovážny stav na ihrisku bolo ihneď patrný. Domáci nás zatlačili, no ich snaha o vyrovnanie bola platonická. O zakončenie sa pokúsili 8x, no zväčša z diaľky a to do rúk M.Holiča. Zlomový moment prišiel v 75.min., keď sa ocitol v najväčšej šanci v 5-ke E.Húšťava, no M.Holič jeho strelu vyrazil do bezpečia. V 82.min. poslal z našej polovice dlhú krížnu loptu R.Vanek na nabiehajúceho M.Kubisu, kam išiel do súboja aj brankár Koch. Ten urobil veľkú chybu, ktorú M.Kubisa potrestal gólom do odkrytej brány - 1:3. Bola to naša jediná strela na bránu súpera v druhej polovici zápasu. V zostávajúcich minútach sa zápas už iba dohrával.

          Niečo málo k vylúčeniu: k urážke rozhodcu nedošlo a iba rozhodca bol jediný na ihrisku kto to takto pochopil (ale ako to dokázať že ??? ). Nebol dôvod rozhodcu v tejto situácii urážať a bolo to iba medzi oboma hráčmi. Výrok J.Salaya bol zahrešením, čo by sa nemalo stávať. Ale.... ak by sme takto trestali každé neslušné slová (a bohužiaľ boli také aj na rozhodcu a on to počul), tak by nemal kto hrať. Taká je realita. Keď však ani v jednom zápase za toto netrestáme ŽK dorastencov, či bohužiaľ aj žiakov, tak už všetci považujú túto verbálnosť za bežnú.... Ak však príde takéto vyslovene "darované" vylúčenie, nezbavuje sa to pocitu účelnosti a krivdy. Nič na tom nemení fakt, že sme v zápase vyhrali. Pravidlá sú jasné a rozhodca má na to právo, my príjmeme trest a hráč ho bude znášať. Nie však za urážku rozhodcu... Bude to tak ale vždy? Červená pri každom zahrešení? .... radi si na to všetci počkáme.

         S výkonom mužstva je z našej strany spokojnosť, boli sme futbalovo lepším mužstvom, zvládli sme vedenie a aj po znížení domácich sme hrali účelne. Navyše sme skvele zvládli naše oslabenie a dokázali sme, že treba s nami na jar počítať ! 

—————

Späť