Smolinské si na hody odviezlo debakel !

06.10.2013 20:42

10.kolo

Nedeľa, 6.10.2013 o 15.00 h - štadión FK Cerová

FK CEROVÁ - TJ Smolinské       6 : 1   (4:0)

góly: 7.,23.,38.a 75.min. Ján SALAY, 18.min. Roman VANEK, 82.min. Marek HOLÁSEK -

          52.min. Mário PÉČI.

Cerová: Marek Holič  - Peter Machlica , Peter Nižník (30.Peter Horňák), Roman Vanek (K),

                                     Anton Veteška - Michal Gurín (61.Ján Filuš), Martin Pípa ,Ján Salay,

                                     Marek Kubisa (87.Peter Kuchta) - Marek Holásek , Ivan Koníček.

Žltá karta:  Marek Holásek.

Červená karta: 73.min. Ivan Koníček.

Rozhodovali: Ján Lapoš (Dušan Mrázek), Delegát ObFZ: Dušan Koníček.

 

 

     Po prvej domácej strate bodov pri remíze s Rybkami nás čakal hodový víkend a jeden z najkvalitnejších súperov tohto ročníka. Tretie mužstvo tabuľky zo Smolinského prišlo na Cerovú ako najlepšie brániace mužstvo so siedmimi inkasovanými gólmi a jedinou prehrou. O to bola väčšia snaha nášho mužstva uspieť a všetkým , ktorí pracujú okolo cerovského futbalu a svojim fanúšikom spríjemniť hodovú nedeľu. Dostali sme napokon nášho súpera do situácie, ktorú dobre poznáme z nášho zápasu v Stražoch, kde sme úplne "vyhoreli" a odviezli sme si až zahanbujúcu prehru. Smolinské má kvalitné mužstvo a ani po takejto prehre sa na tomto nič nemení. Museli si však po výsledku zniesť aj nepríjemné slová zo strany svojich fanúšikov, ktoré po pravde nepadli na úrodnú pôdu...lebo.... domáci boli v tomto zápase jednoducho lepší. Mali sme množstvo šancí, ktoré sme vo veĺkej miere premieňali a naša obranná hra nepustila Smolinské do vážnejších šancí. Tento zápas bol z nášho pohľadu nielen hodovým sviatkom, ale aj futbalovým. Cerová hrala účelne, futbalovo a domáci fanúšik bol pri odchode z výkonu i z výsledku nesmierne spokojný...a to je cieĺom každého mužstva. Počas zápasu sme prišli o dvoch hráčov, no na našej hre to nebolo poznať. Zranil sa stopér P.Nižník a už aj po vylúčení nášho strelca I.Koníčka sme dokázali 2x skórovať. Aj to svedčí o našej dominantnosti v tomto zápase.

     V samotnom úvode zápasu mali hostia dve šance na zakončenie, ale Gál i Maderič z trestného kopu netrafili bránu. V 4.min. dopadla podobne strela domáceho M.Holáska. V 7.min. sa už skóre menilo, keď I.Koníček podržal loptu pri dlhom nákope a ideálne prihrávkou poslal J.Salaya do gólovej šance - 1:0. V 10.min. zakončil peknú futbalovú akciu cez M.Gurína J.Salay strelou do žrde! V 18.min. zahrával R.Vanek priamy kop a lopta z jeho kopačky skončila v sieti prekvapeného Gavorníka - 2:0. V 15.a 19.min. zakončoval 2x M.Péči, ale ani on domácu bránu netrafil. V 23.min. opäť prekvapil Gavorníka v bráne hostí J.Salay, keď jeho strela z diaĺky ideálne zapadla pod brvno a bolo 3:0. V 25.min. po prvý krát zasahoval M.Holič, no priamy kop M.Péčiho ho veľmi neohrozil. V 30.min. prestrelil z priameho kopu aj domáci M.Kubisa. V 31.min. strieľal vedľa našej brány D.Riška a to bolo zo stany hostí v prvom polčase všetko. V 36.min. mal veľkú možnosť M.Pípa, ktorý v 5-ke hostí nepremenil ideálnu prihrávku M.Kubisu v ďalší domáci gól. To sa však podarilo o dve minúty neskôr J.Salayovi. Po rohu M.Kubisu podcenil situáciu brankár Gavorník a prepadnutú loptu na brankovej čiare J.Salay dorazil a zavŕšil svoj hattrick - 4:0.

     V druhom polčase boli od začiatku hostia aktívny a snažili sa hneď o skorigovanie výsledku. V 46.min. mieril M.Péči vedľa. V 48.min. mal veľkú možnosť I.Koníček, no zakončil do nôh vybehnutého Gavorníka. V 53.min. aj vďaka našej nedôraznosti pri bránení naši dovolili zakončiť spoza 16-ky M.Péčiho a lopta z jeho kopačky skončila v sieti - 4:1. Hostia vycítili šancu na ďalší úspech a pridali v aktivite. V 56.min. S.Maderič z diaľky strieľal vedľa brány. Hostia získavali viac loptu , no viac ako štandartné situácie si nevypracovali a k nebezpečnému zakončeniu neprišlo. V 65.min. sa naopak dostali domáci do šance pri otvorenej obrane hostí, no Gavorník vychytal I.Koníčka a poradil si aj s dorážkou M.Holáska. V ďalších minútach už prichádzali šance na našich kopačkách. Pri veľkej šanci v 72.min. netrafil bránu hostí M.Kubisa. V 73.min. prišlo k nečakanému vylúčeniu I.Koníčka, ale ďalšie góly padali opäť iba do siete hostí. O minútu neskôr usmernil loptu po rohu M.Kubisu do siete J.Salay a postaral sa tak o svoj štvrtý gól v zápase - 5:1. Dve šance mali ešte hostia, no priamy kop S.Maderiča vyriešil brankár Holič a strela Martina Masára skončila po teči na žrdi našej brány. V 82.min. po rýchlej akcii J.Filuša a M.Pípu sám pred brankárom úspešne zakončil M.Holásek a dokonal tak nečakaný, no spravodlivý výsledok - 6:1.

    V tomto zápase nastúpil za domáce mužstvo Marek Holič po 80.krát, svoj 40.zápas za "A" mužstvo nastúpil Peter Machlica a Martin Pípa sa v drese FK Cerová objavil po 90.krát.

 

 

—————

Späť